Летни блокбастери 2011

Од кој летен блокбастер имате најголеми очекувања?

• Вкупно гласачи
    213
Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
Пиратите на почетокот ми беа многу исфорсирани, тек на моменти се осеќаше она вистинското од првиот дел. X-men ми се допадна, следен е Thor за гледање.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.718
Поени од реакции
34.268
Пиратите на почетокот ми беа многу исфорсирани, тек на моменти се осеќаше она вистинското од првиот дел. X-men ми се допадна, следен е Thor за гледање.
Kaко јас да сум го пишал ова. :) Дури по исти редослед.
Кој ќе глеаш Тор кажи дал се исплати да се спушти да се гледа
Да. Уствари.. зависи што очекуваш. Според мене секој филм вреди да се спушти и изгледа. Ако штедиш гига, не ти препорачувам. Ако ти е онака, вреди да се симне. Не е лош. Не е ни одличен. Онака, блокбастер.
Секој дел ќе беше подобар од третиот.

Овој беше, чуден, без правец, исфорсиран. Не ми направи превише мерак.

Засега најдобри од 4те блокбастери гледани (X-men, Thor, Fast Five и Pirates) се X-men и Thor. Мислам дека X-men е скала погоре, поради константно добрите дијалози, добро распределената акција низ целиот филм и одличната глума. Иако ме разочараа со тоа што очите на професорот X беа плави. :)
Се согласувам за Пиратите. Сепак Дизни нели.. ама Thor? Добри беа ефектите ама боље ќе гледам Трансформерс, пошо ај што приказната беше клише многу и предвидлива, никад не барам приказна у вакви нели, ама костимите беа лоши многу. Цел универзум беше убаво прикажан, со ефекти и слично а мечевите и штитовите беа ПЛАСТИЧНИ. Многу ми бодеше очи, нешто како тебе со очите на професор Х. Многу нереално, ај оправдано за пиратите дека Дизни, aма кое беше оправданието за овие? Да беше од тој аспект помрачен, пореален многу повеќе ќе ми се допаднеше. Сега типичен блокбастер, ништо спектакуларно. Можеби 6-ка од мене. Сепак не жалам. Единствено што жалам е за лошо искористените Наталија и Хопкинс/

Ќе се согласам и за описот на X-Men, добри дијалози, акцијата задоволително добра и доста солидна глума. Професорот баш ми беше доловен некако, за Магнето на почеток бев скептичен, but he delivered. Сите ми беа добри. И така.

Чекам сега некој анимиран, па на крај со Потер од кој имам високи очекувања и за крај Hangover.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Thor како ме разочара, тоа е чудо едно... Не знам од каде да почнам. Приказната како таква, со еден збор никаква. Глумата беше океј, со оглед на сценаријото кое го купиле за 1 долар. Донеси ги и најдобрите глумци со сценаријо како ова, ништо магично нема да ти доловат.

Ако некој е the ultimate badass во Marvel универзумот, тоа е Thor, и тоа многу повеќе од Волверин или Ајронмен, јас на филмот видов емотивец, емотивец кој за 2 дена се заљуби у тоа глупо формирана личност/карактер на Џејн Фостер. Колку проста и глупа, воопшто не беше прикажана како што треба, НАтали не е крива, крив е режисерот и сценаристите. Да се вратам на Thor, актерот физички и да сакаа не можеа подобар да избрат за улогата. На почеток беше онака вистински Thor, кога им викаше "how dare you threaten...." на секој кој ке стигнеше, или кога се караа со татко му, е тоа е вистинскиот Тhor, се заљубува - да, ама не во 2 ебани дена бе...

После тоа, костумчината, леле еј, кој фејл. Во Азгард све изгледаше супер во целиот тој куп на CGI, ама кога другариве му дојдоа на помош ’’тука’’, колку само бедно изгледаше тоа, ми идеше да престанам да гледам. Силување на очи/сон.

