Кој е најпознатиот антихрист на форумов?

• Креатор на темата Креатор на темата Donald Sikert
  • Време на започнување Време на започнување

Koj e "Najpoznatiot" Antihrist na Forumov :)

• Вкупно гласачи
    109
razlikata e slednava
ako go negirash postoenjeto na taa energija, istata nema nikakov dopir so tebe, a ako veruvash ja sakash ja povikuvash taa se lepi za nashata aura i nashite cakri ja primaat, taa energija e toa cuvstvo na bezuslovna ljubov
sega treba da se cuvstvuvash pocesten zatoa sto ova ne e neshto sto se kazuva tuku taka, ama sekoja cest za sposobnosta da provocirash definitivno padnav na tebe, sekoja cest
Енергија која не те допира ако не веруваш во неа, а ако ја сакаш (љубов према енергија, за ова прв пат слушам) се лепи за...

Се читаш ли што пишуваш?

da ama mozeme i da ja svrtime realnosta i na druga strana
na primer forumot da go napravime mesto kade sto ke si izjasnuvame mislenja, koi ke bidat nadopolnuvani so mislenja na drugi clenovi, vodenje diskusii so megusebno razbiranje,,, dokolku ne se soglasuvame da prilozuvame argumenti, a ne na primer na sto lici ova pogore, postot od stavrogin? toa lici na diskusija? toa lici na civilizirana debata? vednash od start te sece i se cuvstvuvash kako najgolem idiot sto si posakal da ukazesh neshto sto e pred se za dobro na site
jas ne vikam deka mora da sum vo pravo, ako gresham popravi me, ako se slozuvam so toa ke prifatam, ako ne ke ti dadam argument zoshto ne se slozuvam i taka...
sekogash ima i drugi opcii, ima neograniceno mnogu opcii, kako sto i ljubovta ima neograniceno mnogu oblici, samo treba da ja prepoznaeme kako takva
--- надополнето: Sep 1, 2011 7:50 PM ---

pa vaka ajde ke ti ukazam golema cesti ke ti otkrijam zosto jas sum ubedena deka sum vo pravo...
faktot sto ushte od raganje imam darba da vidam oboena energija kako se dvizi niz prostorot, mozebi me navelo da razmisluvam, da baram odgovori i del od niv da gi najdam
razlikata e slednava
ako go negirash postoenjeto na taa energija, istata nema nikakov dopir so tebe, a ako veruvash ja sakash ja povikuvash taa se lepi za nashata aura i nashite cakri ja primaat, taa energija e toa cuvstvo na bezuslovna ljubov
sega treba da se cuvstvuvash pocesten zatoa sto ova ne e neshto sto se kazuva tuku taka, ama sekoja cest za sposobnosta da provocirash definitivno padnav na tebe, sekoja cest

Значи тебе и ваквите ко тебе чоек и да сака не може да ве чита. Толку ли ти се гади интерпункција, текстуална организација, големи/мали букви...текстањево на мобилни му иба мајката на правописот и прегледноста на текстот. Да оќори чоек...

pa vaka ajde ke ti ukazam golema cesti ke ti otkrijam zosto jas sum ubedena deka sum vo pravo...
faktot sto ushte od raganje imam darba da vidam oboena energija kako se dvizi niz prostorot, mozebi me navelo da razmisluvam, da baram odgovori i del od niv da gi najdam
razlikata e slednava

Аааа, обоена енергија гледаш. ОК...

I rest my case...

Немој да се грижиш за мене повеќе, нема да те провоцирам воопшто.

Штом гледаш обоена енергија како се движи, се ми е јасно...

:(

Значи тебе и ваквите ко тебе чоек и да сака не може да ве чита. Толку ли ти се гади интерпункција, текстуална организација, големи/мали букви...текстањево на мобилни му иба мајката на правописот и прегледноста на текстот. Да оќори чоек...
da, bash taka
--- надополнето: Sep 1, 2011 8:09 PM ---
Аааа, обоена енергија гледаш. ОК...

