R
Roten 96
Гостин
Или ајде пуштете сега Евроспорт 2 и гледете го натпреварот помеќу Кајзеслаутерн и Баерн..супер натпревар со брзо темпо многу шанси и така натаму е тоа ми беше зборот преги италијанската лига е нула за Бундес.
Ако веќе така гледаш испаѓа дека бундес лигата најдобра.Или ајде пуштете сега Евроспорт 2 и гледете го натпреварот помеќу Кајзеслаутерн и Баерн..супер натпревар со брзо темпо многу шанси и така натаму е тоа ми беше зборот преги италијанската лига е нула за Бундес.
Може така зборувам бидејќи сум навивач на Баерн но нема врска тоа..јас ја пратам Бундеслигата и според мене е многу поефикасна од Сериа А.Во секој поглед и со тоа што Бундеслигата руши рекорди со голови и така натаму...поздравАко веќе така гледаш испаѓа дека бундес лигата најдобра.
Иначе според мене..
1. Премиер лига
2. Примера
3. Сериа А
4. Бундес
Првите две се далеку пред Сериа А и Бундес..
Искрено мене ми е поинтересно да гледам натпревар помеѓу средни тимови од Германија наместо од Италија.
Но во Италија има повеќе утакмици Милан-Интер-Рома-Јуве-Наполи-Лацио кои од време го носат епитетот дерби, затоа и ја ставам пред бундес лигата.
Последниве години падна италијанската лига. Не дека нема јаки тимови ама сепак не е тоа што беше. Иначе и во Гермаинија има доста дерби-натпревари и пола лига се бори за горните места. Англиската и Германската лига се неизвесни до крај, во Шпанија има 2 тимови за прво а во Италија 2-3 и тоа е.Ако веќе така гледаш испаѓа дека бундес лигата најдобра.
Иначе според мене..
1. Премиер лига
2. Примера
3. Сериа А
4. Бундес
Искрено мене ми е поинтересно да гледам натпревар помеѓу средни тимови од Германија наместо од Италија.
Но во Италија има повеќе утакмици Милан-Интер-Рома-Јуве-Наполи-Лацио кои од време го носат епитетот дерби, затоа и ја ставам пред бундес лигата.
Последниве години падна италијанската лига. Не дека нема јаки тимови ама сепак не е тоа што беше. Иначе и во Гермаинија има доста дерби-натпревари и пола лига се бори за горните места. Англиската и Германската лига се неизвесни до крај, во Шпанија има 2 тимови за прво а во Италија 2-3 и тоа е.Ако веќе така гледаш испаѓа дека бундес лигата најдобра.
Иначе според мене..
1. Премиер лига
2. Примера
3. Сериа А
4. Бундес
Значи и германска и италијанска се подобри од шпанска лига?1.Премиер Лига
2.Бундес Лига
3.Серија А
Епитет „дерби“ имаат и сите натпревари помеѓу Баерн, Шалке, Дортмунд, Леверкузен, Бремен и ХСВ, без разлика кој на кое место на табела се. Северно дерби (ХСВ и Вердер), рурско (меѓу Шалке и Дортмунд има чиста омраза), Баерн има големо ривалство со секоја од овие...Искрено мене ми е поинтересно да гледам натпревар помеѓу средни тимови од Германија наместо од Италија.
Ха, посебно премиер лигата на чело со Арсенал ....Значи и германска и италијанска се подобри од шпанска лига?
Тоа е само мое мислење бидејќи во Шпанија играат само 2 екипи и се се знае од почеток, кога ќе почнат Севилја, Валенсија, Виљареал или Атлетико Мадрид да освојуваат титули, тогаш ќе размислам како ќе се определам повторно, но за сега Премиер Лига,Бундес Лига и Серија ми прават голем мерак.Значи и германска и италијанска се подобри од шпанска лига?