TOP 10 MMORPGs, RPGs и слично...

halfelfpaladin

The Black Paladin
Член од
23 август 2011
Мислења
236
Поени од реакции
100
Abe kao da ja downloadiram Dragon Ball Ednas Probav Ama Ne mi Uspea:toe:Aj neka kaze nekoj ako znae :drk:

Vaka Mi Se Mene World Of Warcraft,Conquer Online,Talisman Online,Rappelz,Dota,Dragon Ball,Titan Quest,Spore,Runescape I Obvilion.Site Ovie Gi Igram Osven Dragon Ball Rappelz I Obvilion:drk::tapp::baeh:.Lol :dudlac::shok:

Sry Zaboraiv I Shaiya Igram:vozbud::toe::jaj::pos2:
DotA НЕ е игра, а уште помалку е RPG....

Ако гледаш реално WoW како MMORPG испадна подоцна,а приказната што ја содржи како игра ја има украдено од Divine Divinity,скоро се е исто во нив двете само што во WoW има додадено плус некои работи за да ја изменат малку,инаку на прв поглед е иста...па дури и Death Knight-овите се од таму земени.
На ова мислење веќе му беше дадено демант, јас само ќе додадам дека Death Knight за прв пат се појавува во Warcraft 2, ако веќе збориме за Warcraft. Што сеоднесва генерално до тоа кој од кој копира во RPG светот, тоа е исто да кажеш дека 7-мица го копира McDonalds затоа што продава хамбургери. Во тој свет на fantasy постојат работи кои се како еден вид на непишаноправило, поставени како стандарди, па така да многу често работите сеповторуваат со одредени мали измени коис е прават за да се даде разлчност, па така да death knight архитип на класа можеш да ја сретнеш на многу места како dark knight, anti-paladin итн. Така да вемолам воздржете се од кментарод тпот на,оваа копирала од онаа итн. Ако одиме по таа лгика тогаш секоја FPS е копија од сите други FPS кои се излезени пред тоа. На крајот на краиштата, сите RPG-а генерално се продукти на таткото на сите RPG-a, а тоа е Dungeons and Dragons.

Добро,али нешто у таа смисла се..
Тешко дека Darksiders е у билокаква смисла на RPG, нема мноу допирн точки со тој жанр, е сега ако мислиш на приказната и темата која играта ја носи, тогаш тоа и нема многу врска, зашто жанрот RPG не брабоува замо теми за јунаци со голем меч и магии, многу si-fi rpg-a го дкажуваат тоа.

Е сега, според мене кои би можел да ги ставам како најдобриигри од овој жанр би биле:

Генерална група на RPG:

Dungeons & Dragns ( таткото на сите други)

RPG-a за PC:

1. Elder Scrolls( Ги ставам Morrowind и Oblivion под оваа секција заедно, секако кога ќе испадне ќе им се придружи Skyrim)
2. Neverwinter Nights (Стар класик, вториот дел беше ужас)
3. Icewind Dale(двата дела)
4.Baldur's Gate(двата дела)
5.Diablo (Исто како горе)
6.Sacred(нели, двата дела)
7.SW: KOTOR(јасно нели?)
8.Enclave
9.Temple of Elemental Evil
10.Silver

MMORPG-а за кои се плаќа:

1.Rift
2.World of Warcraft
3.Guild Wars
4.Aion
5.Lineage 2
6.Warhammer Onlne: Age of Reckoning

Fre MMORPG-a г има премногу, дискутаблно е кое е поквалитетно од другото, ама еве некое мое видување:

1. LOTRO
2.Forsaken World
3.Karos
4.Aika
5.Allods

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
DotA НЕ е игра, а уште помалку е RPG....
Што е бе другар ако не е игра, а уште помалку од тоа ако не е акционо РПГ?

Игра е. Акционо РПГ е. Ко Diablo или Torchlight транчиш ко будала миниони и после ти иди другиот херој и тој ти е џоа БОС.
Во меѓувреме си креваш нивоа и си отклучуваш маѓии.

halfelfpaladin

The Black Paladin
Член од
23 август 2011
Мислења
236
Поени од реакции
100
Што е бе другар ако не е игра, а уште помалку од тоа ако не е акционо РПГ?

Игра е. Акционо РПГ е. Ко Diablo или Torchlight транчиш ко будала миниони и после ти иди другиот херој и тој ти е џоа БОС.
Во меѓувреме си креваш нивоа и си отклучуваш маѓии.
Чекај...прво да се соземам....ме пресмеа...жив и здав а си за ова...

Е сега малку едкацја.

Пред се, DotA е мапа за Warcraft 3, со ова мало текстче решивме голем дел од дилемата дали е DotA игра и дали спаѓа по жанрот RPG. Втора работа, жанрот RPG не се карактеризира само со рчање наоколу и тепање чудовишта, има милиони други сегменти кои жанрот го издвојуваат од другите жанрови, заоашт генерално во 90% од игтрие трчаш наоколу и убиваш неијаели, соред тебе сие игри се значи RPG, арно ама, не се.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Чекај...прво да се соземам....ме пресмеа...жив и здав а си за ова...
И добредојде на форумов.
Место каде хардкорfags и кежуалfags имаат еднакви права.

Пред се, DotA е мапа за Warcraft 3, со ова мало текстче решивме голем дел од дилемата дали е DotA игра и дали спаѓа по жанрот RPG.
Мапа на која се игра поинаку од целата останата игра.

Втора работа, жанрот RPG не се карактеризира само со рчање наоколу и тепање чудовишта, има милиони други сегменти кои жанрот го издвојуваат од другите жанрови, заоашт генерално во 90% од игтрие трчаш наоколу и убиваш неијаели, соред тебе сие игри се значи RPG, арно ама, не се.
РПГ = статична програсија на лик = кревање левели и отклучување магии, и збирање на… собирливи предмети.

Член од
16 ноември 2009
Мислења
299
Поени од реакции
86
halfelfpaladin напиша:
RPG-a за PC:

1. Elder Scrolls( Ги ставам Morrowind и Oblivion под оваа секција заедно, секако кога ќе испадне ќе им се придружи Skyrim)
2. Neverwinter Nights (Стар класик, вториот дел беше ужас)
3. Icewind Dale(двата дела)
4.Baldur's Gate(двата дела)
5.Diablo (Исто како горе)
6.Sacred(нели, двата дела)
7.SW: KOTOR(јасно нели?)
8.Enclave
9.Temple of Elemental Evil
10.Silver

MMORPG-а за кои се плаќа:

1.Rift
2.World of Warcraft
3.Guild Wars
4.Aion
5.Lineage 2
6.Warhammer Onlne: Age of Reckoning

Fre MMORPG-a г има премногу, дискутаблно е кое е поквалитетно од другото, ама еве некое мое видување:

1. LOTRO
2.Forsaken World
3.Karos
4.Aika
5.Allods
Респекат брат, одличен вкус. (y)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Allods не ја играјте пошо откако го тргнаа fear of death, додадоа механика наречена cursed items.
Коа ќе ти падне ајтем од крип/бос има шанса ајтемот да е cursed и место да дава пример +50 hp, “дава“ -50 hp.
Ако сакаш да го тргнеш тоа cursed, мораш да купиш ајтем од shop-от со вистински пари. Ебате f2p-то.
+ коа ќе умреш имаш шанса да ти стане еден од ајтемите шо ги носиш cursed.
Епа иди играј mmorpg и не умирај никад.

its_ok_im_new

brake lights
Член од
24 август 2010
Мислења
402
Поени од реакции
216
Allods не ја играјте пошо откако го тргнаа fear of death, додадоа механика наречена cursed items.
Коа ќе ти падне ајтем од крип/бос има шанса ајтемот да е cursed и место да дава пример +50 hp, “дава“ -50 hp.
Ако сакаш да го тргнеш тоа cursed, мораш да купиш ајтем од shop-от со вистински пари. Ебате f2p-то.
+ коа ќе умреш имаш шанса да ти стане еден од ајтемите шо ги носиш cursed.
Епа иди играј mmorpg и не умирај никад.
Allods online nemoze da se igra bez real cash, pay2win e. Igrav dolgo vreme potrosiv okolu 300-400 evra pa se otkazav poradi vremeto koe go baraat mmo. Iako isto mislenje imam za site f2p igri vo koi sakate da bidete normalen igrac a ne casual.
Ednakvost se bara vo igri so mesecna pretplata, a allods online e no.1 f2p.

halfelfpaladin

The Black Paladin
Член од
23 август 2011
Мислења
236
Поени од реакции
100
И добредојде на форумов.

Место каде хардкорfags и кежуалfags имаат еднакви права.

Мапа на која се игра поинаку од целата останата игра.

РПГ = статична програсија на лик = кревање левели и отклучување магии, и збирање на… собирливи предмети.

Добро ве нашол. Баш ви е убаво тоа со еднаквоста но сепак не го менува фактот деа ме изнасмеа.

Мапа на која се игра оинаку, што значи, не е игра.

RPG = Role Playing Game. Жанр на игри кај кои најкарактеристично е тоаштоиграчот сам си го создава ликот, мжнос за созавање различни ликови кои разлчно ќе се вклопат оприказната на играта, приказната на самиот лик ја води играчот пеку избор кои ги прави кои ќе одедат понатам дал лкот е good, evil или neural. Ликот реагира на целата околина, има интеракција со другите ликови во самата приказна кои се водени од самата игра. Самот лк има прогресија, почнува од најмалот ниво и прогресира до највисоко. До тоа стига преку најразлични начини кои најчесто се, решавање на така наречени quests кои ги добива однеутралните ликови во самата игра контролираниод истата (NPC) и преку борби, сето ова гоправи движејќи се низ, најчесто, целиот свет во играта, понекогаш и повеќе светови. Секако, во теков на надоградувањето ликот учи нои вештини и собира се појака опрема.

DotA можеби има мал дел на RPG сегменти, но не е RPG,and eventually, не е игра.

Респекат брат, одличен вкус. (y)
Thank you! ^_^

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Епа ако знаеме што не е, дали знаеме што е.

Игра не е? Тикви сигурно не е. Играта е процес, игра без играње не постои. Игра не е наслов. ДОТАта ја играат играчи, го остваруваат тој процес кој е забележително поразличен од тој во Warcraft 3. W3 е само енџин на кој работи ДОТАта. Процесот во W3 ја следи шемата RTS, тој во ДОТА е по шема акционо RPG (Диабло) и RTS.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617

Игра не е? Тикви сигурно не е. Играта е процес, игра без играње не постои. Игра не е наслов. ДОТАта ја играат играчи, го остваруваат тој процес кој е забележително поразличен од тој во Warcraft 3. W3 е само енџин на кој работи ДОТАта. Процесот во W3 ја следи шемата RTS, тој во ДОТА е по шема акционо RPG (Диабло) и RTS.
Пер, дота не е игра. Дота е сценарио. Ако не ти е јасно шо е сценарио, гуглај.
А жанрот на дота е RTS со RPG елементи.

halfelfpaladin

The Black Paladin
Член од
23 август 2011
Мислења
236
Поени од реакции
100

Колку повеќе се трудиш да ми докажеш дека си во право толку повеќе грешиш, еве штотуку тресна уште една зелена. Warcraft 3 генерално не е енџин, да работи на енџин но не е енџин туку е игра. Еве и над мене има уште еден член кој ти кажува дека DotA е мапа(сценарио) за играта Warcraft 3. Погоре ти пишав кои се одликите на едно RPG, ако ти е tltr тогаш жалим случај.

halfelfpaladin

The Black Paladin
Член од
23 август 2011
Мислења
236
Поени од реакции
100
Филмско или драмско?
Одиш off topic, држи се до темата please.

Во доследна иднина треба да излезат SW:TOR и GW2. Од тоа што го имам до сега видено SW:OTR многу не ме фасцинира, меѓутоа GW2 е сосема друга приказна, едвај чекам да излезе.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Ај вака.
DOTA2 ќе биде многу слична со DOTA1 така? Разликите се во графиката и сл.

Епа сега ако Dota1 е мапа, и Dota2 е мапа така?

Kajgana Shop

На врв Bottom