Toecutter
Biafran Baby
- Член од
- 12 мај 2009
- Мислења
- 5.243
- Поени од реакции
- 2.444
Зошто?Мене ми е битно тоа, па?
Кога читаш нешто од По од страниците на книгата испарува бурбонот или џинот кој го локал секој ден па те опијанува или!?
Зошто?Мене ми е битно тоа, па?
Потполно се согласувам со тебе, но тоа е до нашиот менталитет, до нашата закоравеност, стравот од прифаќањето на нештата и најмногу од неукоста и тапоглавоста да се сфати уметноста.Преку глава ми од тоа позитивистички да се гледаат автори, актери и музичари.
Ко шо знаат да ви речат по дома, абе шо ги слушаш овие дрогираши?
Кога неговото дело ми дава сатисфакција на било кој начин, не гледам зошто неговиот личен живот би ми пречел во тоа.
Зошто?
Кога читаш нешто од По од страниците на книгата испарува бурбонот или џинот кој го локал секој ден па те опијанува или!?
Па никој не рече дека делата на Едгар Алан По, на Курт Кобејн или на Винсент Ван Гог се лоши, ама да, ми сметаат нивните пороци.Но мене ми е интересен еден друг факт, тоа што ете на пример на некои и смета боемскиот живот на По, а истите тие некои ги слушаат и се восхитуваат на Морисон, Вајнхаус, Џоплин и многу други.
А од кај знаеш ти дека тој Џ.Бибер е примерен човек? Ако Едгар Алан По живееше нормален и просечен живот како твојот никогаш не би го напишал тоа што го напишал.Па никој не рече дека делата на Едгар Алан По, на Курт Кобејн или на Винсент Ван Гог се лоши, ама да, ми сметаат нивните пороци.
Јас ако сум обожавател на делото не значи дека сум обожавател на тој кој го напишал. Пример, ми се допаѓа Kofer ljubavi од Калиопи, ама не можам да ја поднесам Калиопи. И обратно, не ми се допаѓаат песните на Џастин Бибер, ама сум му фан на фејсбук бидејќи е баш примерен човек и од него треба младиве да учат.
Океј е, знам дека е чудно ова, ама таква сум.
Па ти од кај знаеш дека Едгар Алан По не бил?А од кај знаеш ти дека тој Џ.Бибер е примерен човек? Ако Едгар Алан По живееше нормален и просечен живот како твојот никогаш не би го напишал тоа што го напишал.
--- надополнето: Aug 20, 2011 12:51 AM ---
Ти започна со оф топик. Не се лути, никој не сака да го смени твоето мислењеПа ти од кај знаеш дека Едгар Алан По не бил?
И ај доста веќе ме напаѓате, мислењето да ми го смените нема, а оф топик сме.
Мене ме иритираат хипстери од секаков вид, тие од По се најмал проблем.Во последно време некако е доста во тренд да се спомнува и да се чита Е.А.По за да се биде кул(а овие луѓе што се занесуваат дека го читале немаат поим за неговиот живот и поезија) Мене тоа многу ме иритира а вас?