Вака имам папагал дома..нимфа мислам дека се викаат овие..брат ми ептен мерак има да ја чува,и така веќе едно 4 години.Искрено преку кур ми дое со тоа пеењето,колку време живеат птициве никако да цркне...3 мачки ми цркнаа за 4 години а папагалов не се дава
Aбе и ја сакам папагали ама избегавам да ги чувам чисто ради тоа “пеењето“ што го викаш ти или врескање јас го нарекувам, стварно умот ти го вадат, ако си во стан немам друг совет а ако си во куќа, нека се сели тој со се папагал
Нимфа ебате, вијат како луди се тие, поарно папагал обичен нимфа тие се најлуди од сите
--- надополнето: Aug 28, 2011 11:20 AM ---
Кажете ми моето папагалче тигрица само кива и само спија шо лек да му дам ???
Пецо, папагало твој има една тн “папагалска болест“ од која киваат, и само спијат под крило, ќе рокни кај да е, и земи си нов, само претходно темелно кафезо миење , со топла вода, море жешка стерилизирање на сите хранилки поилки, поеќе хигиена, и глеај ко ќе го земаш здрав да биди тоа е најбитно.И после тоа, си читаш редовно интернет, грижа за папагали и ќе имаш супер папагал, инаку стај го вкафез тури вода, е бадијала земање и фрлање на парите.
--- надополнето: Aug 28, 2011 11:21 AM ---
Ако му е плав носот значи е машко, а ако му е розов женско
Абе се случува да му е плаво-розев носот, или пак светло плав а да излезе женско.Се е до тоа колку е стара птицата, исто така и по главата се познава, мала и заоблена глава, машки, голема глава и шилеста женско.