Jeff Buckley

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
На денешен ден се бележат точно 15 години откако Џеф несреќно го изгуби животот во водите на Волф Ривер. 29.05.1997.
Откако преслужав се живо и диво од него, ги изгледав сите интервјуа што може да постојат, во глава ми остана прашањето дали некогаш ќе се најде човек со ваков сензибилитет, харизма и талент. Прекрасно приземно суштество.

Она што најмногу ме импресионира е колку е сакан од неговата публика. Ретко некој музичар да може да се пофали со толку приврзана и посветена публика. Почина кога никој не очекуваше, кога се очекувало дека ќе стане уште поголем. Музичкиот свет изгуби многу, а неговите блиски и фанови го изгубија него. Оти Џеф беше повеќе од музичар. Беше човек со став, сопствена филозофија. Настрана што неговата музика е посебна, и самиот човек бил таков. Тоа може да се види од неговите многубројни изјави и цитати. Имал сопствени демони, ама го сакал животот и самата љубов како емоција.

"Be seriously involved with growing, with your own development, and never fear. Be the kind of person who is naturally powerful, positive, ingenious, open, to the highest degree, but with no interest in coersion or pressure or power over other people. That kind of power is hollow. It contains nothing and brings you nothing in the long run. Be The Best. No Negativity, No Weakness, No Acquiescence To Fear Or Disaster, No Errors Of Ignorance, No Evasion From Reality."

"Music is endless and even though I've heard a whole bunch of music from so many different places and fallen in love countless times,With all kinds of different music.There's still something about it,I guess it's called Freedom."

"I know how that feels--to feel pressed down all the time, a lot of times I don't feel like I belong here...I'm sick of the world. I'm trying to stay alive."
"Maybe it's because I just have a different experience of people. When I see them I see... their mothers and fathers, I see how old they are inside. It's strange, it's like seeing ghosts everywhere. I don't go on what people say so much, I go on their voice, I go on their energy. And sometimes when I talk, I just don't make any sense."

"I'm sick and tired of waiting, waiting to be understood. And its nothing arty, nothing lofty, its just fucking different, and I want to leave this world behind a little so that maybe I will see that its bigger and I haven't left it at all."

И за крај една од моите најомилени негови изведби на песна од "The Smiths", песната е како за него правена.

"Time to write and sing, to laugh, to listen, to discover, to cry, to love music"- JB

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.707
Поени од реакции
34.250
Омилената од sketches for my sweetheart the drunk..

Член од
26 јуни 2012
Мислења
167
Поени од реакции
135
Ки бев помал, имаше девојчиња затрескани у ТокиЈо Хотел. :D

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Првиот негов цитат кој ми остана во памет и никогаш не го заборавив стои во првото видео, истиот тој стои во мојот потпис. Чисто да се потсетам и себеси и вас на него. Енџој.:)

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.731
Поени од реакции
13.478
16кава некако да се анулираше и да имаше уште повеќе матерјал зад себе...
RIP

Cymbaline

Wallflower
Член од
14 август 2014
Мислења
323
Поени од реакции
1.281
Вчера цел ден се обидував да се сетам со што е поврзан 17 ноември, ама дури денес ми текна...
~ 49 години од раѓањето на Џеф

И сега ова, пошто ја сум некреативна и пошто би требало да се стави некој негов труд, нели..

Kajgana Shop

На врв Bottom