Фан Клуб: Арсенал

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.855
Поени од реакции
10.227
Малку реално треба да бидеме.
Оваа сезона еве во цифри кој клуб како пазареше:
Manchester United -45.795.000 €

FC Chelsea -46.360.000 €

Manchester City -71.750.000 €

FC Arsenal +42.095.000 €

FC Liverpool -53.735.000 €

Tottenham Hotspur +5.500.000 €

Извор: http://www.transfermarkt.de/de/premier-league/transferuebersicht/wettbewerb_GB1.html

Manchester City 448.000.000 €
FC Chelsea 419.800.000 €
Manchester United 405.300.000 €
Tottenham Hotspur 303.500.000 €
FC Liverpool 271.750.000 €
FC Arsenal 243.450.000
Значи колку пари толку музика.
Пред сите да го нападнеме Арсен Венгер треба реално да се види кај е проблемот. Дали управата не му дава доволно финансии, или он има на располагање само не сака да троши.
Ако е провото, треба да му се даде подршка а целиот гнев да се насочи кон управата, а ако е второто тогаш целата вина е на него.

Јас цело време се убедувам дека е првото, ама малку ми е чуден овој трансфер
Alex Oxlade-Chamberlain (Southampton) 13.800.000 €

Ако има 14 мил за овој да даде и 12 за жервињо, па боље ќе беше овие двајца да не ги купеше да го земеше Мата.
Абе брат како можеш да го браниш бе????!
Па ајде кажими тренер во СВЕТОВ што со онакви играчи на ОЛД ТРАФОРД ќе излези со формација 4-3-3, па ДА МУ ЕБАМ МАЈК.ТА не сваќа дека треба да се брани дека ПОСТОИ и одбрамбена ТАКТИКА во фудбалот. Немој те молам џабе ми постираш овие статистики!
Ако управата не му дава пари нека излезе нека си ДАДЕ ОСТАВКА, НЕКА КАЖЕ НА СИТЕ ВАК ВАКА и ВАКА не е до мене па да сме на чисто!
--- надополнето: Aug 28, 2011 8:03 PM ---
Ete da receme Wenger ke si odi, na negovo mesto ke dojde nekoj vrven straget, poso stariot vise ne e, izduval i tek togas Arsenal ke igra liga na evropa ili eventualno 15 mesto ke bide.
ПРЕКУ ТАНАСКОТА бе брат барем ќе знам на што сум, сега ти за кое место мислиш дека ќе се бориме???!
МА заминувај бе ебем ти племето француско.......многу сум изнервирам ...ЗАСРАМЕН!!!

Член од
15 декември 2009
Мислења
383
Поени од реакции
46
ПРЕКУ ТАНАСКОТА бе брат барем ќе знам на што сум, сега ти за кое место мислиш дека ќе се бориме???!
МА заминувај бе ебем ти племето француско.......многу сум изнервирам ...ЗАСРАМЕН!!!
Hahahahah, ninja si :cuc:

Sve so postignal Arsenal i sto dogural navamu e zasluga na Wenger i igracite, za tango treba 2ca. Dali upravata jade bubrezi so parite ili dava pari Wenger ne mu se trosi nemoze da znaeme tocno, da ima pretpostavki, no nikoj nema izlezeno da kaze sto e i kako e. Dokolku upravata e kriva i Wenger izleze od timot u sput se otvori kako pasteta za toa kako ne dava upravata pari i bla bla, mislis deka ke prifati nekoj da bide trener vo takvi uslovi, cisto sumljam. Ako se izjasni nekoj od Arsenal, deka upravata dava pari, a na Wenger ne mu se trosi i deka ide so politikata od sekoj moze da bide igrac togas mozam da te podrzam vo mislenjeto za nego.

