Фото берза [помош при избор на фотоапарат]

Член од
10 декември 2010
Мислења
50
Поени од реакции
22

Neznam kade da pisam pa procitav "Malce pomos'' pa ajde rekov ovde. Mi treba nekakvi informacii sakam da kupam aparat ali nezam sto marka pa ako moze eden sovet, odnosno sakam da imam aparat so golem objektiv slicni kako onie lugjeno sto sedat pozadi gol na nekoj natprevar i takov aparat mi treba ako ima nekoj nekoa informacia sto kako kolku pari

Нудам јас канон 550д со сигма 70-200мм f/2.8 II HSM идеален за наведените потреби.

Член од
14 август 2010
Мислења
18
Поени од реакции
0
Хехехе фала фала многу, инаку xeqtmkd сега за сега не сум во финансиски можности, само барав некој нешто да ме советува, и какви марки и колку пари, ако треба нешто ке ви се обратам :)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Neznam kade da pisam pa procitav "Malce pomos'' pa ajde rekov ovde. Mi treba nekakvi informacii sakam da kupam aparat ali nezam sto marka pa ako moze eden sovet, odnosno sakam da imam aparat so golem objektiv slicni kako onie lugjeno sto sedat pozadi gol na nekoj natprevar i takov aparat mi treba ako ima nekoj nekoa informacia sto kako kolku pari
тие чичковци носат на себе и до 30.000 евра опрема во апарати и објективи
Снимање на спортски натстани (професионално) е едно од поскапите и понапорните хобија, мора чичкото да биде спремен на се и да фати акција на другата страна на теренот и да фати акција на 2 метра од него. ато носат и по неколку апарати и на секој од нив поинаков објектив (башка друга опрема) пошто нема време на секое да менува објективи а за врвна слика најдобри се фиксни (не зум) објективи кои модели (професионални одат и над 15.000 евра, башка фул фрејм апарати со голема брзина на окинување (3000-6000 евра по парче) значи имаш 3 апарати, 3 објективи, што со широк агол, што телеобјектив, што со зум.... башка картици, блицеви, стативи.... и ете ти еден стан на тебе, и рачунај дека си секогаш во ризик од тоа да во тие десетици иљади евра опрема мани топка или се залета играч или почни да врни или дојде до масовна тепачка (а ти среде неа)......

Член од
10 декември 2010
Мислења
50
Поени од реакции
22
Хехехе фала фала многу, инаку xeqtmkd сега за сега не сум во финансиски можности, само барав некој нешто да ме советува, и какви марки и колку пари, ако треба нешто ке ви се обратам :)
Ако немаш финанскиски можности за оваа понуда,ондак за муабетот од Let 3 че треба да чекаш бинго , лото или нешто слично :)

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.493
Поени од реакции
8.003
А можеш и на старо да купиш некој Canon 400 или Nikon 60, за 300 евра и за уште двеста да купиш некој од објективите на оваа или на оваа страна, и ете ти, можеш да бркаш ретки птици :)

Член од
6 мај 2010
Мислења
226
Поени од реакции
85
ај некој веб сајт ако има да се порача по интернет ако воопшто се исплати?

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Купувам статив ако има некој вишок нека пише

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Другар, наведи и килажа на апаратот, што објективи користиш... Да знаат што да ти нудат, ако веќе има некој...
Се работи за Nikon D3100 со 18-55 леќи што доаѓат стандард

nako

No1
Член од
22 јануари 2006
Мислења
918
Поени од реакции
35
не се исплати од таму да му еб ќе го платиш објективот 50-60 евра и уште 40-50 шипинг многу е.
Имаш економок шипинг кој го чекаш со месеци... иначе цените... тие се, да не се лажеме, евентуално ако најдеш нешто new open box, но тоа ти е мачка во вреќа.
Ако некој пријател ти иде во странство може преку него да нарачаш нешто, има продавници кои продаваат користена опрема доста поволно ( мада и тоа ти е мачка во вреќа )

Член од
22 август 2011
Мислења
28
Поени од реакции
16
Само да прашам што мислите за Nikon Coolpix L24 Digital Camera...добар ли е онака за секојдневна употреба ми треба...гледам многу поволен е,за само 4000 ден.Планирам да го порачам на e-bay,бесплатна е доставата..за тие пари подобар не ќе можам да најдам..ваше мислење??

Член од
18 мај 2008
Мислења
945
Поени од реакции
1.196
А да ве прашам во пиксплус има можност за паќање на рати?

Данке :)

Kajgana Shop

На врв Bottom