Јас нема да бирам, бидејќи ова префрлање не ме засега, не сум ни на ИНФО ни на ИКИ, но ќе кажам мое мислење. СП ФЕИТ денеска на колегите од ики им го постави следното прашање:него битно питање кое вреди да се праша пак (slightly off-topic)
- pros cons за ФЕИТ
- pros cons за ФИНКИ
Што ќе бирате вие и зошто?
what. the. fuck?ФЕИТ
pros: бренд, квалитет, страв и трепет за бош факултетите, препознатлива диплома кај нашите компании, искуство и традиција стара 50 години
cons:тетките горе, тетките во копирница, Верка, Тентов, Благоја (ОЕТ).
ФИНКИ
pros: рано е да се кажува.... Владата е загреана за информатичкиот развој, па се надевам ќе продолжи со вложувбање во него. Тоа би било нова опрема, превод на литература, внесување иновации во предавањата и збогатување на содржината со актуелни теми.
cons: нула искуство, слабо математика, некои безвезе смерови и предмети на истите, префрлање на студенти од ФЕИТ и ПМФ
За кај сите е и вистина е, ширете по луѓе да се пријавуваат.Велат нешто ќе се собирале потписи за дополнително полагање математика 1.Не знам дали е само во Д паралелка кај Зајкова или за сите. Знај некој нешто околу то??
Предмети од типот: тимска работа, психологија, македонски јазик, педагогија, дигитализација на е-презентации, учење на растојание, бизнис и менаџмент системи, менаџмент и маркетинг, професионални вештини и етика, филозофија и технологија, ...what. the. fuck?
А кај треба да се пријавиме и кога е полагањето??Некоја типка отишла кај деканот и го замолила да се полага Мат 1 пак, во казнена сесија. Деканот и рекол да се потрудиме да дознаат сите и да се рашири и да поднесеме молба. Така да, ширете кај можете, кажувајте на колеги што не ја положија сега.
Ти пратив поракаА кај треба да се пријавиме и кога е полагањето??
wtfПредмети од типот: тимска работа, психологија, македонски јазик, педагогија, дигитализација на е-презентации, учење на растојание, бизнис и менаџмент системи, менаџмент и маркетинг, професионални вештини и етика, филозофија и технологија, ...
Ок, тогаш програмата е глупава.wtf
е ова не држи вода , се што наведе тука е преземено од изборни предмети на КЕ ( компјутерска едукација ) а таму се спремаат идни наставници по информатика поточно добиваат титула дипломиран професор по информатика и нормално е да учат вакви предмети.