Никако да ти се намали задоволството од една грешка на Мики, напишана пред 4-5 месеци? И до ден денес сеуште се ќезиш? Еми ако чорбаџи, твое право. Само терај така и понатака. Изгледа Евангелијата ги читаш само за да пробуваш да ги браниш твоите протестантски теологии, а не и за да го практикуваш таму напишаното.
.
Genesis,
тоа е проверена протестантска финта-се фаѓаат за еден збор или за едене стих и на тој збор или стих, „длабат„ тешка и некознистента теологија. Така е во случајот со мојата грешка, за која веќе реков дека е моја и дека ја прифаќам, но се чини дека за самонаречените „христијани„ не е доволно нечие признание на грешката па истите тие самонаречени, продолжуваат да се „фаќаат„ за грешката, кака за непризнаена категорија и да ја користат грешката за (пре)повторување на нападите кон Црквата. Да беа навистина христијани, ќе ја прифатеа мојата грешка и тоа ќе беше све...А може и ќе ми ја простеа, кој знае....
Нит е тоа прв, нит последен пат, туку тоа е нивна проверена тактика.
--- надополнето: Aug 31, 2011 8:07 AM ---
Zosto u crkva site vlagaat so desna noga?
Не е правило.
--- надополнето: Aug 31, 2011 8:08 AM ---
Zosto od crkva izleguvaat nanazad krstejki se?
За да не му вртиме грб на иконостасот, зад кој се наоѓа олтарот и честичка/честички од Светата причест.
--- надополнето: Aug 31, 2011 8:12 AM ---
Зошто некои верници се крстат додека автобусот чека на семафори на Партизанска?
Ги има во се` поголем број.
Веројатноо мислиш на осенување со крсниот знак додека автобусот стои на семафорот кај Соборниот храм, така?
На секое минување покрај храмот, пожелно е осенување со крсниот знак, оти по правило, во секоја црква (храм) треба да остане барем една честичка од причеста, т.е. телото и крвта Христови, како дел од Светата Тајна причест. Осенувањето со крсниот знак во тој случај е знак за исповедање на Христа за свој Бог и Спасител, Кој Е таинствено пристутен во храмот.
--- надополнето: Aug 31, 2011 8:20 AM ---
Еве честитки од мене. Ова ни DBack неможе да го напише. И него го надмина. Чорбаџи, чорбаџи..... очнуваш да ги надминуваш и атеистите.
Напрај една континуирана споредба помеѓу ставовите од протестантите и од атеистите на форумив, и самиот ќе можеш да си направиш споредбена табела и да заклучиш дека нивните ставови немаат битна разлика...
Бесконечното чукање во гради, во стилот „...јас сум христијанин, само затоа што не мислам како другите...„, станува само смешна флоскула.