Рудници и
ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Колку шо можам на темава да се изнасмејам квалитетно (и квантитетно),на цел форум не можам.Кип ап!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
алооо франкфурт, ја не очекувам да прајме муабет за нуклеарна физика, ниту за Конфучие, ниту пак за било што освен тоа на шо се однесувало прашањето. Ја сум тип шо знае да застане на улица и со било кој да си напрај муабет. Ама веруј ми со било какви луѓе, у нормални граници.До дечкото што се нашол увреден: Што си им правел муабет на рибари тогаш, што муабет си сакал да врзуваш со нив, за нуклеарна физика? Типичен рибарски муабет е тоа, не знам што толку те потресло. Страшно.
Јас прв пат доаѓам во охрид во мојот живот со друштво..јесда вие сакате странски туристи да ги привлечете со културно наследство,ко што приметив најголем број на туристи беа млади луѓе и деца под 18 као менеТууууу значит вака ко ќе читам шо ви се дешават се чудам.Дали вие преувеличвите или мојве сограѓани вистина вака се понашет стварно не знам...Ако се' шо кажвите е точно им се чудам на умот :/ А шо си е за право не се ни сиве туристи цвеќиња за мирисање....
Зш бе не запознајте некој Охриѓанец ко мене? Секогаш ко ќе ме прашет нешто, се тепам да им објаснам кај е,ко ќе дојдет во кафич да се запознает си прам културен муабет за кафичи,за времево. Еднаш едни Скопјани немаше кај да седнат Cuba, па дојдоја не прашаја дали можит да седнет до нас зш на друго место немат нигде сенка и им рековме оуки седнете.Другпат едни Срби од Cuba до чаршија со нас се влечкаја ок беа децата си праевме муабети па си продолжија тие по нивниот пат ние по нашиот.
Е зш некој вакви луѓе не запознајте и не напишите на форум нешто убо туку само со некои глаучи се наоѓате и после цел град не биет лош глас дека не сме биле гостопримливи или шознам шо.
патем, сигурно сте сретнале слики на луѓе кои, за време на големата рецесија во САД, стојат на патишта и држат натписи " NEED WORK"?
Епа така е на Туристичка и на Автобуска во омилениот ви Охрид, само шо место NEED WORK има СОБИ/APARTMENTS.
Шо така бе? Од гостопримливоста ќе да е? Или од шо немате леб да јадете?
Друг пат излези си од кај шо идат автобусите,не со другите патници.Така јас прам во летно време.Без замарачкиона на автобуската коа се симнав од страна оклу оградата тие со соби знаковите што мавтаа изглеаше ко на резидент евил зомбињата ко што се заградени![]()
алооо франкфурт, ја не очекувам да прајме муабет за нуклеарна физика, ниту за Конфучие, ниту пак за било што освен тоа на шо се однесувало прашањето. Ја сум тип шо знае да застане на улица и со било кој да си напрај муабет. Ама веруј ми со било какви луѓе, у нормални граници.
Што се тиче рибарите, ја уствари до пред две години бев тотален папан за риболов како таков, но после еден обид ме бендиса релаксацијата. ЗАТОА И ГИ ПРАШАВ! Како што и го прашав детето кое пецаше на оној смрден музеј на коски или залив на коски, од кај ја купило трската и кај може да се купи!
Застанувам, прашувам прашална реченица, којашто започнува со зборот "Добровечер" кој пак своето значение не го темели на никаква офанзива и која реченица е културно поставена. Е ај бе сестро златна кажи ми ти сеа мене, шокојкур ја на него му погрешив или го навредив за да ми грофта да и фрлам коска на девојка ми? Све ли им јебем кретенско охридско неписмено.
да не ве мултиквотирам, ќе си се пронајдете. Како е бе можно за 6 дена у Охрид на различни точки од градот, со луѓе од различни профили во угостителската дејност, 10 чуруци да ми се погодат? Шо сум ја? Магнет? Едини туриста шо привлекуе охридска сељачана да ми се понаша?
1. Качувам жена на автобуска да ми покаже смештај, ми вика кај Охридска Банка, ме носи 2 километра од ОБ! Не можам да се отарасам, ко крлеж.
2. Качувам друга жена, ми вика кај Охридска Банка, уште подалеку ме носи, не можам ни оваа од кола да ја избркам.
3. Идам кај трет тип, ми вика сепарирано студио од куќа, со сопствено купатило, ми ја покажуе плевната со кревети од Дедо Ное и со полско веце.
4. Наоѓам стан за 30 евра, све договорено од Скопје, идам кај типот ми вика: аааааа 75 евра унапред. Да не ве збуни редоследот, овој беше првиот кој со своето понашање ги иницираше горните 3 точки.
5. Седнувам у ресторан Острово - Свети Наум, со 15 празни маси, ми доаѓа конобарот ми вика зашо сум седнал тука, коа сме биле само двајца, таа за 6 луѓе маса била и иако немал нишо најавено можеби ќе дошол некој.
6. Седнувам у ресторан Куба Либре да јадам, у моето мени шопската 110 у на девојка ми 90 денари. Го прашувам конобарот шо е проблемот, он ми вика: "Тоа мени со 90 денари е на албански јазик!"
7. Искачам од паркинг на раскрсница кај полиција и ми добацуе охридска сељачина: УУУУ маму ви ибам!
8. Застанувам пред една од две гаражи и стојам до кола чекам човек, доаѓа сопственикот на гаражата до мене ми се напиња да ја тргнам колата и фино културно му објаснувам дека таа кола не е моја. МЕНЕ МЕ БЛОКИРА и цитирам: Од вас човек дома не може да си дојдИ". До тепање за малце ќе дојдовме нејкеше да ја тргне колата.
9. Седам на Лагадин доаѓа конобарот на празна плажа, заправо не празна туку имаше точно 6 луѓе на плажата и ми вика: Дечки лежалка 200 денари. Му викам човече ќе седнеме да јадеме кај вас на плажава, девојчињава ќе се избањаат и бегаме за саат време, да не даваме 800 денари за лежалки, не им ни требаат. НЕ! Нема седнување на плажа ако не си на лежалка.
10. Доаѓам на Корали, СКРОЗ празна плажа и му викам дали ќе може да седне девојчето на лежала, пиеме кафе и бегаме, ладно беше не беше за бањање. НЕ! Лежалка 100 денари, пиел ти кафе или не пиел! ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЈ празна плажа!
Па добро бе, маму им ебем неотесана, ја сум луд или они се кретен до кретен??????
Не се прајте луди, дека се работи за поедини случаии и поединци и дека вечином од Охриѓаните не се такви.
5. Седнувам у ресторан Острово - Свети Наум, со 15 празни маси, ми доаѓа конобарот ми вика зашо сум седнал тука, коа сме биле само двајца, таа за 6 луѓе маса била и иако немал нишо најавено можеби ќе дошол некој.
не се работи само за скопјани (мада...однапред ваков став дека само скопјани се бунат не е баш добар показател за рамноправен однос кон туристите), проблеми дефинитивно постојат, а не се решаваат.Ако превозот е проблематичен, ако туристите не можат да прошетаат ни до плажа, како би прошетале и оставиле некој денар повеќе во околните кафеани, знаменитости, манастири и воопшто објекти кои се интересни за туристите?Абе да, ние од Охрид најлоши сме, одвај чекаме скопјани да дојдат за да ги изнапцујаме, изнаплукаме, да ги истепаме, да им ги зејме парите........
Вие ко ќе дојте едни културни туристи шо сте, абе да не зборвам, глас не ви слушат, ама зато возите ко без мал мозок.