Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Имам повеќе едниот 21 септември ми е на роденденот па да се каже дека славам се во едно.А другите во август и незз имало некоја огнена Марија не ги славам немам навика барем до сега
Ни јас не славам имендени, ниту имиња..
. Единствено го славам Господ и само Него го сметам за достоен за слава.
Да де, а ние во Црквата, не Го славиме Бога Творецот, туку го славиме Петре Клукајдрвчето...![]()
Ама сеуште не го читам начинот на кој Вие, во Твојата/Вашата заедница се спасувате,
А тоа што Св. Ап. Петар го кажал, тоа е пракса и кај нашите свештеници, на што сум лично очевидец, кои напоменуваат дека ради нивната огревовеност, сметаат дека не се достојни да им се чини чест со појасен поклон, а таа чест верните (вклучувајќи ме и мене....) ја чинат при секое земање благослов од своето свештенство.
Но зошто и се поклонувате на иконата на св. Петар, кога лично св. Петар го укорил Корнелиј затоа што овој му се поклонил? Па добро бе мајќе му стара, зар треба св. Петар секој лично од вас да го опоменува за да сфатите толку проста работа дека и тој е човек и дека не треба да му се поклонувате?
Па нормално дека не го читаш, погледни која е темата? Се залутал море на погрешна тема. Ги читаш ли насловите на темите пред да поставиш прашање?
Па нормално дека не го читаш, погледни која е темата? Се залутал море на погрешна тема. Ги читаш ли насловите на темите пред да поставиш прашање?
На MIKI1 му треба именден за да прави „нешто“ во животот. .
Луѓето што не слават имендени работат, учат, спортуваат, си имаат некое хоби, си пијат кафе со пријателите, си искачаат, се журкаат, прават семејство, одгледуваат деца и сл.
Тие што се христијани покрај овие работи си ја негуваат својата вера и служат во некоја Христова црква.
.
Во ред де, еве чак и Ти, не знам што си певоиспивед, велиш дека „...не правиш ова или она...„; попут протестантиве на форумов, но ајде кажи, ако не правиш „...ова или она...„, затоа што биле „...глупави традиции...„, тогаш што „неглупаво„ правиш, на шо си го арчиш времето?
Мики, не се вознемирувај, сврти и другиот образ кога те боли едниот.
.
Од сите христијански правци правчиња и смерчиња, протестантите се најприфатливи според мене.
.
Јас немам вероисповед.
Е добро де, дај конечно, прејди од вака воопштени фрази, попут „...ја негуваат верата...„ и „...служат...„, на нешто конкретно: што, како, каде, кога и сл.