- Член од
- 14 ноември 2009
- Мислења
- 17.351
- Поени од реакции
- 15.630
Муабетов, и баба ми да беше Меси, ќе беше фудбалеркаТи изнесуваш заклучок кој е несоодветен, и пак тераш со истото, нема што да се дискутира ...
Во кој аспект прашав погоре е подобар ? Поради трофеите со тимовите ли ?
Повеќе голови во ЛШ има Шева, повеќе голови во кариера има Шева, повредни награди на индивидуално ниво има Шева ...
Не ми е јасно како тука нема што да се дискутира, ако правиме муабет на индивидуален план, реков погоре за Меси, Меси лани освои само Примера, не даде гол на светското ама индивидуално пак беше прогласен за најдобар на планетата, каде е тука Снајдер, зашто според твојава логика ни они двајца за лани не можеа да се носат.
Шева кога дојде во Челзи беше лично желба на Абрамович, Шева од старт беше во немилост кај Мурињо и он е и една од главните причини зашто Абрамович и Мурињо беа во големи фрки.
Мурињо играше со 1 напаѓач, тоа беше Дрогба, Шева џабе беше доведен во тимот на Дрогба, Мурињо мењаше сто тактики за да го удоволи големиот шеф со што и сезоната ја завршија позади Манчестер по две години доминација а Мур на сам старт од наредна сезона продолжи со кавгите со Абрамович и беше избркан.
Тоа е едно, и муабетот за Шева беше за него до последниот настап во Милан кога беше продаден за 40м евра, никој не негира дека потоа си имаше голема дигресија во формата најмногу зашто изгуби драгоцени години од кариерата во Челзи каде воопшто и не рачунаа на него, ама до 2006, до негова 29та година од животот он беше еден од најдобрите фудбалери во Светот, ако одиме по твојава логика каков тек на кариера доби Роналдињо на пример ?
Сеа и он според тебе ќе испадне под нивото на Ето, нема везе што освои и светска титула со Бразил и 2 пати златна топка, глеј го денес на што личи.
--- надополнето: Aug 22, 2011 4:23 PM ---
На шала удрив со него, неам ништо против неговото постирање тука.

И како беше донесен Ето? По барање на Му? Нее бе, Мурињо сакаше да остане Ибра, па после мораше да го уклапа Ето во тимот, па и бек да го игра. Тука се гледа големината..
Го поштуваш Шева океј, и мене ми се допаѓаше како играч, премногу, ама не го брани Морати за се(така започна муабетов ми се чини)