Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Rooney's Temper

in front of Old Trafford
Член од
14 јуни 2009
Мислења
2.888
Поени од реакции
2.653
Ако некој знае кај има некој добар протеин од 4 и нешто кила што се во кеса и колку им е цената

Јас на едно место го видов овој 7500 беше мислам

дали е добар овој или знаете некоја подобра друга фирма и цена пишете?
Овој ти е одличен протеин, инаку друг протеин во кеса имаш во Флекс од Дебар Маало од Pumpfood и не е скап многу.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Ако некој знае кај има некој добар протеин од 4 и нешто кила што се во кеса и колку им е цената

Јас на едно место го видов овој 7500 беше мислам

дали е добар овој или знаете некоја подобра друга фирма и цена пишете?
Овој е од Optimum Nutrition има само 75% протеин (некои имаат и над 90%) што не е баш некој висок процент сепак е еден од подобрите. Во глобала добро е избалансиран има и глутамин и БЦАА плус додадено ензими за подобро искористување. Инаку е 4,7кг.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Овој е од Optimum Nutrition има само 75% протеин (некои имаат и над 90%) што не е баш некој висок процент сепак е еден од подобрите. Во глобала добро е избалансиран има и глутамин и БЦАА плус додадено ензими за подобро искористување. Инаку е 4,7кг.
На нивната официјална страна пишува дека е 90% чист, и не е возможно да биде 75% протеин, процентите се за чистотата на whey-от. Во главно скоро сите 100% whey.

А инаку, кој протеин нема глутамин и BCAA? :D

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
На нивната официјална страна пишува дека е 90% чист, и не е возможно да биде 75% протеин, процентите се за чистотата на whey-от. Во главно скоро сите 100% whey.

А инаку, кој протеин нема глутамин и BCAA? :D
24g/32g=0,75*100 = 75% од пакувањето е протеин

Т.е. околу 3,5 кг се протеин, остатокот е јагле хидрати, масти евентуално холестерол... Глутамин и БЦАА имаат сите работа е во која количина

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058

Т.е. околу 3,5 кг се протеин, остатокот е јагле хидрати, масти евентуално холестерол... Глутамин и БЦАА имаат сите работа е во која количина
Тогаш IsoFlexот има повеќе протеин и поголем степен на чистота, но е секако поскапа варијанта.

Сепак безвесен моабет е да се прави за 2 грама разлика зошто сигурен сум дека тој што праша не се занимава со бодибилдинг професионало за толку да му значи таа грамажа.
--- надополнето: Aug 19, 2011 4:47 PM ---

Тогаш IsoFlexот има повеќе протеин и поголем степен на чистота, но е секако поскапа варијанта.

Сепак безвесен моабет е да се прави за 2 грама разлика зошто сигурен сум дека тој што праша не се занимава со бодибилдинг професионало за толку да му значи таа грамажа.

S

Stef Bachatero

Гостин
Вчера се мерев 99.5 кила и висок 182 напреднав од 105 кила.Тренирам кардио но она 10 минути 30 секунди бавно 30 секунди шпринт и потење ненормално и плус со мали паузи и мали тежини мускулот гори кога е со ваков тренинг.

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
Вчера се мерев 99.5 кила и висок 182 напреднав од 105 кила.Тренирам кардио но она 10 минути 30 секунди бавно 30 секунди шпринт и потење ненормално и плус со мали паузи и мали тежини мускулот гори кога е со ваков тренинг.
а со колената како стоиш? од шпринтовите и големата тежина...

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247

И јас не се занимавам професионално со бодибилдинг ама битно ми е што добивам за моите пари до последниот денар. Не се согласувам дека е сеедно што да се купи.
Кога имав пиено прв пат гејнер и не се разбирав баш го купив Muscle Juice и немаше апсолутно никакви резултати освен што ми беше мачно и се зноев кога ќе пиев од него. Вториот пат пробав QuickMass и имаше веќе забележителни резултати. И двата се гејнери но по состав делумно се разликуваа и баш таа разлика даде резултати.

S

Stef Bachatero

Гостин
Лошо стојам со колената,па затоа сум на стационарен точак...

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
И јас не се занимавам професионално со бодибилдинг ама битно ми е што добивам за моите пари до последниот денар. Не се согласувам дека е сеедно што да се купи.
Кога имав пиено прв пат гејнер и не се разбирав баш го купив Muscle Juice и немаше апсолутно никакви резултати освен што ми беше мачно и се зноев кога ќе пиев од него. Вториот пат пробав QuickMass и имаше веќе забележителни резултати. И двата се гејнери но по состав делумно се разликуваа и баш таа разлика даде резултати.
Ако ти е битен секој денар тогаш треба да си запознаен со успехот и точноста позади овие суплементи што ги увезуваат во нашава си напатена државичка.
А сигурен сум дека незнаеш ни самиот кој се со сомнително потекло, а кој се вистински увоз на земјата од која што пишува.
Но сепак, не е мое да зборам за нешто од што некој живее и прави пари.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Ако ти е битен секој денар тогаш треба да си запознаен со успехот и точноста позади овие суплементи што ги увезуваат во нашава си напатена државичка.
А сигурен сум дека незнаеш ни самиот кој се со сомнително потекло, а кој се вистински увоз на земјата од која што пишува.
Но сепак, не е мое да зборам за нешто од што некој живее и прави пари.
Затоа сега и верувам на AllMax производите. Имаат директен офилцијален увозник и пакувањето е заштитено со холограм + дава резултати. Доволно за мене да ги дадам парите за него.

Ninjazelka

Фејкер
Член од
12 август 2011
Мислења
102
Поени од реакции
33
Затоа сега и верувам на AllMax производите. Имаат директен офилцијален увозник и пакувањето е заштитено со холограм + дава резултати. Доволно за мене да ги дадам парите за него.
кажи кој се тие allmax протеини дај некоја слика да ги видам и од кај ги купуваш

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Член од
3 ноември 2008
Мислења
431
Поени од реакции
90
Поздрав до сите љубители на овој спорт.

Досега вежбав дома со тегови и на импровизирана бенч клупа, но од следната недела планирам да посетувам теретана.
Би ги замолил поискусните да состават програма прилагодена за 16 годишно момче, со висина од 175 центимери и тежина околу 65 килограми. Целта ми е поголема мускулна маса, заедно со дефиниција.
Нутриционистички совети би ми дошле добро. Од суплементи земам Whey протеин и понекогаш креатин.

Ви благодарам
Кристијан

Kajgana Shop

На врв Bottom