Jeff Buckley

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Можеби е најдобро да им ја оставиш темава на фановите на Бакли и да не пишуваш во истата. Ќе се сложиш дека ова е тема која е отворена за да оддаде респект кон еден музичар. Тој можеби е легенда според некој, просек според некој друг, ама барем не ги труел масите со кич. Има теми за Лејди Гага и Шериф Коњевич фор фак сејкс. Ти кажа дека не ти се допаѓа и тоа е во ред, мислам дека сите разбраа.
направете ја тогаш read only. Ама и така не бива. Ова е голем форум, како така? Ќе се залета некој тинејџер, и ќе прочита толку многу пофални зборови за музичарот, па ќе ви поверува. тоа ќе биде штета, може цел животен пат да му се смени на дотичната личност.
Повеќе од нужно е да се укаже, со време да се укаже на големите небулози кои се сејат по интернет ќошињата поврзани со уметноста. дали било филм, музика, литература.
Ако биде како што ти велиш, ајде сите да си ќутиме и глупостите нека одат неконтролирани.
А муабетот ти беше што? Да оддадете почит?
Прво, ти рече дека го слушаш неполни 12 секунди. За тебе е легенда или сеуште не перцепирана музика?
Второ, може да оддадете почит на плоштад со неколку свеќи и венец и паѓање во транс на неговата музика.
Трето: ако за некого е легенда, а за некого ѓубре, тоа не значи дека „втората категорија“ нема право да искаже се што мисли за легендата на првата категорија.
И четврто: дали ги труел масите со кич или не, не смееш да искоментираш. Пошто, како што забележав, според тебе, секој си има право да биде труен од нешто, без основно право некој да реагира на труењето. Мене ми се чини дека градењето на култ кон личност кој стана славен бидејќи романтично цркна и беше син на легенда, е повеќе од труење.
Јас кажав дека не ми се допаѓа, ама тоа не беше во ред. Како тоа викаш дека било во ред, а на крај ме избрка од темата?
И for the fucking end...
Има теми за Лејди Гага и за Шериф Коњевиќ, кои ги смести во кич.
Знаеш колку музичари имаат високо мислење за Лејди гага? Знаеш, по принципот на Јорк и факинг Боуви...

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.684
Поени од реакции
59.834
направете ја тогаш read only. Ама и така не бива. Ова е голем форум, како така? Ќе се залета некој тинејџер, и ќе прочита толку многу пофални зборови за музичарот, па ќе ви поверува. тоа ќе биде штета, може цел животен пат да му се смени на дотичната личност.
Повеќе од нужно е да се укаже, со време да се укаже на големите небулози кои се сејат по интернет ќошињата поврзани со уметноста. дали било филм, музика, литература.
Ако биде како што ти велиш, ајде сите да си ќутиме и глупостите нека одат неконтролирани.
А муабетот ти беше што? Да оддадете почит?
Прво, ти рече дека го слушаш неполни 12 секунди. За тебе е легенда или сеуште не перцепирана музика?
Второ, може да оддадете почит на плоштад со неколку свеќи и венец и паѓање во транс на неговата музика.
Трето: ако за некого е легенда, а за некого ѓубре, тоа не значи дека „втората категорија“ нема право да искаже се што мисли за легендата на првата категорија.
И четврто: дали ги труел масите со кич или не, не смееш да искоментираш. Пошто, како што забележав, според тебе, секој си има право да биде труен од нешто, без основно право некој да реагира на труењето. Мене ми се чини дека градењето на култ кон личност кој стана славен бидејќи романтично цркна и беше син на легенда, е повеќе од труење.
Јас кажав дека не ми се допаѓа, ама тоа не беше во ред. Како тоа викаш дека било во ред, а на крај ме избрка од темата?
И for the fucking end...
Има теми за Лејди Гага и за Шериф Коњевиќ, кои ги смести во кич.
Знаеш колку музичари имаат високо мислење за Лејди гага? Знаеш, по принципот на Јорк и факинг Боуви...
Штета што ги извртуваш работите, а ми делуваше сериозно иако не се согласуваме во повеќе работи.

- Не го слушам 12 секунди, го слушам од кога RocknRolaa го стави на аватар и го постираше на FB. Го ислушав албумот Grace и нешто од коверите, имам симнато 1.2 gb, повеќето ковери, ќе ислушам кога ќе остане време.

- За мене не е легенда, пишав дека Rocknrolaa претера со квалификацијата но ти по потреба го забораваш тоа. Не се работи ни за не перцепирана музика, убаво напишав каков впечаток ми оставил човекот во предходниот пост или тој пред него. Тој што го цитираше.

- Не те бркам од темата хаха (камо да имав таква моќ :pos:) ама сметам дека е недостаток на респект на првите страници од една тема отворена за музичар кој е мртов патем, да се плука на големо во име на музиката :) иако не гледам што посебно згрешил човеков освен што тебе не ти се бендисува а на Rocknrolaa и се бендисува многу.

- За кичот ќе се согласам, да не одиме во тој правец.

Велиш доста е за вечерва?

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Штета што ги извртуваш работите, а ми делуваше сериозно иако не се согласуваме во повеќе работи.

- Не го слушам 12 секунди, го слушам од кога RocknRolaa го стави на аватар и го постираше на FB. Го ислушав албумот Grace и нешто од коверите, имам симнато 1.2 gb, повеќето ковери, ќе ислушам кога ќе остане време.

- За мене не е легенда, пишав дека Rocknrolaa претера со квалификацијата но ти по потреба го забораваш тоа. Не се работи ни за не перцепирана музика, убаво напишав каков впечаток ми оставил човекот во предходниот пост или тој пред него. Тој што го цитираше.

- Не те бркам од темата хаха (камо да имав таква моќ :pos:) ама сметам дека е недостаток на респект на првите страници од една тема отворена за музичар кој е мртов патем, да се плука на големо во име на музиката :) иако не гледам што посебно згрешил човеков освен што тебе не ти се бендисува а на Rocknrolaa и се бендисува многу.

- За кичот ќе се согласам, да не одиме во тој правец.

Велиш доста е за вечерва?
Moжеби ги извртувам работите, ама тоа ќе ти помогне тебе во дискусијата, што се секираш. Сериозно делувам секогаш кога е во прашање музиката и behind the music.
И нема да ти реплицирам дел по дел на коментарот, оти ете, вистина е доста за вечерва. Ама, што би рекол?
убаво што за тебе не е легенда, а тоа значи дека не ти е нешто посебно. Кога јс забележав дека не е нешто посебно, ти ме прекори.
Кога Јорк и Боуви рекле дека е посебен, тогаш со нив се согласи, а на членката која ја отвори темата не се согласи? Изгледа на голема хипокризија муабетов, ама што има врска тоа.
И зошто да немам право да коментирам за човек што не е меѓу живите? тоа треба да му биде олеснтелна околност кога се работи за неговата музика?
Мислам дека токму тоа го направи нешто.
Ти кажав: со еден албум, и тоа добар албум има бендови со лопата да ги риниш.
Можеби не се подобри, ниту полоши од „светиот Бакли“. Но... за нив ниту ќе чуеме, ниту ќе трошиме време.

И да, премногу кратко време го слушаш за да имаш некакво мислење за момакот, па уште да го браниш пред нападите на некои грешници кои со сите сили сакаат да го исфрлат од редот „најголемите музичари на сите времиња“.

Не е фер, никако.

good night and see you around (се додека не добиеш моќ да ме банираш во музика)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.684
Поени од реакции
59.834
Moжеби ги извртувам работите, ама тоа ќе ти помогне тебе во дискусијата, што се секираш. Сериозно делувам секогаш кога е во прашање музиката и behind the music.
И нема да ти реплицирам дел по дел на коментарот, оти ете, вистина е доста за вечерва. Ама, што би рекол?
убаво што за тебе не е легенда, а тоа значи дека не ти е нешто посебно. Кога јс забележав дека не е нешто посебно, ти ме прекори.
Кога Јорк и Боуви рекле дека е посебен, тогаш со нив се согласи, а на членката која ја отвори темата не се согласи? Изгледа на голема хипокризија муабетов, ама што има врска тоа.
И зошто да немам право да коментирам за човек што не е меѓу живите? тоа треба да му биде олеснтелна околност кога се работи за неговата музика?
Мислам дека токму тоа го направи нешто.
Ти кажав: со еден албум, и тоа добар албум има бендови со лопата да ги риниш.
Можеби не се подобри, ниту полоши од „светиот Бакли“. Но... за нив ниту ќе чуеме, ниту ќе трошиме време.

И да, премногу кратко време го слушаш за да имаш некакво мислење за момакот, па уште да го браниш пред нападите на некои грешници кои со сите сили сакаат да го исфрлат од редот „најголемите музичари на сите времиња“.

Не е фер, никако.
Пак извртуваш. Пишав дека Јорк и Боуви кажале убави работи за него. Посебен е нов термин што сега за потреби на дисусијава го склепа. Не се согласувам дека е еден од најголемите музичари или како и да беше формулацијата на Rocknrolaa. Не се согласувам ни со тебе дека е просек. Немам уште дефинирано место за него зошто како што кажа и сам, кратко време го слушам. Кажав дека ми е пријатен за слушање, дека има убав глас и дека внесува емоции во песните.

И како што пишав и прееска, очекувам секој што е фан на Radiohead да го најде Jeff Buckley пријатен за слушање. Ти не си фан на Radiohead па не очекувам да го разбереш тоа.

Кажи кога ќе е доста... :)

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.380
Поени од реакции
4.934
Не те бендисва не го слушај, поо значи.. Сеа да зеам јас по сите да плукам шо не ме бендисват.. Напаст луѓе значи..

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Пак извртуваш. Пишав дека Јорк и Боуви кажале убави работи за него. Посебен е нов термин што сега за потреби на дисусијава го склепа. Не се согласувам дека е еден од најголемите музичари или како и да беше формулацијата на Rocknrolaa. Не се согласувам ни со тебе дека е просек. Немам уште дефинирано место за него зошто како што кажа и сам, кратко време го слушам. Кажав дека ми е пријатен за слушање, дека има убав глас и дека внесува емоции во песните.

И како што пишав и прееска, очекувам секој што е фан на Radiohead да го најде Jeff Buckley пријатен за слушање. Ти не си фан на Radiohead па не очекувам да го разбереш тоа.

Кажи кога ќе е доста... :)
Зависи од тебе кога ќе е доста.
Посебен не е нов термин, туку нешто што може да го оддели од просекот. И бидејќи ни самиот не го тргаш од таму, не знаеш каде да го категоризираш. Знам дека нема да спиеш мирно ако се согласиш со многумината дека е прекрасен, оти и Дип Парпл се прекрасни. Тие за тоа „прекрасно“ работеле со години и бла бла, и нема да е фер и некој друг кој стекнал слава со бла бла да биде ист.
И да, очекувај фановите на Рејдиохед да го сфатат Бакли. Ама тоа, е многу чудно.

И ете, штом си кажа дека не се согласуваш со авторот на темата дека бакли е прекрасен, не мора веќе да се „препуцаваме“. Јас сум задоволен со тоа, и тоа ми е доволно.

П.С.Јас не сум фан на рејдиохед и сум горд на тоа.
--- надополнето: Aug 17, 2011 12:52 AM ---
Не те бендисва не го слушај, поо значи.. Сеа да зеам јас по сите да плукам шо не ме бендисват.. Напаст луѓе значи..
истата агенда стави си ја в џеб синко... ако ти се бендисва, слушај го и keep your mouth shut.

Mark Renton

Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.380
Поени од реакции
4.934
Зависи од тебе кога ќе е доста.
Посебен не е нов термин, туку нешто што може да го оддели од просекот. И бидејќи ни самиот не го тргаш од таму, не знаеш каде да го категоризираш. Знам дека нема да спиеш мирно ако се согласиш со многумината дека е прекрасен, оти и Дип Парпл се прекрасни. Тие за тоа „прекрасно“ работеле со години и бла бла, и нема да е фер и некој друг кој стекнал слава со бла бла да биде ист.
И да, очекувај фановите на Рејдиохед да го сфатат Бакли. Ама тоа, е многу чудно.

И ете, штом си кажа дека не се согласуваш со авторот на темата дека бакли е прекрасен, не мора веќе да се „препуцаваме“. Јас сум задоволен со тоа, и тоа ми е доволно.

П.С.Јас не сум фан на рејдиохед и сум горд на тоа.
--- надополнето: Aug 17, 2011 12:52 AM ---

истата агенда стави си ја в џеб синко... ако ти се бендисва, слушај го и keep your mouth shut.
не туку ти можиш слободно да ја напуштиш темата и да си отвориш од твојот омилен изведувач или група и да си пишиш таму.. keep your ass out !

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
не туку ти можиш слободно да ја напуштиш темата и да си отвориш од твојот омилен изведувач или група и да си пишиш таму.. keep your ass out !
Стварно? Can I? Oh, goodie goodie, goodie...

Mark Renton

Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.380
Поени од реакции
4.934
Сега, можеби си свесен дека истрола во темата за својот омилен музичар повеќе од неверојатното, и си го поби every single word што го истреска претходно?
Никогаш не реков дека ми е омилен, али што има веза ако истролав кога ти ја труеш веќе со часа..
Ако сакаш натпревар во инаетење ќе изгубиш да знајш.. или можиме и двата бан да си попиеме и така..

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Никогаш не реков дека ми е омилен, али што има веза ако истролав кога ти ја труеш веќе со часа..
Ако сакаш натпревар во инаетење ќе изгубиш да знајш.. или можиме и двата бан да си попиеме и така..
ти благодарам за коментаров.
bookmark > epic comments

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
А темата на која се расправаме е музика. Нема делење по олеснителни околности. Се ценат музичарите по своите дела. И тн, и тн.
нешто што некои го имаат повеќе, некои помалку.
Се согласувам со постов. И толку.

Правиш тривијализација сосем непотребно. Ако некој посочил на лик и дело на некој музичар, тоа се вика препорака. Ти ако сакаш можеш да преслушаш нешто од него, а можеш и тоа да го изигнорираш. Ама да пишеш дека некое дете ќе се деформира зашто прочитало некаде за некој музичар и почнало да го слуша е малтене смешно, без разлика за кого се работи. Јас Лејди Гага, Ријана и компанија не можам да ги смислам, ама ако на некое дете или возрасен му се свиѓаат само напред, тоа нема никаква врска со мене. Музика е човече, со неа човек се релаксира, инспирира итн.

Темата е отворена да скрене внимание кон талент кој прерано го изгуби својот живот. А гледам дека после темава многу луѓе почнале да го слушаат. Мене тоа ми е доволно добро, и значи темата си ја постигна целта. Секако форумот е создаден за дебата, па може да се спротивстават мислења од тоа дали Синан Сакиќ е најбољи кафански пејач, до тоа дали Пинк Флојд се бенд вреден за слушање. А про по муабетов, темава е ставена и за да видиме што можел Бакли да му понуди на светот.
Татко му нема никаква врска со него, освен биолошка. Јасно ми е зошто не сакал да му го валкаат трудот во тој жив песок, баш ради вакви коментари како твоите.
И жити се темата за феминизам, делење на машки и женски работи не се наоѓа во овој подфорум. Така што само Бекстрит Бојс можеш да го поврзеш со сексистички намери да се слуша нечија музика. Пабло Франциско може да те научи на таа тема.

Јас ја отворив темава и ми е сосем смешно, некој некого да брка од тема. Слободно седи си. Колку повеќе пишуваш имам повеќе можност да пишувам и јас.

Бакли пеел опера, рок, фолк и создавал музика. Доволно добра за Ролинг Стоунс да го постави Грејс во 500 најдобри албуми на сите времиња. Бил доволно добар да рокенрол ѕвезди се пикнат во малото Sin-e, и да го слушаат додека се уште пеел туѓи кавери. Доволно добар за да му ги посетуваат настапите на светските фестивали како Гластонбери и да имаат стравопочит за неговиот перформанс.

За она што ги вртам што рекле Јорк, Боуви, Белами, Ковердејл, Демиен Рајс, Џими Пејџ и Плант, јасно ми е. Секој човек има истенчен музички вкус, освен оној што нема.

И за кра да си го завршам постов повторно со негова песна од недовршениот албум Sketches For My Sweetheart The Drunk. Една информација до фановите и оние кои малку од малку почнале да го слушаат, со оваа песна по избор на мајка му Мари бил погребан.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Далеку си од основата на препораката.
„Што чекаме“ да го слушаме „еден од најголемите музичари на сите времиња“. Неверојатен субјективизам, изграден на ништо.
Ама ОК. Продолжи си со „препораките“. Јас ќе бидам тука, да ви ја чепнам вредноста на тоа што го препорачувате. ,Од време на време.
It's a dirty job, but somebody got to do it.
--- надополнето: Aug 17, 2011 3:27 PM ---
И за кра да си го завршам постов повторно со негова песна од недовршениот албум Sketches For My Sweetheart The Drunk. Една информација до фановите и оние кои малку од малку почнале да го слушаат, со оваа песна по избор на мајка му Мари бил погребан.

Мојата поента всушност. Со какви информации се гради култот на музичаро from time to time.
јеби га, мора да биде интересно нештото.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Далеку си од основата на препораката.
„Што чекаме“ да го слушаме „еден од најголемите музичари на сите времиња“. Неверојатен субјективизам, изграден на ништо.
Ама ОК. Продолжи си со „препораките“. Јас ќе бидам тука, да ви ја чепнам вредноста на тоа што го препорачувате. ,Од време на време.
It's a dirty job, but somebody got to do it.
--- надополнето: Aug 17, 2011 3:27 PM ---

Мојата поента всушност. Со какви информации се гради култот на музичаро from time to time.
јеби га, мора да биде интересно нештото.
Се во животов е субјективно.
Твое право.
Не се гради култ со тоа. Информација е. Тоа како ти ја перцепираш е веќе твој проблем. Работава ќе излезе, скраја да е да се пофали човек кој е мртов. Гарант ради тоа го фалат.

Kajgana Shop

На врв Bottom