Македонија - Хрватска, 1 септември 20:00 ч

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 октомври 2010
Мислења
976
Поени од реакции
308
Честито за победата и само така напред, нека ни се множат уште многу победи.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.943
Поени од реакции
16.262
Каде се сега тие што вчера ги плукааа на МАРИН ДОКУЗОВСКИ , АНТИЧ и останатите ... Немаат лице зато што заради нив и заради нивното пцуење и демотивирање македонците немале успеси . Сега им покажавме на цел свет што е чуството да се биде дел од национален тим ... затоа следен пат променитего својот менталитет и за да не биде плукан на секој втор збор нашиот синдром .
Еден момент Вечна среќа Македонија !
Па ние без Антич ја направивме предноста.
Незнам ти што си гледал, Антич беше на исто ниво како и вчера, ништо повеќе.
А може да се гордееме со нив кога ќе ги совладаме однапред запишаните 4 бодови од Финска и Босна, до тогаш оваа победа ама баш ништо нема да ми значи.
До кога ќе се радуваме само на еден меч..

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.610
Поени од реакции
14.462
ajme dakle izgubit ćemo od košarkaških liliputanaca -.- tamo 1992./1993./1994. bismo takve poput njih uredno pomeli 30 razlike a sad se blamiramo...

kad si sam, kad je sve tuzno ti se sjeti nje, makedonija ti pruza ljubav i sve

Norveška, Andora, Malta, San Marino, Švicarska, Hrvatska...valjda bi u toj skupini bili 1.valjda...

Do večeras nisam ni znao da Makedonci igraju basket!!! :p

дел од коментари низ хрватски форуми ..

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Каде се сега тие што вчера ги плукааа на МАРИН ДОКУЗОВСКИ , АНТИЧ и останатите ... Немаат лице зато што заради нив и заради нивното пцуење и демотивирање македонците немале успеси . Сега им покажавме на цел свет што е чуството да се биде дел од национален тим ... затоа следен пат променитего својот менталитет и за да не биде плукан на секој втор збор нашиот синдром .
Еден момент Вечна среќа Македонија !
Јас сум еден од тие што го критикуваа и Марин и Антич и Илиевски и ред други што играа лошо и уште стојам на тој став. Едноставно вчера нашите очајно играа и оваа победа нема да го смени тој факт.
И денес имавме проблеми со нападот во прво полувреме ама ипак играта споредено со вчера ни беше каде-каде подобра и затоа денес како што реков и пред овој пост заслужуваат честитки исто колку што вчера заслужуваа критики. Најмногу од се ми се свиѓа тоа што кај Антич, а особено кај Илиевски имаше значително подобрување од вчера и заради тоа заслужуваат пофалби

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.746
Честитки за победата! УПМ муда гризам у вакви стресни завршници, да не се знаело еднаш да се победи на раат.
Али нејсе, ги имаме убедливо најбољите бекови у Европа, ќе беше штета и оваа да ја изгубевме, играме одлично у одбрана само нападот ни чкрипи.
Овој наумдб, фино рече прошло првенство нашиве се истепаја и го јадеа, на ова обратно :icon_lol:

И не ја не знам кај видовте дека коментаторите од ХРТ2 плачат, достоинствено си признаа пораз, признаа дека полош противник беа у второ полувреме и се покааја како прокоцкаа предност од 12 коша (нека не прашаат нас, ние знаеме да прокоцкаме и 17 коша разлика :icon_lol: )
Александар Петровиќ у студио со огромни пофалби за играта на Илиевски и Бо, отворено кажаа дека Македонија вечерва била подобрата селекција на паркет и се чудеа како Докузовски си дозволи да се коцка со тоа да не прави фаул и да ризикува кош за 3 на Хрватска :)

И да, мора да се поработи на личните, у последна четвртина за 3 мин имавме 4 лични.

И ајде, нека се смират сега малце зашто има уште пат за одење!

V1kTo.Or

Талкач
Член од
16 август 2011
Мислења
504
Поени од реакции
304
Па ние без Антич ја направивме предноста.
Незнам ти што си гледал, Антич беше на исто ниво како и вчера, ништо повеќе.
А може да се гордееме со нив кога ќе ги совладаме однапред запишаните 4 бодови од Финска и Босна, до тогаш оваа победа ама баш ништо нема да ми значи.
До кога ќе се радуваме само на еден меч..
15 поени дечко ... ако вчера беше лошо денес беше добро а утре против Greece ќе биде ОДЛИЧНО !

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
До нив е дали веруваат, а не до мене што гледам на ТВ.. на крај краева реков не сум голем оптимист.. а не дека воопшто не се надевам.
Значи атмосферата и победничкиот менталитет е хемија која се чуствува и пренесува.
И затоа треба да веруваме сите.

Член од
16 март 2010
Мислења
330
Поени од реакции
204
Гечевски цар :cuc:
А и останатите!
Уф кој ќејф ќе ми се напраи ако ги смачкаме у сабота соседиве наши “драги“...петардите од нова година за тогаш си ги чувам, или ќе пукам од невидена среќа или ќе пукам од мака, мада поише сакам за тоа првото али да не бидеме преголеми оптимисти, иако ако играат нашиве како денес стварно ќе биде јако :)

Член од
25 ноември 2010
Мислења
292
Поени од реакции
84
The time has come!Нервите ми прошишчеа вечерва!!!
Дај извајте некоја статистика очигледно имавме подобрување индивидуално.Знам дека 82 % имамве вкупно од слободни...

Браво за сите,браво за подобрувањето на тие шо разочараа вчера (не е забораено,ама се извадоа) и најголемо браво за ГЕЧЕВСКИ!:cuc:
Точно поради тие прецизни удари од слободни, и украдените топки 7 мислам, го добивме натпреваров, инаку шутот од поле ни беше каде каде послаб од хрватите, за тројка хрватите имаа 50 % 10 од 20 ние 33% 7 од 21 за два 44 % напрема 56% ... мора да се работи на шутот .... вака надежите ни се вратија ... само да не се предадат со педерите ... статистика од мечов http://live.fibaeurope.com/www/Game.aspx?gameID=7983-C-6

Член од
14 март 2010
Мислења
16.943
Поени од реакции
16.262
15 поени дечко ... ако вчера беше лошо денес беше добро а утре против Greece ќе биде ОДЛИЧНО !
Со Грција треба да ја пуштиме, да не се замараме, ако е до мене(Ама за возврат да ги совладаме Босна и Финска)....додуша да не бевме во оваква ситуација можевме да се исилиме и на нив, бидејќи на ова ЕП се со најтапа состав до сеа од сите првенства што учествувале...и колку-толку не е голема разликата во квалитет како што беше пред две години кога го кркавме на големо.

Член од
16 март 2010
Мислења
330
Поени од реакции
204
Кое време играме против ѓупциве утре?
Сабота у 5 :)

Čekajte, ako sam dobro shvatio sistem takmičenja prenose se bodovi samo onih reprezentacija koje prođu dalje, što znači da ako vi prođete a Makedonija ispadne ovaj poraz vam neće toliko smetati.

Tako je. Ovo je bio tek taktički poraz koji će pridonijeti galvaniziranju ekipe.

Види ги што зборат бе види ги бе алооо ТАКТИЧКИ ПОРАЗ!! хахаха тешете се ;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom