ПИВОЛЕНД 2011, СЦ Борис Трајковски - 31.8 до 04.9.2011

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Од бендовиве што ги најавија досеа, само Хладно Пиво и Ареа ми праат мерак. Да дојдеа и Суперхикс можда немаше да кенкам за локацијата ама... Стварно е лошо бе, како може толку добра локација, на Кале, и трева и места за седење има и се, да ја заменат со смрден ПАРКИНГ!!!!
I am dissappoint.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Абе бендови.... Зашто не го споеја пиволенд со живо гледање Евробаскет баш се одржува во време кога игра Македонија?? Иначе баш тапа ќе биде и ради локацијата...

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.482
Поени од реакции
7.962
Абе бендови.... Зашто не го споеја пиволенд со живо гледање Евробаскет баш се одржува во време кога игра Македонија?? Иначе баш тапа ќе биде и ради локацијата...
Ќе стават бим на кој ќе може да се гледа. Не бери гајле.
Пред две години кога беше првенството во Баскет играа Шпанија и Србија и јас во шпански дрес реметев една другарка која е по баба србинка :)

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Мислам дека ради локацијата нема ни да отидам...

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.482
Поени од реакции
7.962
Промена на локацијата!

Огромната посeтеност на третото издание и растот од година во година со секој сегмент на фестивалот (бина, штандови, посетеност) ни наметна и нов императив за проширување на самиот фестивалски простор кој ќе има капацитет за масовноста на фестивалот. Тоа е основната причина зошто Пиволенд оваа година се сели на паркингот кај спортскиот центар " Борис Трајковски". Просторот на новата локација ќе биде уреден за одржување на голема манифестација и ги задоволува сите услови фестивалот да се одржи на простор со адекватна големина за масовноста на Пиволенд.

Уште на третото издание беше очигледно дека Пиволенд го надмина капацитетот на Скопското Кале за настани од овој тип. Ваквиот организациски потег е карактеристичен за секој фестивал во пораст, вклучувајќи го тука и фестивалот во соседна Србија со кој Пиволенд е често споредуван, Белградскиот Beer Fest кој од истите причини се пресели после пет години одржување на Калемегдан.

Особено значајно за Пиволенд е тоа што новата локација нуди многу подобри логистичко технички услови, а самиот простор претставува предизвик четвртиот Пиволенд да биде во сите сегменти најдобар до сега.

Влезот на фестивалот и оваа година е бесплатен. Добродојдовте!

Darkwood Dub, Јура Стублиќ и Филм, Фолтин, High Control, Ареа, RHCP Real Tribute

Покрај веќе најавените Lollobrigida, Ритам Нереда, Gillespie, Belfast Food, македонските бендови Летечки Пекинезери и Screaming For Change, еве го вториот музички контингент кој ќе настапи на Пиволенд оваа година: Darkwood Dub, Јура Стублиќ и Филм, Фолтин, La Colonie Volvox, High Control, Ареа. Од трибјут бендовите, покрај Pink Floyd и RATM, на Пиволенд 2011 ќе настапи и Red Hot Chili Peppers Real Tribute групата. Време е да се забавувате!

Програмата се пополнува полека но сигурно и може да се види ТУКА

Мене лично едини бед ми е што Лолобриџида се на 31ви од 22 часот. Ако се снајдам некако да преноќување некаде или превоз некој, ќе биде фино, во спротивно не ми се дава 800 денари такси за до дома.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Па топ е програмава, те тера секој ден да идеш

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
Не знам зашо ги бара народов Суперхикс кога у рок од една година сто пати настапија само во Скопје. Не викам дека не се добри ама па преку куров веќе, тоа па тоа... Инаку за пиволендов се радувам за Хладно Пиво ептен. Новиот албум не им е нешто баш али верувам ќе свират и стари песни. Уште најголемата моја желба Гоблини да биде услишена и ќе можам спокојно да умрам со пиво у раце додека свири песнава

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.157
Поени од реакции
5.933

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
Тиња Хладно пиво се на 1 септември... ништо ме разочараа баш тие што сакам најмногу да ги слушам секоја година ги ставаат во термин кога неможам да отидам -.-

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Тиња Хладно пиво се на 1 септември... ништо ме разочараа баш тие што сакам најмногу да ги слушам секоја година ги ставаат во термин кога неможам да отидам -.-
У школо си? :icon_lol:

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
Тури му пепел, Хладно Пиво осеќам ќе ги напраат резидент у Македонија...
ма остај тоа ама некако многу лошо го прават ова распоредот наместо „подобрите„ (не сакам никој да потценам мислам на попознатите) изедувачи се ги ставаат во некој тиња термини наместо во ударни кога се очекува најмногу посетители дали неможат да си дозволат или што и да е ама некако многу ми е безврска кога веќе не го отвара/затвара настанот бар нека ги стават во некој ударен термин :)

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.482
Поени од реакции
7.962
И мене многу ми пречи што Лолобриџида се на 31ви, ама тоа е...
Туку се надевам дека Мањифико ќе биде во арен ден, да ѕенѕам на раат на подиум :)

Kajgana Shop

На врв Bottom