- Член од
- 11 октомври 2010
- Мислења
- 1.942
- Поени од реакции
- 1.750
повеќе импотентен, а до тебе да седи цуца која плаче за...она деЕлектрична без појачало?
Исто ко да си стерилен...
повеќе импотентен, а до тебе да седи цуца која плаче за...она деЕлектрична без појачало?
Па ја не зборам за електрична..Електрична без појачало?
Што да не?Па ја не зборам за електрична..
почетник треба да почне со електрична???
Абе се тоа е така ама мислам дека полесно се почнува на електрична зашо друг звук се вади и така !Што да не?
Не е као да ќе останеш сакат ако почнеш на електрична...ја една година на акустична исто ко да не сум вежбал.
Да даЗнаеш шо е добра финта мислам
да земеш електрична па накнадно да земеш и акустична пошо на акустична потешко иде трзање.
Али ја увек сум викал дека почетници треба прво да ја увежбаат левата рака, па после десната.
Тоест прво да вежбаат легато на електрична.
Битно е за било што да свират.
The left hand is the steering wheel, the right hand is the gas.If you can't control the wheel you shouldn't press the gas.~Paul GIlbert
Стварно..и мојава е искривана малку...не бев забележал патем проблемот со каква гитара да купам го решив. Ќе зимам АриаАбе другар, малце на средината кај 5тото поле ми е вдлабнат се гледе, кога ке ја исправам и кога ке видам добро малце вдлабнат на средината, ама се свири, не ми е скроз прав, како и да е само ми беше тоа да прашав.
Инаку ми стои повеке на телово гитарата, колку пари се овие сталките ?
За панк не ти треба обука, чак ни теорија.Почетник сум свирам на обична или стручно кажано акустична гитара сакам да свирам панк,рок и рокен ролл се учам некако на видеоата на јутуб али не оди дали имате некој саовет да ми дадете или некој што учи почетници на ваква музика колку пари би коштало за таа "обука" инаку знам дека акустичната гитара не е за таа музика али целта ми е да се научам па потоа да земам некоја елекрична.
Нема последен воз. И 50 години не е премногу. За разлика од виолината, гитарата има полиња што значи дека точно ти се определени фрекфенциите на нотите- немора увото да ти се навикнува од мал.Кој е последниот воз за да почнеш да свириш гитара? возраст?
Да да ..Нема последен воз. И 50 години не е премногу. За разлика од виолината, гитарата има полиња што значи дека точно ти се определени фрекфенциите на нотите- немора увото да ти се навикнува од мал.
Можеш, најголем број од акустичните се со stable врат без шипка така да не би требало да имаш проблеми со вратот откога ќе ставиш метални.Да ве прашам ... имам гитара со пластични жици ...дали може да ставам метални жици пошто купив вакви ?
E-кецот жицата ми се кине по 2 пут на штимање XDDDDDDDDDМожеш, најголем број од акустичните се со stable врат без шипка така да не би требало да имаш проблеми со вратот откога ќе ставиш метални.