Велес

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Кога има воз за Гевгелија? (не експресен) или пак ако има некој со кола што утре успат оди накај Градско? :icon_mrgr:

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Јави се и прашај - шо сигурно, сигурно е. :)
Пробај јави се,ќе ти се јави средновечна жена и ќе ти рече,незнам ја нова сум...(тоа ми го рече на шалтер,а на телефон не се јавуваат)..

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
ах, прекрасно место за пензионери.. и за сериџии
сон на секој сеирџија или сеирџика.. да има стан у лепотиците.. не ради тоа што се добри... туку можеш да видиш се дури и кога не си испаднат.

My Computer

Catch me if you can!
Член од
1 февруари 2011
Мислења
31
Поени од реакции
3
Да не знае некој дали Мартин Травел агенцијата сеуште организира еднодневни шопинг тури за Солун?

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
Да не знае некој дали Мартин Травел агенцијата сеуште организира еднодневни шопинг тури за Солун?
јас колку што знам.. организираат.. само не знам кој ден точно..
јави се на некој од овие броеви ќе ти кажат одма..

078 230 006
071 328 731

или директно во пан такси

ITK

Член од
10 октомври 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
51
Луѓе најдобар поглед во околинава кај има? барам или кон градот да е или кон езеро некако освен св. илија ридот и костурница :D

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
Луѓе најдобар поглед во околинава кај има? барам или кон градот да е или кон езеро некако освен св. илија ридот и костурница :D
над болница имаш добар поглед... ако не си бил таму.. зависи уствари за шо ти е

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Ајде бујрум кој сака кој нема што да прави вечерва.. Под Вршник на пољанка сум постелен со екипата и со многу пиво и одличен поглед кон градот ќе кулираме..

ITK

Член од
10 октомври 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
51
Велешани кој ќе иде на нокаут на 7ми септември има организиран превоз од пан такси, 200 денари повратна карта, кој сака нека се пријави во агенција за да се знае бројка отприлика

M

Moon Child

Гостин
Велешката топилница ќе се рестартира

Велешката топилница ќе се рестартира. Инвеститорот „Метрудхем“ најави дека планира да инвестира 150 милиони долари во реновирање, ревитализација и модернизација на постоечките постројки и за 2,5 до три години откако ќе добие одврзани раце од Министерството за животна средина да почне со производство.

Направен е првиот чекор, испратено е известување до министерството за намерата на компанијата за изработка на студија за оцена на влијанието на животната средина.

- Компанијата „Дексон Ема“ веќе ја изработи студијата, но таа ќе биде конечна по имплементацијата на сите аргументирани сугеститиите од јавната расправа и оценките на експертските комисии и другите државни институции. Таа предлага технолошки решенија од врвот на меѓународната листа на денес признати најдобри техники и технологии - изјави Тони Димитриоски управител на „Метрудхем“. Според нив влијанијата врз животната средина од работата на топилницата ќе се сведе на минимум.

Планирано е топилницата да произведува 100.000 тони годишно цинк и олово и 100.000 тони вештачко ѓубриво во фабриката во Згрополци. Според проценките, 300 милиони евра треба да изнесува годишниот обрт на инвеститорот првата година откако ќе почне со производство. Планирани се 1.000 директни вработувања и уште 2.000 од страна на кооперантите. (А.Ф.)

Извор - Дневник.

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Златна Порцеланка онаму џабе прашина фаќа овие се фатиле топилницата да ја отвараат.... -.-

Kajgana Shop

На врв Bottom