Која е најдобра лига според вас?

Што мислете која е Најдобра Лига од наведнативе?

• Премиер Лига

Гласови: 229 48,2%
  • Примера Дивизија

Гласови: 88 18,5%
  • Сериа А

Гласови: 109 22,9%
  • Бундес Лига

Гласови: 33 6,9%
  • Некоја друга што не е на Анкетава

Гласови: 16 3,4%

• Вкупно гласачи
    475
Или ајде пуштете сега Евроспорт 2 и гледете го натпреварот помеќу Кајзеслаутерн и Баерн..супер натпревар со брзо темпо многу шанси и така натаму е тоа ми беше зборот преги италијанската лига е нула за Бундес.

Или ајде пуштете сега Евроспорт 2 и гледете го натпреварот помеќу Кајзеслаутерн и Баерн..супер натпревар со брзо темпо многу шанси и така натаму е тоа ми беше зборот преги италијанската лига е нула за Бундес.

Ако веќе така гледаш испаѓа дека бундес лигата најдобра.

Иначе според мене..
1. Премиер лига
2. Примера
3. Сериа А
4. Бундес

Првите две се далеку пред Сериа А и Бундес..

Искрено мене ми е поинтересно да гледам натпревар помеѓу средни тимови од Германија наместо од Италија.

Но во Италија има повеќе утакмици Милан-Интер-Рома-Јуве-Наполи-Лацио кои од време го носат епитетот дерби, затоа и ја ставам пред бундес лигата.

Иначе според мене..
1. Премиер лига
2. Примера
3. Сериа А
4. Бундес

Искрено мене ми е поинтересно да гледам натпревар помеѓу средни тимови од Германија наместо од Италија.

Но во Италија има повеќе утакмици Милан-Интер-Рома-Јуве-Наполи-Лацио кои од време го носат епитетот дерби, затоа и ја ставам пред бундес лигата.
Може така зборувам бидејќи сум навивач на Баерн но нема врска тоа..јас ја пратам Бундеслигата и според мене е многу поефикасна од Сериа А.Во секој поглед и со тоа што Бундеслигата руши рекорди со голови и така натаму...поздрав :)

Иначе според мене..
1. Премиер лига
2. Примера
3. Сериа А
4. Бундес

Последниве години падна италијанската лига. Не дека нема јаки тимови ама сепак не е тоа што беше. Иначе и во Гермаинија има доста дерби-натпревари и пола лига се бори за горните места. Англиската и Германската лига се неизвесни до крај, во Шпанија има 2 тимови за прво а во Италија 2-3 и тоа е.
--- надополнето: Aug 27, 2011 5:22 PM ---

Иначе според мене..
1. Премиер лига
2. Примера
3. Сериа А
4. Бундес

Последниве години падна италијанската лига. Не дека нема јаки тимови ама сепак не е тоа што беше. Иначе и во Гермаинија има доста дерби-натпревари и пола лига се бори за горните места. Англиската и Германската лига се неизвесни до крај, во Шпанија има 2 тимови за прво а во Италија 2-3 и тоа е.

Епитет „дерби“ имаат и сите натпревари помеѓу Баерн, Шалке, Дортмунд, Леверкузен, Бремен и ХСВ, без разлика кој на кое место на табела се. Северно дерби (ХСВ и Вердер), рурско (меѓу Шалке и Дортмунд има чиста омраза), Баерн има големо ривалство со секоја од овие...

Има и „средни“ екипи кои секогаш играат добри натпревари: Штутгарт, Волфсбург на пример. Нирнберг, Лаутерн и Гладбах се исто екипи со традиција но не се константни во прва лига дене. Гледам дека Хановер и Маинц покажуваат некаква константност па веројатно ќе си најдат некое место на средина во наредно сезони.

Премиер Лига
Бундес
Сериа А
......
Шпнаската е на последно место зошто има само 2 екипи ;)

:) Англиска Премиер Лига.......
Челзи ! :)

Значи и германска и италијанска се подобри од шпанска лига? :):)
Тоа е само мое мислење бидејќи во Шпанија играат само 2 екипи и се се знае од почеток, кога ќе почнат Севилја, Валенсија, Виљареал или Атлетико Мадрид да освојуваат титули, тогаш ќе размислам како ќе се определам повторно, но за сега Премиер Лига,Бундес Лига и Серија ми прават голем мерак.

Моментално:
1. Премиер
2. Примера
3. Сериа А
4. Бундеслига
А, кога јас почнував да глеам фудбал:
1. Сериа А
2. Примера
3. Премиер
4. Бундеслига

Небо земја се у квалитет, Сериа А би можела да биде втора лига на Примера, Наполи се бори за титула таму, и после губи 5-0 од Барса, нема смисла :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom