tha CaspeR
NV.mk
Можеш ако полагаш тестови прво дека ги знаеш знаците и сл.So 15 godini moze li da se vozi skuter 50 cc bez dozvola ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Можеш ако полагаш тестови прво дека ги знаеш знаците и сл.So 15 godini moze li da se vozi skuter 50 cc bez dozvola ?
Fuck yeah, ме потсети... Гуцито се обратни машинерии, менувачот му е од десно, кочницата од лево.поранечната милиција имаше R60/5 не 65, R65 е подоцнежен модел, а мал број на R75 бае во републичка милиција и мислам во гардата во ЈНА
Инаку јас си имав неколку години Мото Гуци фалконе 500 од поранешната воена полиција на ЈНА. 500 кубици 1 цилиндер 4 такта. Лепота!
ПС
Ми текна, на почетокот милиијата доби мал број на R50, тие се денес многу ретки овде, додека 60 може да се најдат пошто милицијата ги рспродаде, најголем дел ги купија самите џандари па после ги препродаваа цели или на делови.
продаден у скопјеFuck yeah, ме потсети... Гуцито се обратни машинерии, менувачот му е од десно, кочницата од лево.
Шо го напрај?
Ех, таа машина не се продава... ако ме прашаш мене.продаден у скопје
уше дур беа марки
а бе си има и таа некои свои дражи и чари али сапак си сакам нешто поголемо побрзо и за подалеку..... мојот фаворит сега е кавасаки зефир 1100. се надевам дека ќе го имам во блиска иднинаЕх, таа машина не се продава... ако ме прашаш мене.
поранечната милиција имаше R60/5 не 65, R65 е подоцнежен модел, а мал број на R75 бае во републичка милиција и мислам во гардата во ЈНА
Инаку јас си имав неколку години Мото Гуци фалконе 500 од поранешната воена полиција на ЈНА. 500 кубици 1 цилиндер 4 такта. Лепота!
![]()
ПС
Ми текна, на почетокот милиијата доби мал број на R50, тие се денес многу ретки овде, додека 60 може да се најдат пошто милицијата ги рспродаде, најголем дел ги купија самите џандари па после ги препродаваа цели или на делови.
па сега не многу али не и малку, али мотор е појќе се исплаќа да изврдаш и заобиколиш препрека одколку да кочиш, еднаш само имав зорт пред мене нагло застана кола а од друга страна идеше друга (тесна улица) не беше 100-120 али беше опето, а еднаш паднавкога од заседа пред мене искочи џандар со стоп знак , влажен пат јас околу 60 одев, мање само на задна и прпелкајнца на асфалт-Ако ти се случеше да го залеташ Фалконецот 100-120 км/ч, колку ти требаше додека го сопреш?![]()
а бе си има и таа некои свои дражи и чари али сапак си сакам нешто поголемо побрзо и за подалеку..... мојот фаворит сега е кавасаки зефир 1100. се надевам дека ќе го имам во блиска иднина
![]()
Јасно. Очекував да е така зашто мотор кој воопшто не е лесен и кочи и напред и назад со барабани, тешко сопира. Инаку, на дожд со што и да си на 2 тркала при брзина поголема од 50 км/ч ако пипнеш кочница се претвараш во санка и паѓаш доколку е потежок мотор во прашање. Спас е само да товариш гуми за дожд и мокра подлога. Со нив во зависно од производителот и моторот можеш и до 120 км/ч да возиш, но и тогаш кочењето мора да биде максимално редуцирано, а влегувањето во кривина со што помало легнување.па сега не многу али не и малку, али мотор е појќе се исплаќа да изврдаш и заобиколиш препрека одколку да кочиш, еднаш само имав зорт пред мене нагло застана кола а од друга страна идеше друга (тесна улица) не беше 100-120 али беше опето, а еднаш паднавкога од заседа пред мене искочи џандар со стоп знак , влажен пат јас околу 60 одев, мање само на задна и прпелкајнца на асфалт
Од Z-1100 може да се направи интересна custom машина. Има челичен рам и едноставно „плаче“ човек да го растури и да му влезе со бренер и шмишајбна и да го прилагоди по свој ќеиф и мерка![]()
A kade treba da se polaga toa i kolku pari ke mi zemat ?Можеш ако полагаш тестови прво дека ги знаеш знаците и сл.
A kade treba da se polaga toa i kolku pari ke mi zemat ?
ok falaЕ тоа незнам, види по автошколиве сигурно знаат