Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Аман бе, толку брзо?

Која би била причината за тоа?
Незнам, знам дека нешто слично му се случи на братми мобилниот... Има Xperia X8, наеднаш 3/4 од екранот одкажаа, после откажа и цел. Тачот си работеше, а нека беше 3 месеци стар. Не беше нити паднат, нити удрен нити било како оштетен.

На сервис не ја признаа гаранцијата, најдоа механичка оштета, и згора на се ми ја поништија гаранцијата. За нов екран овде ми бараа 3000 денари, јас го ископав на ибеј за 20 долари некоја кинеска копија. Имам другар шо се занимава со мобилни, па ми го смени. И ете го, до ден денес работи, шоако не е оригинален.

Имам HTC Sensation, по една недела користење додека зборував на телефон престана да ми функционира екранот и сега не работи. Неколку пати го ресетирав, звук има - но дисплејот не работи. Help?!

Е тоа е фабричка маана кај "сензацијата" ... пак ќе кажам за мене Desire HD е најдобар од поновиве HTC-иња ... сега носи го на сервис ако ти ја признаат гаранцијата добро е

Имам sony ericsson c905 и почна многу споро да отвара?Шо може да му биде? Дали е можно да има вирус и како да го проверам?

Имам sony ericsson c905 и почна многу споро да отвара?Шо може да му биде? Дали е можно да има вирус и како да го проверам?

Неможе да фати вирус, спор си е јбг, направи му мастер ресет во сетингс ако ти помогне нешто или избриши непотребни ствари од тел меморија

Неможе да фати вирус, спор си е јбг, направи му мастер ресет во сетингс ако ти помогне нешто или избриши непотребни ствари од тел меморија
Ама пред тоа не беше толку спор, а и немам многу во меморијата денес го носев во џеп скоро 2 саати додека возев на горештината и изгледа од потењето мое нешто му се случи и нему а пред тоа си беше ок а потоа кога го извадив од џеп почна да кочи. еве и звукот се сјебал.

Mожиш... до 2.1 апдејтува сам како што ти кажа Торте, ако сакаш 2.3 ќе мора да се потрудиш сам. Имаш форум со туторијали за се и свашта. Само треба време.
да да најдов фала. :)
читам доле дека го имаш истиот, па да те прашам за гпс, ти работи воопшто ? го пробав два пати... демек врти тоа сателитот да лоцира нешто... и се заборава... па го прекинав не ми се чека.

Другар има Htc touch pro 2 донесен од Америка, телефонот работи на Windows и работата е што не му прави многу мерак тој систем. Дали постои можност место Windows да инсталира Android или тешко? Фала однапред.

да да најдов фала. :)
читам доле дека го имаш истиот, па да те прашам за гпс, ти работи воопшто ? го пробав два пати... демек врти тоа сателитот да лоцира нешто... и се заборава... па го прекинав не ми се чека.
Братми го работи телефонот, и да ти кажам право појма неам... нејќам никој да ми буричка по телефоно, така да и јас не буричкам многу многу по неговиот.

Мислам дека GPS-от работи, ама влечи многу батерија.

Некој да ми пренесе искуство со Sony Ericsson Xperia X8 ми се виде интересен а и не многу скап со оглед на тоа сто ке идам на договор со вип...или ако некој мисли дека имам подобар избор докај 4 000ден на постпејд тарифа 590ден

Некој да ми пренесе искуство со Sony Ericsson Xperia X8 ми се виде интересен а и не многу скап со оглед на тоа сто ке идам на договор со вип...или ако некој мисли дека имам подобар избор докај 4 000ден на постпејд тарифа 590ден
Oд Т-Мобиле на 590 го даваат x8 за 1200 денари (или на 9 рати во сметката). Телефонот е поевтин, ама ги немаш разговорите како во Вип.

Инаку HTC WildFireS е подобар, ама ретко се наоѓа.

Самсунг некој ми донесоа сабајлево..кога го пушташ бара пасс. може да се "пробие" некако или мора точниот пасс. да се пише?

Xperia X8 го нема за лек во ВИП и нема да го има понатаму колку што знам јас, така да мој совет барај си друг телефон и немој да гледаш на нивниот веб сајт телефони оти повеќето од пола ги немаат. :tapp:

Самсунг некој ми донесоа сабајлево..кога го пушташ бара пасс. може да се "пробие" некако или мора точниот пасс. да се пише?

Ако имаш код на телефонот, фабричкиот код е 8 нули, или 6.
--- надополнето: Aug 19, 2011 4:23 PM ---
Другар има Htc touch pro 2 донесен од Америка, телефонот работи на Windows и работата е што не му прави многу мерак тој систем. Дали постои можност место Windows да инсталира Android или тешко? Фала однапред.

На тој модел неможе Андроид.
--- надополнето: Aug 19, 2011 4:26 PM ---

Може и софтверот да заебава, треба најверојатно да го смениш, да ставиш понова верзија на софтвер.

Имам еден Alcatel OT-S120 и не е уклучен подолго време и сега ми бара некој NCK code. Знае некој кој може да биде затоа што гледам и по нет доста луѓе го бараат а документиве за телефонов не можам да ги најдам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom