Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
За момент помислив дека повторно го отвориле фан клубот на шкендија.

btw, Роналдо...овај Куртиши де, му требаат 15 шансе за да даде 2 гола. Ете зошто дошол у Македонија да игра, да е играчиште ка што го праете ќе игра негде надвор од оваја никаква лига.

Член од
19 април 2010
Мислења
1.876
Поени од реакции
500
За момент помислив дека повторно го отвориле фан клубот на шкендија.

btw, Роналдо...овај Куртиши де, му требаат 15 шансе за да даде 2 гола. Ете зошто дошол у Македонија да игра, да е играчиште ка што го праете ќе игра негде надвор од оваја никаква лига.
komentatorot zgresil 2 patii :D ednas vo desnata strana vo prvoto poluvreme bese Buba a toj recese Kurtishi i ednas sam so golmanot pak bese Buba toj pak recese Kurtishi tolku gi poznavase igracite:Da za Kurtishi ne zborii ako sakas da gledas kakov igrac e dojdi vo stadion i gledajgo ili ke vidis so Teteks :)Pa dali se zbori za prventstvoto mozeme ovde da pisuvame:D

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
790
komentatorot zgresil 2 patii :D ednas vo desnata strana vo prvoto poluvreme bese Buba a toj recese Kurtishi i ednas sam so golmanot pak bese Buba toj pak recese Kurtishi tolku gi poznavase igracite:Da za Kurtishi ne zborii ako sakas da gledas kakov igrac e dojdi vo stadion i gledajgo ili ke vidis so Teteks :)Pa dali se zbori za prventstvoto mozeme ovde da pisuvame:D
Коментаторот неможе да се сконцентрира... многу сте бучни :);), ненамерен кикс... пардон.

A

Ali Pasha

Гостин
Полека но сигурно, повторно се наметнуваме како конкурентен тим за првите места. Менсур Куртиши досега перфектно се презентира во тимот во овие почетни натпревари, два гола две самосоздадени шанси од кои една пречка една одбрана на голманот со крајни напори, доволно зборува за ефективноста на Менсур (три натпревари, пет гола).
Буба ќе мора да проработи на ефективноста (двата зицери што коментаторот ги згреши со Куртиши), но сепак доста креативност има во него, и останува еден од главните столбови на Шкендија.
Да, Мети денес покажа нешто повеќе од само дефанзивните задачи, доста офанзивен и создаваше вишок простор во офанзива, и со него треба да се работи на психолошки план, да не го игра нонстоп лошото момче (премногу е агресивен, и кога не треба). Беше истотака еден од најдобрите на терен, заедно со Куртиши.
Голманот дефинитвно позитивно ме изненадува секој натпревар, и денес на два три пати (толку имаше напади Ренова), мошне сигурно интервенираше.
Фала богу што стадионот е граден уште од времето на Тито, иначе како што беше претерано исполнета„и повеќе од последното место„, со денешните градби, покриената трибина би можело да се руши:).

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.947
Поени од реакции
73.660
^ Е ова е добар извештај. Ви ја затворија темата за Шкендија пошто спамавте со глупави постови. Ако имате да пишете нешто напишете како постов на Али Паша. Ипак ова е тема за македонско првенство, а не за ФК Шкендија. Плус постовите вфи се хаварија. Мешани англиски зборови со Македонски, и се тоа на латиница. Да бев модератор се ќе испобришев :D
Поминаа пет кола, а настаните се одвиваат посдобро од тоа што очекував. Апетуитите ми пораснаа, повеќе не се задоволувам со место во Европа, туку се бара титула :D
Мерталург изненадува. Па мајко му стара, лани имаа посдсобар тим и неможеа да победат, а годинава газат. Работнички дополнитњлно ќе се засилува, али реално со млад тим не се освојува титула.
Битката ќе биде меѓу Шкендија и Вардар. И двете екипи се во добра форма. Нас дополнително ќе ни се приклучат Стјепановиќ и Гроздановски, а се чека и враќањето на Стојковиќ. Мечот на 01 октомври, би требало да биде врв досега :D
Шкендија си ја фати формата. Има доста силен навален ред, ама затоа во одбрана сте ми некако слаби. Во Тетово не очекувам некој да се изнаигра, али проблемот ви се јавува надвор од дома.
Не очекува неизвесна сезона. Дефинитивно поквалитетна од лани, со оглед на тоа што има многу повратници во мак фудбалот. Но реално сеуште лигата ни е тапанарија...
Ниту една екипа со сегашните состави не би можела да просперира во Европа.
Но има време, ништо не се знае...:)

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Прво да кажам за Куртиши бидејќи некој рече дека не е добар.Тој од ништо ти прави шанса за гол,непредвидлив за противничката одбрана.

Иначе Тошак бил задоволен од Буба и Мети.
За Усеини рекол дека технички е добар но треба да се работи малце на физички аспект.А за Буба рекол дека детето е супер,само да продолжи да работи.
Овие се информации од прва рака,асистентот на Бабунски во младинската селекција кој беше заедно со Тошак и Бабунски денески ги кажа овие зборови.

Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
ja mislim deka bitkata za Shampionska titula ke bide isto kako lani Shkendija-Metalurg !

Член од
27 август 2009
Мислења
899
Поени од реакции
158
ja mislim deka bitkata za Shampionska titula ke bide isto kako lani Shkendija-Metalurg !
Колку си само грешка,ако дотера Вардар со овој тим да биде до зима на прво или второ место...100% е шампион...како што знам наскоро треба да влезат доста спонзори(Телеком,Макпетрол,Елем...)со кои би се засилил многу на зима.

Член од
3 август 2011
Мислења
523
Поени од реакции
105
kurtishi mu go zema primatot na buba ova sezona, deckoto e klasa

Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
Колку си само грешка,ако дотера Вардар со овој тим да биде до зима на прво или второ место...100% е шампион...како што знам наскоро треба да влезат доста спонзори(Телеком,Макпетрол,Елем...)со кои би се засилил многу на зима.
uste verues za ovie filmovi ?
Nema da vlaga nioj ke ostane Cicko Grujo !
Isti filmovi imase i kaj vas ke vlaga toj ke vlaga arapot,brazilecot ono ovo i na kraj za malce ke igravte zaedno so Ljuboten vo 3 liga !
Isto i kaj nas ke vlagat 3 finansieri od Avstrija sega se zboruva deka eden bogat od Turcija davase 5 milion evra za da go zema Shkendija ama ovie se filmovi !

Член од
27 август 2009
Мислења
899
Поени од реакции
158
Isti filmovi imase i kaj vas ke vlaga toj ke vlaga arapot,brazilecot ono ovo i na kraj za malce ke igravte zaedno so Ljuboten vo 3 liga !
Isto i kaj nas ke vlagat 3 finansieri od Avstrija sega se zboruva deka eden bogat od Turcija davase 5 milion evra za da go zema Shkendija ama ovie se filmovi !
Aбе ти разбираш или не разбираш дека со власт нема играње,ако сака грујо може кој сака спозор да влезе у Вардар па дури и вашиот!И немора веќе да коментирате овде у стил као демек дека вие све знаете,демек вие у све сте најдобри...мислите дека ако го држите Тетово ја држите цела Македонија?У голема грешка сте другари...излезите малку надвор и видите како функционира светот у 21 век.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Поубав спонзор од Чичко Грујо во моментов нема. Ем парајлија ем влијателен.
Вардар е во многу подобра положба од Шкендија и од сите други клубови. После него е Металург.
--- надополнето: Aug 29, 2011 2:50 AM ---
i sto ako vlezat ovie u vardar mislite deka imaat pari da frlat ??
Големите фирми фрлаат пари на реклами повеќе отколку што можеш да замислиш. А една од најдобрите реклами е спонзорство на најпознатиот фудбалски клуб во земјава.

П

Паспарту

Гостин
i sto ako vlezat ovie u vardar mislite deka imaat pari da frlat ??
Не, тебе ќе те чекаат да им префрлиш на сметка...
--- надополнето: Aug 29, 2011 9:20 AM ---

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom