Overclocking

• Креатор на темата STOLE_MKD
  • Време на започнување

Woofer

I'm a very neat monster.
Член од
21 април 2010
Мислења
854
Поени од реакции
325
Хммм.... Интересни бројки...
Ама сепак ова е alpha верзија и се надевам дека до излегување ќе ја оптимизираат да работи и на двојадрени процесори. Не би биле фер ако не го направат тоа.
Плус ова е прва игра за која гледам вакви бројки.
Гледаш вакви бројки зошто намалена е до крај графиката и целото оптеретување е на процесорот, сликата покажува дека играта многу добро ги искористува сите јадра.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.160
Поени од реакции
5.938
Гледаш вакви бројки зошто намалена е до крај графиката и целото оптеретување е на процесорот, сликата покажува дека играта многу добро ги искористува сите јадра.
Де бе човек, го приметив тоа :LOL:
Него поентата ми беше дека се надевам до финалната верзија да ја оптимизираат играва за да работи и на 2 јадра. Иначе, тешко веројатно дека ќе ја играм играва дур не зеам нов рс.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Де бе човек, го приметив тоа :LOL:
Него поентата ми беше дека се надевам до финалната верзија да ја оптимизираат играва за да работи и на 2 јадра. Иначе, тешко веројатно дека ќе ја играм играва дур не зеам нов рс.
Зошто не? Сега ме мрзи да ги постирам и другите бенчмарци, ама колку што видов GTS250 вадеше околу 25 фрејма на се до даска, DX10 на 1080p. Така да мислам дека не би имал проблеми на 720p на пр., а и да, веројатно ќе ја средат малце да може да се игра на јак дуал кор како E8xxx или Phenom II X2 5xx со солиден фрејмрејт.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.160
Поени од реакции
5.938
Зошто не? Сега ме мрзи да ги постирам и другите бенчмарци, ама колку што видов GTS250 вадеше околу 25 фрејма на се до даска, DX10 на 1080p. Така да мислам дека не би имал проблеми на 720p на пр., а и да, веројатно ќе ја средат малце да може да се игра на јак дуал кор како E8xxx или Phenom II X2 5xx со солиден фрејмрејт.
Да играм FPS со 25 фрејма??? :eek:
Чоек не ме заебавај, Bad Company 2 ја играм на 1080р со све на High без AA и пак вадам минимум 50 фрејма (што е доволно за игра ко Battlefield каде што не ти треба ласерска прецизност), али 25 фрејма се веќе премалку.
Е сеа ако е игрива на 720p, ондак нема да правам многу проблем (пошто мислам дека ќе изгледа супер и на таа резолуција). Али сепак сакам да си играм на Full HD :D

Woofer

I'm a very neat monster.
Член од
21 април 2010
Мислења
854
Поени од реакции
325
Ме интересира како ќе иде со DX11 дали ќе има голема разлика во FPS...

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Хммм.... Интересни бројки...
Ама сепак ова е alpha верзија и се надевам дека до излегување ќе ја оптимизираат да работи и на двојадрени процесори. Не би биле фер ако не го направат тоа.
Плус ова е прва игра за која гледам вакви бројки.
nie sto zborime veke 2 nedeli znaci 2011 sme, skoro septemvri naskoro 2012 site site igri i aplikacii od pred 2010 se veke pominati, svrteni, izigrani, itn.Windowsot ti bara SP1 koe sto mnogu podobro funkcionira so quad, site igri utre sto ke izlezat ke bidat optimizirani za quad,aplikacii itn. Celta na muabetot e deka ako kupuvam denes nov procesor toa ke bide quad+, se ispod toa e ograniceno so vremeto i aplikaciite odnosno igrite.

M

Mr.InF3ction

Гостин

43% е најмногу што успеав до сега со овој процесор. Покасно ќе пробам пак нешто да идам над 50% xD

M

Mr.InF3ction

Гостин
Па во споредба со 2.4 ...голема разлика :). Во блиска иднина планирам нова конфигурација па го мачам колку што можам xD

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Па во споредба со 2.4 ...голема разлика :). Во блиска иднина планирам нова конфигурација па го мачам колку што можам xD
Јас сум нешто грешка, или процесоров ти е НАМАЛЕН (downclock) од 2.4 на 1.7 ???

M

Mr.InF3ction

Гостин
Па тоа покажува колку користам моментално од процсорот. Бидејќи тој момент немаше некои процесои затоа така покажува..ете со linx кога пуштам :

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Има ли некој со некоја Р45 плоча што го кренал FSB над 1600 и да неме проблем?

Ако има, нека пише плоча, процесор, рам и волтажи.

Kajgana Shop

На врв Bottom