Фан Клуб: Челзи

В

Вори

Гостин
Уште ова и се одјавувам.Досаден станав.

Пјаниќ во Рома за 9 милиони најверојатно.Каков играч пропуштаме,ќе се изедам.И тоа за ебани 9 милиони.

Член од
18 февруари 2011
Мислења
95
Поени од реакции
9
Ако е точно тоа што се шушка дека утре ке бидат донесени неколку фудбалери добро ке биде, добар беше овој трансфер период за разлика од претходните, купивме добри играчи, само не ми е јасно зш е купен Ромеу на таа позиција ги имаме, моментално на располагање ни се Микел, МекИхран, а ми се чини дека и Рамиреш може да игра како последен во средниот ред, и овој трансфер период не поврзуваа со мн имиња(како и секој), според мене треба да се донесе уште Модрич, дај боже тој Леви да стане утре на десна нога и да попушти, а мислам дека клубот треба да го напушти Калу, можеби и Анелка друг никој, младите играчи да одат на позајмици, мора да имаме конкуренција во тимот и покрај тоа што некој докажани играчи нема да бидат ни на клупа да речеме, да се се бори секој за своете место во стартните 11, бидејќи знаеме минатата сезона како игравме цело зимо со едни исти играчи немавме доволно добри и искусни играчи на клупа, и тоа беше една од причините поради кои не можевме да земеме ниту една титула, се надевам дека тоа нема да биде случај и оваа сезона!

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Одвај чекам да поминат овие 2 дена да заврши трансфер рокот....драматично стана веќе...Модрич,Бенајун,Переира,Калу....каша,каша!!!!

A

Auditore

Гостин
Ако е точно тоа што се шушка дека утре ке бидат донесени неколку фудбалери добро ке биде, добар беше овој трансфер период за разлика од претходните, купивме добри играчи, само не ми е јасно зш е купен Ромеу на таа позиција ги имаме, моментално на располагање ни се Микел, МекИхран, а ми се чини дека и Рамиреш може да игра како последен во средниот ред, и овој трансфер период не поврзуваа со мн имиња(како и секој), според мене треба да се донесе уште Модрич, дај боже тој Леви да стане утре на десна нога и да попушти, а мислам дека клубот треба да го напушти Калу, можеби и Анелка друг никој, младите играчи да одат на позајмици, мора да имаме конкуренција во тимот и покрај тоа што некој докажани играчи нема да бидат ни на клупа да речеме, да се се бори секој за своете место во стартните 11, бидејќи знаеме минатата сезона како игравме цело зимо со едни исти играчи немавме доволно добри и искусни играчи на клупа, и тоа беше една од причините поради кои не можевме да земеме ниту една титула, се надевам дека тоа нема да биде случај и оваа сезона!
Ориол е купен да биде замена за Микел кога тој ќе замине на Африканскиот куп на Нации, значи тој тогаш ќе настапи во акција, а до тогаш Есиен сеуште ќе биде повреден Есиен, тоа му е рачунот на Боаш сезонава, плус рачунај следната сезона Есиен веќе дека нема да игра за нас.
Рамирес и МекЕхран не се за таа позиција и двајцата се многу слаби во дефанзивни задачи.
--- надополнето: Aug 30, 2011 8:36 PM ---
Benayoun via twitter:
אמור לטוס בבוקר ללונדון לשוחח עם צ'לסי ולנסות לסכם באחת הקבוצות שהוזכרו

Google Translate:
Due to fly in the morning to London to talk to Chelsea and try to sum up in one of the groups mentioned

edit:
I am supposed to fly in the morning to London to speak with Chelsea and try to close a contract in one of the teams mentioned

Член од
31 мај 2011
Мислења
211
Поени од реакции
75
До сите кои крекаат за тоа зошто Боаш се запнал по Переира:
Ваљда се сеќавате во кој клуб беше тренер Боаш пред Челзи, и што постигна со тие играчи. Точно дека треба да се фокусира на плејмејкер оти на таа позиција нема никој, ама сепак...Си ја знае работата, уживајте. Одвај чекам да видам утре шо ќе биде :)

