Пробај некој од овие начини.Луѓе..некоај крема/маст против дупчиња мали(од порано) и црвенило од застарени брумчиња..ми стои црвенилото цело време а нови ретко ми излегуваат..
јас незнам што подразбирате под 'флеки' од акни? но за пеглање на кожата и за измзнување може да помогне хемиски пилинг од овошни киселини, јас иам користено од Dr Wolff овошни киселини http://www.medikamente-preiswert-bestellen.de/medikament-dr--wolff-fruchtsaeurecreme/4924043-dr--wolff-fruchtsaeurecreme.html мислам дека е најјаката што ја има како крема да се продава во аптека. Иначе на дерматолог може да се направи професионален хемиски пилинг со 50% овошна киселина, али тоа е медицински препарат и само со стручно лице се прави, затоа што и ја "гори" кожата и потоа ти се прават рани кои треба сами да се излупат НО резултатот пота е невиденsakam da prasam imam problemi so akni na grbot sto da koristam, zatoa sto posle otkako ke mi isceznat mi ostanuvaat fleki i celiot grb mi e isfrlen
ти требаат: магдонос, вода и јаболков оцетsakam da prasam imam problemi so akni na grbot sto da koristam, zatoa sto posle otkako ke mi isceznat mi ostanuvaat fleki i celiot grb mi e isfrlen
Јас порано имав голем проблем со акни сега ми исчезнуваат полека имам 18 и пол години.... Иначе бев на дерматолог и тој ми кажа ќе сум ги имал акниве до 20 годиниИам проблем со акните на лицето имам и на грбот и на градите(но тие не ме нервираат) и многу ме нервира од време на време се чистат па потоа повторно избувнуваат...не сакам да користам никакви препарати само сакам да знам коа би ми поминале...некаде пишува до 20 година некаде порано...обично од по акните ми излегуваат влакна доста меки а каде што веќе иам добро оформена брада односно тврди влакна веќе ги снема акните...дали после целосното оформување на брадата на лицето би се тргнале акните ??
за се има чаре, само поспецифичен биди, јас сварно незнам што се подразбира под флеки,,, лузни знам? за лузни чаре хемиски пилинг со овошни киселини, али од професионалец - дерматолог ( 50%+ овошни киселини ,што се користат само за медицински потреби)а чаре од лузни флеки што и да се,од акни на лице?контратубекс,скинорен?има чаре,20 години сум и више проблемов ме мачи 3-4 год...
јас цел живот се бавтам со спорт и здрава исхрана али пусти гени се се гени технички не е докажано големо влијание на храанта и акните НО сепак јасно е дека ако се припази на исхраната ке има МАЛО (колку толку ) подобрување... што се однесува до суплементите знам дека цинкот е важен, така да би препорачал нешто со цинк да се зимаДали некој приметил разлика кај акните кога пиел аминокиселини (шо ги користат као допуна во ББ), а сменил режим на исхрана (повеќе растителни влакна, наутро првин со овошје и зеленчук...)? Дали се подобрува нешто со тоа?
Сеа ме замисли, пред да наполнам 18 ми исчезнаја акните посебно тие по грбот, 8 месеци користев амино киселини и топ исхрана.Дали некој приметил разлика кај акните кога пиел аминокиселини (шо ги користат као допуна во ББ), а сменил режим на исхрана (повеќе растителни влакна, наутро првин со овошје и зеленчук...)? Дали се подобрува нешто со тоа?