MasteR_#0
Addict
- Член од
- 16 мај 2010
- Мислења
- 3.154
- Поени од реакции
- 879
^ Изгледа му предложуваше на boro1 дигитален апатарДа не ја згреши темата малце?
^ Изгледа му предложуваше на boro1 дигитален апатарДа не ја згреши темата малце?
јас не boro1 ја има згрешеноДа не ја згреши темата малце?
Ондак зошто воопшто прашуваш? Земај ја MSI-от.Gigabyte Z68XP-UD3 8035 denari ili MSI P67A-C45(B3) 6185 denari i sto bi bila razlikata osven cenata i Z68/P67... graficka imam veke, 2500K imam, SSD cashing e gluposti i ne mi treba za 2000 denari razlika vo cena, zdravje boze ke kupam od SSD od 128GB+ da ne ima nesto drugo sto ne go gledam veke glava me zabole
ne da ne mi se davaat pari za ssd cashing(gluposti), malce solenki se gigabyte zatoa prasuvam... UD4 e odlicna mi faka oko i ja falat ama 10700 den e preskapo za bilo koja maticna.. za 6-7000 ke kupam maticna sto ke gi pravi skoro istite raboti odnosno najpotrebnite, a so drugite pari solidni corsair vengeance 1600. UD3 neznam nekako ne mi pravi kejf znam deka e dobra maticna ama sepak uste ednas ke razmislam dali da dadam 8000 den, a i bojata ne mi se sviga baram crna maticna pred se za da bide se vo ton i da ima barem 2 USB 3.0. Kako i da e fala na sovet ke razgledam uste malce imam vreme dodeka da stignat plockite i procesorot od usa.@JimiHoffa, MSI матичните од P67 серијата се катастрофа, BIOS-то е ужасен, немој да си се заебал, ќе се каеш многу! земи обична UD3, или ако веќе не ти се даваат пари за SSD caching, земи ја UD4.
Аха да, така викаат сите ама во реалност е далеку од точно. Пример, Vdroop варијацијата е далеку поголема кај ефтинити матични, (местиш 1.40 vcore у BIOS) при лоад на процесорот истиот vcore паѓа на 1.35 и BOOM, BSOD.....т.е. нестабилен оверклок. Подршката за BIOS исто така послаба, (поретки абдејти) подршката за Oprom исто така послаба и поретка, помалце конекции, помалце фази, послаб VRM дизајн, (поголема флуктација на волтажи) послабо ладење, (лимитиран оверклок) чкарт USB 3.0 конролери, помалце драјвери т.е. помалце абдејти, послаб генерален квалитет на изработка, итн да не редам све....Значи многу луѓе го прават овој пропуст, ти викаш дека ти е скапо 10.000 јас мислам дека е минимумот што треба да се потроши за матична, и во реалност не би погледнал ништо под UD4/UD5 од оваа серија на матични.UD4 e odlicna mi faka oko i ja falat ama 10700 den e preskapo za bilo koja maticna.. za 6-7000 ke kupam maticna sto ke gi pravi skoro istite raboti odnosno najpotrebnite, a so drugite pari solidni corsair vengeance 1600. UD3 neznam nekako ne mi pravi kejf znam deka e dobra maticna ama sepak uste ednas ke razmislam dali da dadam 8000 den, a i bojata ne mi se sviga baram crna maticna pred se za da bide se vo ton i da ima barem 2 USB 3.0. Kako i da e fala na sovet ke razgledam uste malce imam vreme dodeka da stignat plockite i procesorot od usa.
Додај уште 2000 и земи Dell U2311H Чим веќе имаш 10к на располагање, присобери уште малце и земи асален монитиор.preporaka za monitor do 9000-10000 den.
go nema na lager i mislam deka si greska za cenata okolu 15 -16k eДодај уште 2000 и земи Dell U2311H Чим веќе имаш 10к на располагање, присобери уште малце и земи асален монитиор.
Го има во ИТД дистрибуција за 200 евра, јави се и прашај дали го имаат на лагер или ќе треба да нарачаш. Тоа сигурно си гледал во Макпетрол или во Невада (мада во Невада мислам дека е уште поскап) дека е 15-16к. Мислам дека го имаше и во Вортекс, таму е за 1000ка поскап од ИТД.go nema na lager i mislam deka si greska za cenata okolu 15 -16k e