Член од
18 февруари 2011
Мислења
95
Поени од реакции
9
Ориол е купен да биде замена за Микел кога тој ќе замине на Африканскиот куп на Нации, значи тој тогаш ќе настапи во акција, а до тогаш Есиен сеуште ќе биде повреден Есиен, тоа му е рачунот на Боаш сезонава, плус рачунај следната сезона Есиен веќе дека нема да игра за нас.
Рамирес и МекЕхран не се за таа позиција и двајцата се многу слаби во дефанзивни задачи.
--- надополнето: Aug 30, 2011 8:36 PM ---
Benayoun via twitter:
אמור לטוס בבוקר ללונדון לשוחח עם צ'לסי ולנסות לסכם באחת הקבוצות שהוזכרו

Google Translate:
Due to fly in the morning to London to talk to Chelsea and try to sum up in one of the groups mentioned

edit:
I am supposed to fly in the morning to London to speak with Chelsea and try to close a contract in one of the teams mentioned
Ромеу не би бил најдобра опција за таа позиција, можевме и подобар играч да купеме на таа позиција, или барем да го позајмевме Паркер на една година, подобро би било, а за МекИхран тој цело време е форсиран да игра на позиција заден везен, само еднаш ми се чини играше на како плеј на пријателските овоа лето, со тоа што е купен Ромеу се повеке се затвораат вратите на Џош да игра повеке, а тоа не е добро, за него и за неговиот развиток, мое мислење:D

F

fantomX

Гостин
Тежок дуел некни, крајно чуден менталитет имаме, не чини нешто во глајте нивни.

Не значи дека ако некои се расипани, сите се расипани. Не бидете деца. И душман најголем да е не заслужува онаков нокаут и онаков пад. Најискрени желби за побрзо закрепнување.
Благодарност кон тебе за добрите желби, ама и ти треба да сфатиш дека едноставно како фаној на Челзи не можиме да ја прифатиме манчестерјунајтедовската багра која реално претставува голем дел од сите нивни навивачи.

Како фан на Арсенал , се надевам Дрогба брзо ќе се опорави,и онакво нешто никому не би му посакал . Сеа ќе речите се заебавам и сигурно сум го колнел , но мене искрено ми е поинтересно да гледам натпревар помеѓу Челзи и Арсенал каде игра Дрогба(кој ретко не дава гол на натпревар против нас),без разлика на крајниот исход , одколку победа на Арсенал над "проретчен" Челзи .
Благодарност и кон тебе, само би додал дека тешко на Челзи ако неиграње на Дрогба значи проретченост на тимот.

A

Auditore

Гостин
Во ред е тоа, си изградил свое мислење но според мене погрешно.
Не сме доволно компетентни за да ги коментираме одлуките на Боаш, посебно не за да го осудуваме.
Боаш го има пратено Ориол уште кога бил тренер на Порто, тоа значи дека тој поседува квалитети кои ги бара Боаш и тука го донесе, иако сите го мразиме затоа што дојде од Барселона со прилично пичкарски договор но тоа е тоа, само се надевам дека својата задача во тимот ќе ја заврши максимално ефективно па после нека оди каде сака.
МекЕхран беше игран задни везни само под водство на дебелиот Анчелоти, но под водтсво на Боаш игра на местото на Лампард, и не знам дали си го гледал или прочитал интервујто на Боаш и МекЕхран пред дуелот со Китче на подготвовиве за неговата позиција, Џош изјави дека сака да игра на позицијата 10 и 8, се надевам дека знаеш кои се тие, ако не гуглај, и Боаш изјави дека ќе го игра на таа позиција и на таа позиција ќе биде користен оваа сезона. Истотака Џош пред некоја недела побара позајмица но Боаш му одговрил дека ќе добие доволно минути сезонава и дека најдобро ќе биде да остане под негово водство и овој се согласил.

Јас сум цврство уверен во одлуките на Боаш, досега влечеше навистина феноменални потези на натпреварите со замените и промените на формациите, ако тој го бара Переира тогаш значи дека навистина има потреба од него, и самиот рече дека нема да бидат купувани играчи ако не се потребни туку дека ќе настане еволуција и тоа што е непоходно тоа ќе се менува, имаше таква изјава.
Да видиме што ќе ни донесе утрото, се надевам на најдобра разврска на ситуацијава со Модриќ затоа што веќе станува прилично досадно и фрустрирачки, но мислам дека на крај ќе заврши кај нас.

In Andres Villas-Boas I trust!
KTBFFH!

A

Auditore

Гостин
И во Арсене „трастуваја“ едно време, не се заебавај со вакви врачарски работи...
Ситуацијата на Венгер и Боаш е два различни света, а и ова не е никаква врачарска работа, нити пак нешто смешно на кое би се потсмевал.

