Гитара (почетник)

• Креатор на темата Креатор на темата Xfire
  • Време на започнување Време на започнување
E-кецот жицата ми се кине по 2 пут на штимање XDDDDDDDDD
Што жици ставаш ? Можно е да е до жиците . Дадарио или као и да се викаа не ставај никако. Тие се кинат од поглед (бар мене).
Ако не па, земи подебели жици :) .

Како мене Дадарио деветките никад ми се немаат скинато :icon_mrgr:
Ја последните 9ки Дадарио што ги земав на штимање ми се здрвија. Ама електрични, на акустична немам мењато веќе 2ипол години жици. :)

Ја последните 9ки Дадарио што ги земав на штимање ми се здрвија. Ама електрични, на акустична немам мењато веќе 2ипол години жици. :)

Ја највише иам користено Еликсир, и увек ги препорачувам.
Само последниот пат коа барав немаше и земав Rotosound.
Солидни али ипак на ниво на Дадарио што ги носат кај нас.
Досеа од све што сум користел најбоље ми се Ernie Ball и Elixir.

За електрична зборам :)

Ја највише иам користено Еликсир, и увек ги препорачувам.
Само последниот пат коа барав немаше и земав Rotosound.
Солидни али ипак на ниво на Дадарио што ги носат кај нас.
Досеа од све што сум користел најбоље ми се Ernie Ball и Elixir.

За електрична зборам :)
Исто така, Ernie Ball ми беа најфини, ама Еликсир за нијанса поевтини повеќе ми се исплатат па почесто ги користам :) .

Ај некој нека ми препорача добри жици за бас со пристојна цена(под пристојна мислам до 1500, не како еликсирките 3500), да бидат roundwound ама со текстура, да се осеќа намотканата жица на прсти.

Луѓе, ај малце да ја разгориме темава, досадно е на форумов.. xD . Ајде гитаристите нека се јават, било почетник, професионалец, нека пише што свири во моментов, што вежба итн.. ја сум моментално зафатен со легато, меѓувреме учам блуз ликови и вежбам импровизација over backing track само со пентатонски позиции и така.. :)) може и некои интересни песничиња за гитара да остаите.. :)

Ме интересира дали има голема разлика во жиците за електрична и за акустична ?
освен бојата :)
Жици од електрична на акустична ако се стават како ќе функционира ?
полесно за почетник ? потешко ?

Ме интересира дали има голема разлика во жиците за електрична и за акустична ?
освен бојата :)
Жици од електрична на акустична ако се стават како ќе функционира ?
полесно за почетник ? потешко ?
Јас имам ставено жици од електрична на акустичната 9-ки и навистина е полесно не ми се замара мн раката, но звукот е слаб, па затое не ти препорачувам. :D позз

Еве нешто од технички аспект од околу 3 год. свирење гитара. Ова е скоро максимум што можем да напраем у поглед на alternative picking и sweeping :D

Зависи што сакаш да научиш,што сакаш да свириш,колку си озбилен,дисциплина ова-она.
Кажи што поточно те интересира од солирање,пошто вака е широк поим,мислам на стил џез,блуз,рок,метал ова-она,сакаш побавни солажи,фразирање,22 ноти у секунда...

Можеш да ми дадеш повеќе информации за т.н. "Фразирање" ? и ако има случајно на нет некои туториалчиња за тоа, било какви, би биле добредојдени :) . Свирам блуз инаку. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom