Скутерчиња: Се за и околу нив

Rabrobil

Seduce and Destroy
Член од
1 јули 2010
Мислења
886
Поени од реакции
294
знаеш колку прашања има и колку грешни смееш да имаш (ваљда можеш нешо да згрешиш)
Ау.. мислам дека некаде околу 20-22, и мислам дека со 7 негативни бода е границата несум сигурен

Член од
12 јуни 2011
Мислења
82
Поени од реакции
1
Ау.. мислам дека некаде околу 20-22, и мислам дека со 7 негативни бода е границата несум сигурен
тие 20тина прашања се на 4 листа така?
ја ги имам тие тестовите само што од тие многу што ги имам ке ми се падне 1 така?

L

Löwe

Гостин
Вака сега... На задното тркало кочењето ми е на гуртни не на диск, па ме интересира дали може да се направи на диск?

Sikimco

Подобро ужасен крај, одколку ужаш без крај
Член од
25 јули 2011
Мислења
517
Поени од реакции
220
Вака сега... На задното тркало кочењето ми е на гуртни не на диск, па ме интересира дали може да се направи на диск?
Moже но многу е скапо. Треба да купиш бандаж со диск, кутија за глицерин, глицерин, црево, пумпа и нова рачка за кочница. Тоа ке те кошта некаде околу 4-5 илјади и мислам дека не е исплатливо.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Kymco Agility 50cc, одблокирано колку ќе тера? (сега оди 50км/х)

Член од
5 јануари 2010
Мислења
195
Поени од реакции
154
od 62 km/h na udolnica ne mrda :pos: ja imam :)

Inace mene mi se zaba elektronika prethodno pisav ali nikoj ne odogovirl dali moze da se popravi ili da se najde nekade polovna i slicno

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
pa dole kaj akumulatorot ima crna elektronika i po nekat gasne kje ja razmrdam malku i pali valjda ima laden lem od voda sto vlegla koga go miele u servis taka rece majstorot
http://motoparts.com.mk/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.product_details&flypage=&product_id=4277&Itemid=200070 eve ja
електрониката не ти е расипана. чим на размрдување работи, тогаш не е до нејзе. тоа е уствари палењето или ECU-то за моторот. значи имаш евтино решење:
извади ги сите џекови. исчисти ги со контакт спреј, престегни ги за поубаво да лежат, и врати ги на место. запази го моментот на гумиците да дихтуваат убаво. која не дихтува, прелепи ја со некој подобар изолир.

Член од
5 јануари 2010
Мислења
195
Поени од реакции
154
Posto ne se razbiram mnogu sea vaka za palenjeto sto mi zboris kade se naogja ? ili treba da go iscistam dzekot koj sto ja spojuva elektronikata posto dole kaj sto se naogja taa ima samo akumulator ako moze malku podetalno posto sum laik u ovaa bransa :notworthy:

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Posto ne se razbiram mnogu sea vaka za palenjeto sto mi zboris kade se naogja ? ili treba da go iscistam dzekot koj sto ja spojuva elektronikata posto dole kaj sto se naogja taa ima samo akumulator ako moze malku podetalno posto sum laik u ovaa bransa :notworthy:
едноставно е друже... сите џекчиња разоткачи ги, исчисти ги и врати ги назат. да не се збуниш, не откачувај се наеднаш туку 2-3 па среди па други 2-3 и тоа е тоа... тие џекови и каблиња во принцип се под пластиката од под седиштето... значи отвори седиштето, извади штрафовите од пластиката и воала.. цел мотор со се инсталација ти е на дланка...

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453

Nekoe iskustvo so Derbi 50 nude? : ) fino e na lik..

Kajgana Shop

На врв Bottom