Што е поважно во една врска галење или секс?

• Креатор на темата Креатор на темата vaga1985
  • Време на започнување Време на започнување
Ау, унга мунга алфа мажјак. Абе ај не тресете зелени, сите вакви како тебе што пишуваат уствари се лигават пред девојката/жената. Фраер на форум ќе се праи...
Ако сакаш ела види и на живо, Јесте да има галење ама не е побитно од сексот у никој случај.....ГАЛЕЊЕ
??? постои ли како збор во македонскиот речник,...

Џиш не мислев да ја галам за се нешто :)

Мислев само у кревет.
Галењето оди со зборење и нежни работи, така да и едното и другото е тешко, но се зависи од тоа колку е битна личноста.

ја клецкам уше од времето на СФРЈ, и мене то веќе и не ми е толку интересно, појќе иди како работна обврска. Али млад си ќе изгубиш еден ден невиност, ќе ти биде интересно, занимливо али после 2-3 децении и ти појќе ќе сакаш да одиш кај комшијата да миу помогаш да го нареди ламинатот уз пивце одколку да клецкаш.

И тоа што викаш, невиноста ми блеска у вид на корозиран химен. Незнам што чоек си ама ќе морам да ти речам дека синот и керкати си ги праел по пат на обврска и имање slaves у куќа. Некој става ламинат со комшијата додека некој друг му прави деца и после ќе се лути ко че го наречат копиле :D
Јбг, некој е зависник од секс. Јас на 12-3 годинки ко ми мрдаше контурчето клецкав по комшиката ака. милфица бр1! А и нишо чудно штом си толку мистериозен да ме препозна :pos:

Кој тоа не признава?

Па вие мажите не признавете ( не сите) ама повеќето се прават јаки е*ачишта кои само плескаат и како други емоции воопшто да не експресионираат.

Науката докажала дека кај мажите, во т.н. фаза на вљубување, хормонот окситоцин се лачи многу повеќе од нормалното. Овој хормон му овозможува на мажот да биде нежен и внимателен кон девојката, со цел да и се допадне. Овој хормон е одговорен што мажите воопшто сакаат да се галат и гушкаат. По три месеци од “вљубувањето“ окситоцинот се враќа во нормала, со што главниот збор го презема тестостеронот, а романтиката станува чиста глума.

Жените имаат постојано високо ниво на окситоцин (а ниско на тестостерон), бидејќи тој и овозможува убаво чуство не само при вљубувањето, гушкањето и имањето секс, туку и подоцна при доењето на децата.

Никој ништо не глуми, едноставно мажите и жените се жртви на различните нивоа на одредени хормони.

Па вие мажите не признавете ( не сите) ама повеќето се прават јаки е*ачишта кои само плескаат и како други емоции воопшто да не експресионираат.
Затоа и тие ретко доживуваат вистинска љубов, а има и случаеви и кога остануваат неженети затоа што ниедна нема да сака да земе несериозен сопруг. Освен нормално, некоја богата што има намера да го користи само за секс. Ама тоа не се дешава често у Македонија.

Абе галење со секс, па менувај приоритети во зависност на ситуација.
Let3 апаурин, лексилиум или диазепам во храната на кучето, има да биде мирно ко бубачка.

Обожавам гушкање и галење,само никако не ми се споредува со секс. Галење кога сум разочарана,нерасположена,благо хистерична,секс во сите други прилики и неприлики.

Немора да има секогаш секс за да има галење или милување.Некогаш и мене ми е убаво кога ќе ме погали онака девојката додека лежиме,гледаме филм или па седнати или легнати еден до друг си муабетиме.
Иначе сите што викаат дека се галат само за време на сексот не е вистина,сакаат да се напраат мачо ебачишта.

Ја искрено не знам што да кажам, стварно ми е смешно ова ама не можам да ви го разберам ова галењево, мислам како, седите и се галите еден со друг на пример пола саат се галите и толку-крај, не разбирам стварно?

Незнам зашто и како го сфаќате ова па што не разбирате.
Значи е работава да идеш кај женска ти со намера да се галиш само и после да си отидеш дома и крај.
Галење ваљда се подразбира нешто онака спонтано кога се работи да речеме како некој работи кој ги набројав погоре.

Шо е битно шо е поважно?
Ако хипотетички поставиме дека галењето е поважно од сексот, шо значи тоа?
Дека треба да се изостави сексот?
Ондак и пријателите се поважни од партнерот, шутнете го сите партнерот сместа!

Незнам зашто и како го сфаќате ова па што не разбирате.
Значи е работава да идеш кај женска ти со намера да се галиш само и после да си отидеш дома и крај.
Галење ваљда се подразбира нешто онака спонтано кога се работи да речеме како некој работи кој ги набројав погоре.

Епа во тој случај споредбава на научнициве им е многу глупа да не речам неспоредлива. Ова ти е исто како да споредуваш рок група со метал група и да прашаш која е подобра. Безврска. Тоа веќе не спаѓа во некојаси категорија галење или не знам што. Во една нормална врска физичкиот допир е многу нормален и не може да го ставиш во избор со секс. Значи во една врска е неизбежно да имаш физички допир со партнерот (особено ако живеете заедно), кој физички допир во различни врски се манифестира на различен начин и во ваков случај прашањето " што е поважно.." не само што е глупаво туку е и дебилно.

Обожавам гушкање и галење,само никако не ми се споредува со секс. Галење кога сум разочарана,нерасположена,благо хистерична,секс во сите други прилики и неприлики.

во времиња и невремиња :pos:(извини мораше да надополнам :))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom