Football Manager 2011

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.130
Поени од реакции
795
Морав со некого да ја споделам фрустрацијава!!! :mad::mad::mad:
Ги земам Анжи (без Ето ;)), ај викам да пробам да ги направам фактор у Европа.
Го земам Нејмар, у тимот ги имам уште солидните Диего Тардели, Жирков и Жусилеи...
Прва сезона топ... завршувам втор зад ЦСКА (пошто ЦСКА неможе никој да ја сјебе првата сезона), почнувам втора сезона 12 натпревари 11 победи и 1 пораз... Нејмар 16 гола на 11 утакмици...
... И сега знаете што се дешава нели?...
Почнаа понудите... Милан, Интер и Реал ми нудат по 4, 6 и 8 милиони за Нејмар (а јас го купив 27 плус 5) нормално одбивам...
Нејмар се накурчи на мене...
Понуда од Бенфика за Тардели 4,5 милиони... нормално одбивам...
Со Тардели сме на ратна нога сега...
Жирков и Жусилеи исто сакаат да „се пробаат“ во појаките лиги...
И јас останав со „таквото“ во рака после 2 дена играње...
Јебига...
Знаете што сакам во новиот менаџер... Со вакви педерски бунтовници играчи? Да може да ги пуштиш од тимот, нека одат по ѓаволите... после да освоиш Лига Шампиони со „мизерниот тим“ што го имаш... и да одиш и да им кажеш на истите тие играчи дека „сега можат да ти го попушат, педери недоквакани“!!!

...Фала што ме сослушавте... Извинете на речникот... Мораше негде да се истурам...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Го земам Нејмар, у тимот ги имам уште солидните Диего Тардели, Жирков и Жусилеи...
Прва сезона топ... завршувам втор зад ЦСКА (пошто ЦСКА неможе никој да ја сјебе првата сезона), почнувам втора сезона 12 натпревари 11 победи и 1 пораз... Нејмар 16 гола на 11 утакмици...
Почнаа понудите... Милан, Интер и Реал ми нудат по 4, 6 и 8 милиони за Нејмар (а јас го купив 27 плус 5) нормално одбивам...
Јебига...
Знаете што сакам во новиот менаџер... Со вакви педерски бунтовници играчи? Да може да ги пуштиш од тимот, нека одат по ѓаволите... после да освоиш Лига Шампиони со „мизерниот тим“ што го имаш... и да одиш и да им кажеш на истите тие играчи дека „сега можат да ти го попушат, педери недоквакани“!!!

...Фала што ме сослушавте... Извинете на речникот... Мораше негде да се истурам...
Барем ти останале. Мене еднаш кога играв исто така со послаб клуб го купив Саного, се распуца, тропнаа Манчестер на врата, ги одбивав и се тоа ама без моја дозвола бордот го прифати трансферот :mad: ми идеше од инат да ја одинсталирам играва, вриев :mad:
Него ако сакаш да не ти прават така, продолжувај со успеси и ќе се смират после одредено време, ќе заборават дека некој ги барал од надвор.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Јебига...

Не ги одбивај директно. Барај им невозможни суми.

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.130
Поени од реакции
795
Барем ти останале. Мене еднаш кога играв исто така со послаб клуб го купив Саного, се распуца, тропнаа Манчестер на врата, ги одбивав и се тоа ама без моја дозвола бордот го прифати трансферот :mad: ми идеше од инат да ја одинсталирам играва, вриев :mad:
Него ако сакаш да не ти прават така, продолжувај со успеси и ќе се смират после одредено време, ќе заборават дека некој ги барал од надвор.
Знам... фрустрира до даска!!!
Знам дека ќе му пројде, ама повеќе играчи се моралот е низок, дисциплината у екипата е за нигде... веќе усрав неколку натпревари... купишта проблеми... А ништо не сум им згрешил... магариња неблагодарни...:mad:
--- надополнето: Aug 17, 2011 12:47 AM ---
Не ги одбивај директно. Барај им невозможни суми.
Знам за тоа, помага, помалку клубови испраќаат понуди... се додека не ти дојде играчот у канцеларија на разговор... е тогаш работата иде у курац... све варијанте на конверзацијата ги пробав... ниедна не пали... :mad:

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Секогаш пали, кога ќе кажеш дека клубот ќе расте и сакаш „тој“ да биде дел од него и во иднина.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Не баш секогаш (а со Балотели никогаш). Некогаш одбива и ти вика дека неможе да чека повеќе.

Се нервирам кога ќе се појави интерес за играч и агентот ќе побара подобар договор, но за 10 пати поголема сума од тоа што зема моментално, И ако не е во трансфер период не им попуштам, така со Саного и со еден реген се ценкав цела сезона за да им дадам нови договори на крај кои им беа со поголема али пристојна плата. :)

и обавезно лупајте им minimum release clause.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Е да и ова со платава.... на 2008 како што старееја се помалце и помалце пари бараа неделно, кога сакав Виера со 100 год. да го земам на фри трансфер ми побара 175,000 неделно. :tapp:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
И треба да го средат ова со имињава на македонскиве регени. Македонско име, албанско презиме и обратно... имав еден у Малага, Драган Бајрами... :cautious:

Знам дека не сме ние голем фактор во ФМ, али нервира...

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
И треба да го средат ова со имињава на македонскиве регени. Македонско име, албанско презиме и обратно... имав еден у Малага, Драган Бајрами... :cautious:

Знам дека не сме ние голем фактор во ФМ, али нервира...
Братство-единство. У иднина ќе се измешаме. :D

Памтам на минатите верзии, најдобар македонски фудбалер - Драган Алиу, играше у Депортиво и капитен беше. :D

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Хахаха имав и јас еден таков реген во младите и си викам еј Македонец ќе го форсирам сега прв тим да имаме Македонец ѕвезда:P и кога гледам после некој месец declared for England и за Англија игра :eek: копиле глупо и неблагодарно :cautious:

С

сашенко

Гостин
Јебига...

Прави маубет со играчите во играта и кажи им дека ке ги пуштуш да си одат за да не ти се налутат тебе.И после како што веќе ти кажаа барај суми кои никогаш нема да ги платат за нив.Ако ги платат пак си во ќар ;) ама тешко.Така ке ти останат играчите и се ке биде ок.

Член од
10 февруари 2007
Мислења
4.773
Поени од реакции
2.082
И јас го имам истиот проблем со управата на Беласица. Ми прифаќаат понуди без јас да сакам. Пример најдов еден талент Кристијано од Бразил, го зедов на 20 години за 85.000 евра и за 2 сезони постигна околу 50-60 голови, стигаат понуди ги одбивам, пристигна една од Атлетико Минеиро 14 милионки и управата ја прифаќа без да ме прашат... и ајде сега барај негова замена... а типчето не сакаше да си оди од клубот. Инаку моментално Беласица ми вреди 50 милиони, а на почетокот вредноста беше околу 50.000 евра :)

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
И јас го имам истиот проблем со управата на Беласица. Ми прифаќаат понуди без јас да сакам. Пример најдов еден талент Кристијано од Бразил, го зедов на 20 години за 85.000 евра и за 2 сезони постигна околу 50-60 голови, стигаат понуди ги одбивам, пристигна една од Атлетико Минеиро 14 милионки и управата ја прифаќа без да ме прашат... и ајде сега барај негова замена... а типчето не сакаше да си оди од клубот. Инаку моментално Беласица ми вреди 50 милиони, а на почетокот вредноста беше околу 50.000 евра :)
Исто има еден кристијано од некоја глупа екипа од малта ми се чини беше растура во послабите лиги(на пр македонска).СО вардар кога освоив куп уефа он ми беше најдобар играч :)

Kajgana Shop

На врв Bottom