Најмногу од се ми пречеше е тоа што целава случка се случува во еден град помал и од дворот на Тони Старк во филмот Ајрон Мен и како капак на сево ова, непријателите му беа катастрофа, не дека некој и воопшто може да му парира на Thor (he is a god...) ама... не знам. Ни Thor доловен како што треба, ни ништо. Можеби намерно вака е напраено, затоа што во The Avengers планираат Captain America да им е лидер со Hulk како најсилен од сите (апсурд, ама ајде)...

Разочаран многу. 4 или 5 out of 10.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
Thor беше Thor пред да го пратат на земјата, од арогантен стана “домашно милениче“. :icon_mrgr:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.707
Поени од реакции
59.933
Rise of the Planet of the Apes е првиот филм после долго време што не можев да издржам да го чекам и го изгледав на TS. Можеби затоа што сум голем фан на серијалот, ама дури и на TS ми беше подобар од останатите. Има мани, бавен е во првата половина и тоа со лекот/вирусот некако не ми се вклопува и не е убедливо. Ама мајмуните се закон, маските заменети со анимација, Цезар е веројатно најперфектниот анимиран лик некогаш направен. Кинг Конг може вода да му носи.

Да живее планетата на мајмуните! :)

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Rise of the Planet of the Apes е првиот филм после долго време што не можев да издржам да го чекам и го изгледав на TS. Можеби затоа што сум голем фан на серијалот, ама дури и на TS ми беше подобар од останатите. Има мани, бавен е во првата половина и тоа со лекот/вирусот некако не ми се вклопува и не е убедливо. Ама мајмуните се закон, маските заменети со анимација, Цезар е веројатно најперфектниот анимиран лик некогаш направен. Кинг Конг може вода да му носи.

Да живее планетата на мајмуните! :)
Цезар е Кока-Кола за Кинг Конг бе :)
Пријатно сум изненаден од филмов, И јас како Иосоно фан на серијалот неможев да дочекам подобра снимка, го гледав и стварно беше одличен.
За разлика од Иосоно филмов не ми беше воопшто бавен, се ми се одвиваше одлично дури на моменти помислив дека е брзо дејството, искрено очекував филмов да трае барем 170 минути.
Ама добро и вака беше супер, а и Франко си е легендарен.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Гласав за Трансформерс, иако не сум гледал, но мислам дека од горенаведениве ќе испадне најдобар. Инаку ги гледав и Пиратите од Карибите, Тор, 5 Брзи, Икс-Мен, и од нив најголем впечаток ми остави Fast Five и Пиратите од Карибите.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Rise of the Planet of the Apes одличен филм и не ми беше досаден, не најдов големи дупки во сценарио а борбата на мостот е феноменална

Pirates of the Caribbean сите делови ми се тапа, некој чуден стил на комедија со примеси на авантура и фантастика што ама ич не ми лежи.

X-Men: First Class првиот пола саат развлечен ама целокупно му давам многу добра оценка со супер визуелни ефекти.

Thor жива тапа, ни глума ни сценарио, ни главниот глумец, ништо не ми се свиѓаше, очај од филм и умрев од досада.

phazrew

Deepholm
Член од
3 септември 2011
Мислења
322
Поени од реакции
300
Благодарение на Io sono ги изгледав мајмуните иако не сум фан на серијалот ми се допадна доста многу, Цезар е одлично обработен, а и Франко глуми.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.378
Поени од реакции
5.791
го изгледав трансформери овој третиов дел и ме воодушеви филмот...навистина ми се допадна една од подобрите сцени кога
случајно влегуваат двата мали автоботи во бродот за авиони на десептиконите и го парчосаат на сите страни почнаа со каблите па завршија со рушење на бродот
....се изнасмеав... со други зборови едвај чекам да направат нов дел :)

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
А и само тој да не го имаш гледано во последно време ... :D

Kajgana Shop

На врв Bottom