Ford Cortina '72! Loading...

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Браво друже, иначе кортината ми е останата во срце, пред 4 години некаде имаше кај мене во Аеродром една бордо 1.3 со плин, на плочката пишуваше дека е правена во Англија во лотус фабрика или така нешто имаше со лотус поврзано, 73-та беше, имаше и плинче нвм тоа, внатре беше со бордо кожа фабрички на седишта и тапацири, со бандажи оние од форд фабрички стари алумински ... многу ми се допаѓа задниот дел кај полумесеците како изгледа, не е иста како таунусот, тој ми е по рамен :P

Ако најдам слики од кортината ќе постнам, иначе беше сечен кровот кај последниот газда ради снимање филм ... па дожд снег се внатре капеше и не беше во сјајна состојба

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Браво друже, иначе кортината ми е останата во срце, пред 4 години некаде имаше кај мене во Аеродром една бордо 1.3 со плин, на плочката пишуваше дека е правена во Англија во лотус фабрика или така нешто имаше со лотус поврзано, 73-та беше, имаше и плинче нвм тоа, внатре беше со бордо кожа фабрички на седишта и тапацири, со бандажи оние од форд фабрички стари алумински ... многу ми се допаѓа задниот дел кај полумесеците како изгледа, не е иста како таунусот, тој ми е по рамен :P

Ако најдам слики од кортината ќе постнам, иначе беше сечен кровот кај последниот газда ради снимање филм ... па дожд снег се внатре капеше и не беше во сјајна состојба
Чисто информативно.Му има испаднато врата при возење?

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.729
Поени од реакции
897
Убава е кортината. Секоја чест за тоа како ја среди и твоите планови! Може само едно спуштање после тоа и готово не ја гибај поќе ;)

Член од
12 март 2009
Мислења
144
Поени од реакции
7
Добро е до сега само така продолжи
пс ако имаш други слики стави ги да ги видиме

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Така е најубава, само бандаж јак, убава фарба, интериер, без мотика тјунинг :) ... фаровите ќе ти бидат два округли? можеш комбинација ако најдеш решетка и со четири округли, како посебна верзија на кортина (незнам како се викаше) моделот со опремата

Eве една кортина, не изгледа мотика, баш како колине за драгстер личи :) ама јбг со 4 врати и класика бандажи :P

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Така е најубава, само бандаж јак, убава фарба, интериер, без мотика тјунинг :) ... фаровите ќе ти бидат два округли? можеш комбинација ако најдеш решетка и со четири округли, како посебна верзија на кортина (незнам како се викаше) моделот со опремата
Тоа е и идејата, да се добие што поблиску фабричниот изглед. Инаку според везниот лим, треба да се 4 округли. Го чекаме Баронот да потврди :)

Eве една кортина, не изгледа мотика, баш како колине за драгстер личи :) ама јбг со 4 врати и класика бандажи :P
Малце некој сопствен стајлинг си цепи батето... ги исфарбал сите хромирани делови црни (и одговара добро пошто колата е бела), ама не е тоа она што треба да биди. Особено кога правиме муабет за црна изведба... Хромот е тоа што ги дава сите детали, без него прилично грдо ќе изгледа.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Тоа е и идејата, да се добие што поблиску фабричниот изглед. Инаку според везниот лим, треба да се 4 округли. Го чекаме Баронот да потврди :)

Малце некој сопствен стајлинг си цепи батето... ги исфарбал сите хромирани делови црни (и одговара добро пошто колата е бела), ама не е тоа она што треба да биди. Особено кога правиме муабет за црна изведба... Хромот е тоа што ги дава сите детали, без него прилично грдо ќе изгледа.
Да да i Looove Chrome :love:

Член од
12 март 2009
Мислења
144
Поени од реакции
7
имам една маска со коцкасти фарови од таунус ако ја сакаш ке ти ја дадам
колку кубука е моторот и дали е V или линиски

PsycLogic

Junk'n'roller
Член од
21 јуни 2010
Мислења
67
Поени од реакции
15
Повеќе кејф ми праат округлите фарови друже, истите ќе ги ставам. Случајно браник од таунус да не ти се наоѓа ??

1600 к, праволиниски мотор има...

B O J A N

F.O.R.D
Член од
21 јуни 2010
Мислења
39
Поени од реакции
2
Не ти врши работа браник од таунус, не се исти во средниот дел.

Kajgana Shop

На врв Bottom