Суги, ти охриѓанец да не си случајно?
Се гледа дека е одличен град за одмор и релаксација, чим набива комплекси и поттикнува вакви текстови...
Не го кажа најбитното, има ли нешто неточно во текстот погоре?
Не ме сваќај погрешно, јас охриѓанец сум но не се мавам в гради со тупајнци

Значи, нема бегање од реалната слика што Охрид ја нуди на туристите, и како резултат на тоа голем
% Охриѓани летниот период го користат
- за да го напуштаат родното место

.
Според мене, а и според многу други, Охрид не е дестинација што ќе го оправда испланираниот буџет за еден нормален летен одмор. Со истите пари или за уште 10
-15
% повеќе, лесно можат да се посетат солениве води кај комшииве (
ГР,
БГ,
ЦГ,
ХР па и
АЛ во последниов период).
Само сакав да
потенцирам дека горенаведениве факти не се доволни за јас
/ти
/ние од пуста досада да фатиме на форумов и да ги сортираме луѓето што го посетуваат Охрид по групи.

Охрид го посетува тој што сака да го посети, да го види и да го почувствува градот со сите негови природни
/културни
/историски потенцијали...
+ дневната/вечерна шема...
Има многу луѓе со длабок џеб што лесно можат да се на Мајами бич или Копакабана, но нив филмот му е да се во Охрид, и да ги мамат Охриѓанки со 50 денари (
железни)
Е то ми беше муабетот

) и не ми го чепкајте Охридо
Т з`ш ќе има фајт
--- надополнето: Aug 23, 2011 9:39 PM ---
Имам 26 години и во Охрид на одмор не сум стапнала, а нема ни да стапнам никогаш...Последен пат бев во петто одд на екскурзија во Охрид бидејќи беше морално да одиме...
Да се бањам во камен ладна вода, да плаќам астрономски цени за смештај и јадење??? -Не , благодарам...
Си одам на одмор или во Грција или Црна Гора...Хрватска е преубаво ако стоиш подобро со финансии....
Охрид не доаѓа во превид, нит за викенд нит за одмор...За ништо...
Ти треба да си благодарна што имаш избор кај да ги трошиш парите од тате,деде,бабе итн..

И немој да
лажиш дека не си стапнала Охрид. A ако ти е ладна водата, кажи ќе ја затоплиме за тебе малце, не е проблем.. на бегање можи и да спржниме нешто плашица машица, пастрмче..
"Одвратно. Во водата буквално пливаа распаднати гомна", раскажува згрозена скопјанка, која додава дека не е првпат да е сведок на излеани фекалии во Езерото, иако крајбрежјето сe до Елешец е приклучено на колекторот.
"
Раскажува една згрозена скопјанка..."
Ме пресмеа да не-пукниш