I rest my case...
ne ni ocekuvav porazlicen odgovor, premnogu si predvidliv i premnogu si zaspan...ne znaesh sto se propushtash...ama ova poveke izgleda kako ja tebe da te sakam poveke odkolku ti sebe sto se sakash
samo na covek ne mozesh na sila da mu dadesh, mozesh na sila samo da mu odzemesh
...za zal

da, bash taka
--- надополнето: Sep 1, 2011 8:09 PM ---

ne ni ocekuvav porazlicen odgovor, premnogu si predvidliv i premnogu si zaspan...ne znaesh sto se propushtash...ama ova poveke izgleda kako ja tebe da te sakam poveke odkolku ti sebe sto se sakash
samo na covek ne mozesh na sila da mu dadesh, mozesh na sila samo da mu odzemesh
...za zal
I po stoti pat :)
And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.
Se cudam dali ima glumenje ludilo so sila, ili rabotata e mnogu postrasna.

• Ми се допаѓа
Reactions: ___
Бегај сило нечиста!!!

Види што вели Словото за судбина на антихристот:

„и тогаш ќе се јави беззаконикот кого Господ ќе го убие со здивот на Својата уста и ќе го уништи со појавата на Своето доаѓање.“ (2 Солунјаните 2:8, Библијата)

тик так тик так тик так... countdown to eternity...

„и тогаш ќе се јави беззаконикот кого Господ ќе го убие со здивот на Својата уста и ќе го уништи со појавата на Своето доаѓање.“ (2 Солунјаните 2:8, Библијата)

Подобро само еден момент поминат во непокорност, одколку вечност помината како слуга.

Подобро само еден момент поминат во непокорност, одколку вечност помината како слуга.

Изборот е твој, а дали е подобро ќе дознаеме еден ден. Јас сум убеден во оваа изјава на Бог:

„Се заколнувам во Сам Себе, од Мојата уста излегува вистина и нема да се врати напразно: дека пред Мене ќе се поклони секое колено...“
(Бог преку пророкот Исаија 45:23, Библијата)

Изборот е твој, а дали е подобро ќе дознаеме еден ден. Јас сум убеден во оваа изјава на Бог:
Тој ден нема никогаш да дојде! Биди сигурен!!
„Се заколнувам во Сам Себе, од Мојата уста излегува вистина и нема да се врати напразно: дека пред Мене ќе се поклони секое колено...“
(Бог преку пророкот Исаија 45:23, Библијата)
Only in your dreams!!!

Шо, не си мие дедо боже заби, а?

Ако ти разбираш што значи зборот вечност ја веднаш курот си го сечам.

Хехе ова ме потсети на вицот со Мујо и заглавената овца. Angelina си е Angelina ама три пути си се три пути:pos:

Дали и изборот на секој верник би требал д абиде како овој на Мујо?:P

I po stoti pat :)
And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.
Se cudam dali ima glumenje ludilo so sila, ili rabotata e mnogu postrasna.
i glumenjeto ludilo e strashna rabota, dovolno e strashno za da nesakame da pomislime na druga opcija, nedaj boze...
--- надополнето: Sep 2, 2011 7:35 AM ---
Хехе ова ме потсети на вицот со Мујо и заглавената овца. Angelina си е Angelina ама три пути си се три пути:pos:

Дали и изборот на секој верник би требал д абиде како овој на Мујо?:P
da, ama ti ne se sveduvash na sopstven izbor ako si uvidel deka postojat samo dve opcii.
mozesh da kazesh deka imash sloboda i deka si vo sostojba da birash samo dokolku uvidish deka ima beskonecno mnogu opcii.
site nie, porano ili podocna svakame deka religijata ne shtima, deka neshto ne e vo red tuka... jas koga ja procitav biblijata bev zaprepastena , samo edno prashanje si postaviv "zarem ova treba da bide mojot duhoven vodic?" imav cuvstvo deka sum gledala horor film...
normalno, te razbiram i jas nekogash bev kako tebe, koga bev revoltirana od hristijanstvoto i drugite religii voopshto, se svrtev na sprotivnata strana, bez da znam deka i drugi opcii postojat.
veruvaj deka beter od tebe razmisluvav, veruvaj deka pentagramot go imashe na sekoe moe parce obleka, na sekoe parce nakit, na sekoj agol od mojata soba...
ama razlikata megu mene i tebe e taa sto jas tuka ne zastanav. se svrtev levo, se svrtev desno... svativ deka moznostite za izbor se beskonecni... seushte ne znam nishto, ama barem ova osnovnoto go znam. sega mozam da kazam deka jas sum si ja izbrala stranata, ili taa me izbrala mene...a nemozesh ti da tvrdish deka si go odbral patot sto ne ti e nametnat. greshish, seushte ne svakash deka ti e nametnato da gledash samo napred i nazat, a so toa i moznostite da sogledash mnogu neshta ti se ograniceni.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom