- Член од
- 8 јуни 2007
- Мислења
- 6.102
- Поени од реакции
- 12.199
направете ја тогаш read only. Ама и така не бива. Ова е голем форум, како така? Ќе се залета некој тинејџер, и ќе прочита толку многу пофални зборови за музичарот, па ќе ви поверува. тоа ќе биде штета, може цел животен пат да му се смени на дотичната личност.Можеби е најдобро да им ја оставиш темава на фановите на Бакли и да не пишуваш во истата. Ќе се сложиш дека ова е тема која е отворена за да оддаде респект кон еден музичар. Тој можеби е легенда според некој, просек според некој друг, ама барем не ги труел масите со кич. Има теми за Лејди Гага и Шериф Коњевич фор фак сејкс. Ти кажа дека не ти се допаѓа и тоа е во ред, мислам дека сите разбраа.
Повеќе од нужно е да се укаже, со време да се укаже на големите небулози кои се сејат по интернет ќошињата поврзани со уметноста. дали било филм, музика, литература.
Ако биде како што ти велиш, ајде сите да си ќутиме и глупостите нека одат неконтролирани.
А муабетот ти беше што? Да оддадете почит?
Прво, ти рече дека го слушаш неполни 12 секунди. За тебе е легенда или сеуште не перцепирана музика?
Второ, може да оддадете почит на плоштад со неколку свеќи и венец и паѓање во транс на неговата музика.
Трето: ако за некого е легенда, а за некого ѓубре, тоа не значи дека „втората категорија“ нема право да искаже се што мисли за легендата на првата категорија.
И четврто: дали ги труел масите со кич или не, не смееш да искоментираш. Пошто, како што забележав, според тебе, секој си има право да биде труен од нешто, без основно право некој да реагира на труењето. Мене ми се чини дека градењето на култ кон личност кој стана славен бидејќи романтично цркна и беше син на легенда, е повеќе од труење.
Јас кажав дека не ми се допаѓа, ама тоа не беше во ред. Како тоа викаш дека било во ред, а на крај ме избрка од темата?
И for the fucking end...
Има теми за Лејди Гага и за Шериф Коњевиќ, кои ги смести во кич.
Знаеш колку музичари имаат високо мислење за Лејди гага? Знаеш, по принципот на Јорк и факинг Боуви...