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.855
Поени од реакции
10.227
Hahahahah, ninja si :cuc:

Sve so postignal Arsenal i sto dogural navamu e zasluga na Wenger i igracite, za tango treba 2ca. Dali upravata jade bubrezi so parite ili dava pari Wenger ne mu se trosi nemoze da znaeme tocno, da ima pretpostavki, no nikoj nema izlezeno da kaze sto e i kako e. Dokolku upravata e kriva i Wenger izleze od timot u sput se otvori kako pasteta za toa kako ne dava upravata pari i bla bla, mislis deka ke prifati nekoj da bide trener vo takvi uslovi, cisto sumljam. Ako se izjasni nekoj od Arsenal, deka upravata dava pari, a na Wenger ne mu se trosi i deka ide so politikata od sekoj moze da bide igrac togas mozam da te podrzam vo mislenjeto za nego.
Ама вака што брат ?
само ние Навивачиме ПАТИМЕ веруј ми. Реално еве вечерва и утре не ми се излага на улица кој ке ме сретни ќе ми ги отекува. Мора еднаш да се реши оваа ситуација вака сме ни на небо ни на земја!

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Да не има СЕУШТЕ некој против со мојов аватар??????!
Ако има нека се изјасни!
Благодарам!
слушни го и фергусон што вика дека ова не е вистинскиот арсенал со 8 првотимци повредени или суспендирани, така да не влечи заклучоци само од овој натпревар, долга е сезоната
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/14606020.stm
--- надополнето: Aug 28, 2011 8:41 PM ---
Ама вака што брат ?
само ние Навивачиме ПАТИМЕ веруј ми. Реално еве вечерва и утре не ми се излага на улица кој ке ме сретни ќе ми ги отекува. Мора еднаш да се реши оваа ситуација вака сме ни на небо ни на земја!
ако ти е страв тругите што те заебаваат тое е твој проблем, по се изгледа незнаеш како да им вратиш или да се одбраниш, тогаш навивај за шити и све ќе ти е рамно

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.855
Поени од реакции
10.227
слушни го и фергусон што вика дека ова не е вистинскиот арсенал со 8 првотимци повредени или суспендирани, така да не влечи заклучоци само од овој натпревар, долга е сезоната
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/14606020.stm
--- надополнето: Aug 28, 2011 8:41 PM ---

ако ти е страв тругите што те заебаваат тое е твој проблем, по се изгледа незнаеш како да им вратиш или да се одбраниш, тогаш навивај за шити и све ќе ти е рамно
Абе ти глуп си каков си ја незнам, сигурно не си го гледал Арсенал денеска имаш гледано Пинк Пантер или Попај Морнарот...
Гледаш ти во овој тим НЕКОЈА БИЛО КОЈА ОДЛИКА на Арсенал?
Знаеш кој БЕШЕ Арсенал, како играше 2003-2005?

Шо треба да се спремам вечерва како ЌЕ СЕ БРАНАМ утре од тие што ќе ме сретнат, ептен некако зелено ми пишуваш.
--- надополнето: Aug 28, 2011 8:50 PM ---
http://www.skysports.com/story/0,19528,11670_7135736,00.html
What is to turn around?
Ко ќе си појш дома молимте преслушај се, ако не се чувствуваш глуп, неписмен, никаков од коќе го изгледаш ова алал да ти е...

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Абе ти глуп си каков си ја незнам, сигурно не си го гледал Арсенал денеска имаш гледано Пинк Пантер или Попај Морнарот...

Шо треба да се спремам вечерва како ЌЕ СЕ БРАНАМ утре од тие што ќе ме сретнат, ептен некако зелено ми пишуваш.
What is to turn around?
Ко ќе си појш дома молимте преслушај се, ако не се чувствуваш глуп, неписмен, никаков од коќе го изгледаш ова алал да ти е...
дечко ај иди фрли се у вардар и спаси не и нас а и себе од ова хејтање твое глупо

се праеш најпаметен од сите а уствари врска немаш, кога сите викаат дека ова не е оној 100% од тим на арсенал што ќе игра оваа сезона (кога и ферги вика дека тимот бил и премногу ослабен) ти пак ништо не разбираш и се праеш на тошо

HATERS GONNA HATE !!!

ЗАТОА:

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846

What is to turn around?
Не дека го бранам Венгер има и кривица во него, но ако управата му дава пари а он не ги троши зошто не го притискаат? Еве ти си газда и му велиш на вработен еве ти пари купија таа машина а он ти вели нема потреба ќе работам со оваа што ја имаме и ќе постигнеме. И после гледаш дека не сработил со старата и ти не би го отпуштил или заканил да ја среди работата?

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Не дека го бранам Венгер има и кривица во него, но ако управата му дава пари а он не ги троши зошто не го притискаат? Еве ти си газда и му велиш на вработен еве ти пари купија таа машина а он ти вели нема потреба ќе работам со оваа што ја имаме и ќе постигнеме. И после гледаш дека не сработил со старата и ти не би го отпуштил или заканил да ја среди работата?
не е до Венгер работата, мислам дека сите го дознаа тоа до сега, управата ги диктира работите во клубот затоа и досега не го избркаа иако можеа 100 пати да го направат тоа , знаат дека е он единствениот со тие пари да го држи арсенал на врвот, а од друга страна Венгер премногу го сака клубот за да го напушти сега кога е во криза иако и самиот тој имал несогласувања со управата

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
не е до Венгер работата, мислам дека сите го дознаа тоа до сега, управата ги диктира работите во клубот затоа и досега не го избркаа иако можеа 100 пати да го направат тоа , знаат дека е он единствениот со тие пари да го држи арсенал на врвот, а од друга страна Венгер премногу го сака клубот за да го напушти сега кога е во криза иако и самиот тој имал несогласувања со управата
Тоа и јас го велам, но некои велат демек ако не зошто не оди да напушти, но знаеш како оди “Јунаците во најтешки времиња се познаваат“.......

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Ce go vidimo sega so mancester, stravuvam od bruka!
Mi se ispolnija ocekuvanjata, ovoj poraz barem ce bide lekcija. Ovaa sezona moze ce krpime kraj so kraj ama barem ce ima vreme da spremi/kupi dovolno silen tim za naredna godina, poso vece 7 godini e drz nedaj sega u tri kola ispadna samo da gubime.

Da kupevme dovolno kvalitetni igraci na pocetok od transfer zonata do sega ce imavme tip top ekipa za vo top 4, ama koga se ceka na sve u pet do dvanaes vake ispagja.

Mater mi ebaa od zaebavanje sto u kladilnica sto po fb. Ocekuvam navivacive da im se soberat pred uprava i da im ispeat nekolku "baladi" i na igracite i na sefovite!

intro

★ ★ ★★ ★
Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.360
Поени од реакции
1.060
Mi se ispolnija ocekuvanjata, ovoj poraz barem ce bide lekcija. Ovaa sezona moze ce krpime kraj so kraj ama barem ce ima vreme da spremi/kupi dovolno silen tim za naredna godina, poso vece 7 godini e drz nedaj sega u tri kola ispadna samo da gubime.

Da kupevme dovolno kvalitetni igraci na pocetok od transfer zonata do sega ce imavme tip top ekipa za vo top 4, ama koga se ceka na sve u pet do dvanaes vake ispagja.

Mater mi ebaa od zaebavanje sto u kladilnica sto po fb. Ocekuvam navivacive da im se soberat pred uprava i da im ispeat nekolku "baladi" i na igracite i na sefovite!
.. само срамот го јаде венгер од управата убаво им е им прави пари од играчите (трофеј не ги занима) така да или ќе тргне работава после 5 /6 коло кога ќе се оформите или ќе биде како нашата ланска

Член од
5 октомври 2010
Мислења
976
Поени од реакции
308
Срам ќе беше Арсенал да изгубеше 4-0 , но 8 гола во мрежата на Арсенал е феномен. Се уште не можам да верувам дека Арсенал примил 8 гола. На кое ниво се спуштил Венгеров, тим кој што претходната сезона беше во позиција за напад на титула да изгледа како просечен тим од Чемпионшип дивизијата. Овој меч од денеска покажува дека ВБА е подобар тим од Арсенал, бидејќи претходниот викенд ВБА само со 1-2 загубија.. Со моменталниов тим на Арсенал предвидувам битка за 13-18 место. Ако Венгеров не донесе некој нов играч во следниве три дена човекот сериозно треба да се лечи или управата да го продаде Арсенал на некој друг сопственик кој што повеќе ќе се грижи за клубот, а не како Кроенке само на пари да мисли.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Момци бе, кај сте бе момци ?

Преживеавте денес ? Добри ми сте ?

Не знам шо да напишам друго

Kajgana Shop

На врв Bottom