F

fantomX

Гостин
Ситуацијата на Венгер и Боаш е два различни света, а и ова не е никаква врачарска работа, нити пак нешто смешно на кое би се потсмевал.
Точно, нивните ситуации се крајно различни.

Само прилично можно е да имаат и крајно слични разрешници.

A

Auditore

Гостин
Точно, нивните ситуации се крајно различни.

Само прилично можно е да имаат и крајно слични разрешници.
Можно е да, но сигурно е дека ти имаш сериозен проблем со стравот од неуспех, но морам да ти кажам една животна лекција, кој ризикува - ќе добие, оној кој што ништо не ризикува само губи и стагнира.
И премногу си негативен, од твоите постови нон стоп влечам една иста поента, дека Челзи смрди, дека нема никаков знак дека работите идат на подобро и дека сите се лоши.
Би требало малу повеќе да веруваш и да бидеш оптимистичен.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Конечно дојде 31ви август,завршуваат сите шпекулации околу трансфери..
За утре се надевам дека нема да го продадеме Малуда во Арсенал и дека Боас ке се држи до изјавава..Исто и за Алекс се надевам дека ке остане во Челзи (да не испадне како лани Фереира да игра централно во одбрана ако се повредат Тери и Иванович)..
Калу и Бенајун слободно нека си заминат,(вториов во случај ако доаѓа Модрич во спротивна насока). За Дрогба и Анелка нема некои вести деновиве,па изгледа остануваат сезонава.

F

fantomX

Гостин
Можно е да, но сигурно е дека ти имаш сериозен проблем со стравот од неуспех, но морам да ти кажам една животна лекција, кој ризикува - ќе добие, оној кој што ништо не ризикува само губи и стагнира.
И премногу си негативен, од твоите постови нон стоп влечам една иста поента, дека Челзи смрди, дека нема никаков знак дека работите идат на подобро и дека сите се лоши.
Би требало малу повеќе да веруваш и да бидеш оптимистичен.
Стравот од неуспех? Со тоа очигледно имаат проблем Андре Виљас-Боас и неговите фудбалери на терен.

Сакаш да ми кажиш дека ризик е позајмување на ДВАЈЦАТА - Бертран и ПвА и купување на нов лев бек за 25+ милиони, вероватно фунти е ризикување?
Или ризик е во натпревар против Норвич да не најдиш место за Џош МекЕкран, а истовремено и понатаму да го форсираш Рамирес кој нема одмор видено летово?

Големи ризици преземал АВБ, многу големи...

Смрди? Не смрди Челзи појќе, бар не многу. А дали воопшто треба и да се прај муабет за „смрдење“ во ситуација кога појќе од 100 милиони фунти се потрошени на нови играчи 6 месеци наназад.?

Се чудев и се крстев во саботата, со кој менталитет само овие играчи на Челзи ги играат и дуелите против најслаби противници, колку само губење и паника. Џон Тери е зрел за на клупа за нареден натпревар, не е толку лош ама едно протресување не е лошо пошто е на пат да биди толку лош. Ама сите знајме дека то нема да се случи.

Единствено стварно позитивно досега, Калу се праеше на будала и тренирал со резервите. Поштувам.
Ама Калу не е никаков пример.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Klasnić je zanimljiv sugovornik, odgojen u drugačijoj nogometnoj kulturi. Tijekom konferencije za novinare neće zaboraviti naglasiti da ulazi u posljednju godinu ugovora, s intonacijom koja jasno odaje da zbog toga nije tužan čovjek. Na upit što misli o Modrićevu iŠimunićevu slučaju, na opće čuđenje razvezao je jezik tako da ga je glasnogovornik Gavran morao kočiti.
- Luka se želi boriti za naslove i mislim da bih na njegovu mjestu također inzistirao na odlasku. Bio sam uvjeren da će ga Tottenham pustiti. Znate kako se to obično odvija u prijelaznom roku, klubovi se na kraju nađu na zajedničkom iznosu. Međutim, klub je uvidio koliko Modrić znači za momčad. Razgovarao sam s Lukom dok smo trčali krugove na treningu i rekao mi je da je prelomio i odlučio ostati u Tottenhamu. Ne vjerujem da će se sve ovo odraziti na njega, uostalom mlad je i bit će prilike za transfer. A što se Šimunića tiče, on je dosta bio u novinama i sada mora odlučiti…

Kajgana Shop

На врв Bottom