Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.431
Поени од реакции
87.095
Ve molam za brz odgovor moeto papgal;e sabajlevo po kriloto go grebnalo nekoe mace pa perduvite sto mu se za letanje mu padnale i sea ne moze da leta i malce mu tece krv od krilceto pa sega jas mu staviv hidrogen dali ke mu zazdravi kriloto dali ke mu porasnat novi perduvi ve molam brzo kazete mi !!! :(
Подобро на ветеринар да го однесеш

Член од
23 август 2011
Мислења
5
Поени од реакции
0
казете ми каков треба да биде изметот на нинфата на моите им е зеленикаво- бел најчесто како црвче од околу со вода дали треба да биде со вода или сув

Член од
9 март 2010
Мислења
368
Поени од реакции
372
казете ми каков треба да биде изметот на нинфата на моите им е зеленикаво- бел најчесто како црвче од околу со вода дали треба да биде со вода или сув
Така како што си е сега ;) Бар на мојов му е така, и гајле си нема... :)

V

Vollstandig

Гостин

Ve molam za brz odgovor moeto papgal;e sabajlevo po kriloto go grebnalo nekoe mace pa perduvite sto mu se za letanje mu padnale i sea ne moze da leta i malce mu tece krv od krilceto pa sega jas mu staviv hidrogen dali ke mu zazdravi kriloto dali ke mu porasnat novi perduvi ve molam brzo kazete mi !!! :(
Не, нема да заздрави твојот папагал ниту да се опорави, затоа што е мртов.

За жал моето зелено папагалце маското мислам дека имам слика ставено на која страна незнам ми почина пред 3 дена
--- надополнето: Aug 23, 2011 3:32 AM ---
Aбе аман, какво требало да му биде гомното на папагалот, тоа што ќе изеде тоа ќе посере, а ако го зема ти папагалот за копрофилија, тешко дека ќе ти успее.
--- надополнето: Aug 23, 2011 3:35 AM ---
Јас имам папагал тигрица.Старо е околу 4 години.Е сега во последниве 2 месеци почнаа нагло да му опаѓаат пердувите во предниот дел скоро ич да нема пердуви.Си јаде нормално (обично просо) се ама мн е измитарено , има некои витамини или др додатоци во исхраната или др лек за ова и од каде може да се купи ?:)
Го храниш само со чисто просо изгледа, на ветар го оставаш , на промаја провев такво место имаш одбрано шо не е ич добро.
Во собата кај шо се седи не треба да се готви, или пуши цигари највеќе од тоа имаат мака.
Земи му мешавина не биди евреин, обично просо е 40 денари мешавина 60 денари, тие 20 денари не ти значат тебе мн ама на папагалот многу, замисли се ти да јадиш секој ден само леб, па не да ти падни косата, ќе незнајш и името како ти е.
Давај му јаболка банани, овошје, читни, википедија тука е интернет имаш ама зошто го користиш, помопш од мене е ова:

http://lmgtfy.com/?q=food for parrot

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.327
Поени од реакции
5.304
Кажете ми моето папагалче тигрица само кива и само спија шо лек да му дам ???

Член од
23 август 2011
Мислења
5
Поени од реакции
0
како не ти е срам вакви коментари да пишуваш се гледа колку водиш гриза ако воопшто некој како тебе мозе и да има зивотно ако не си знаел баш токму преку изметот се гледа колку ти е здрава птицата

Член од
13 март 2011
Мислења
42
Поени од реакции
12
Имам папагалче, тигрица, но проблемот ми е што неможам да да дознаам дали е машко или женско..едни велат едно, други друго.. па некој за помош?

Член од
17 август 2011
Мислења
10.251
Поени од реакции
18.193
Вака имам папагал дома..нимфа мислам дека се викаат овие..брат ми ептен мерак има да ја чува,и така веќе едно 4 години.Искрено преку кур ми дое со тоа пеењето,колку време живеат птициве никако да цркне...3 мачки ми цркнаа за 4 години а папагалов не се дава:tapp:

Член од
9 март 2010
Мислења
368
Поени од реакции
372
Вака имам папагал дома..нимфа мислам дека се викаат овие..брат ми ептен мерак има да ја чува,и така веќе едно 4 години.Искрено преку кур ми дое со тоа пеењето,колку време живеат птициве никако да цркне...3 мачки ми цркнаа за 4 години а папагалов не се дава:tapp:
Уште 6 најмалце... Секако ако добро се грижите за него...

Член од
17 август 2011
Мислења
10.251
Поени од реакции
18.193
Ае у пм..попрво ја ке се отселам..некако да се убрза процесот?Нормално не наеднаш ке ме скине брат ми :icon_mrgr:

Член од
9 март 2010
Мислења
368
Поени од реакции
372
Ае у пм..попрво ја ке се отселам..некако да се убрза процесот?Нормално не наеднаш ке ме скине брат ми :icon_mrgr:
Ц... Види вака... чувам папагал.. Што аутоматски значи дека сум на страната на брат ти... Пробај па и ти малце дружи се со папагалот, ќе видиш дека се екстра паметни и мили животни... А можда ќе го научиш и некоја песна од Вардар.. :P :D Поздрав, и не го ’рчкај папагалот...

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.431
Поени од реакции
87.095
Имам папагалче, тигрица, но проблемот ми е што неможам да да дознаам дали е машко или женско..едни велат едно, други друго.. па некој за помош?
Ако му е плав носот значи е машко, а ако му е розов женско

V

Vollstandig

Гостин
Aбе и ја сакам папагали ама избегавам да ги чувам чисто ради тоа “пеењето“ што го викаш ти или врескање јас го нарекувам, стварно умот ти го вадат, ако си во стан немам друг совет а ако си во куќа, нека се сели тој со се папагал:) Нимфа ебате, вијат како луди се тие, поарно папагал обичен нимфа тие се најлуди од сите:)
--- надополнето: Aug 28, 2011 11:20 AM ---
Кажете ми моето папагалче тигрица само кива и само спија шо лек да му дам ???
Пецо, папагало твој има една тн “папагалска болест“ од која киваат, и само спијат под крило, ќе рокни кај да е, и земи си нов, само претходно темелно кафезо миење , со топла вода, море жешка стерилизирање на сите хранилки поилки, поеќе хигиена, и глеај ко ќе го земаш здрав да биди тоа е најбитно.И после тоа, си читаш редовно интернет, грижа за папагали и ќе имаш супер папагал, инаку стај го вкафез тури вода, е бадијала земање и фрлање на парите.
--- надополнето: Aug 28, 2011 11:21 AM ---
Ако му е плав носот значи е машко, а ако му е розов женско
Абе се случува да му е плаво-розев носот, или пак светло плав а да излезе женско.Се е до тоа колку е стара птицата, исто така и по главата се познава, мала и заоблена глава, машки, голема глава и шилеста женско.

Член од
13 март 2011
Мислења
42
Поени од реакции
12
ее фала..има розев нос, значи женско е.. ;)
уште нешто..на носот му има излезено нешто.. како грпка или пак израсток некој.. да не се работи за некоја болест или пак тоа е нормално..

Член од
2 јули 2007
Мислења
472
Поени од реакции
27
И моето папагалче кива но си се однесува нормално пее,игра,лета низ соба, и што значи ако кива болно е ?

Kajgana Shop

На врв Bottom