http://www.feit.ukim.edu.mk/fakultet/za-fakultietot/orghanizatsiona-struktura/struchni-sluzhbi/sluzhba-za-studientski-prashanjaОд колку до колку работи студентска служба деновиве знае некој? Ми треба потврда за остварен успех и за редовност па да видам кога да идам...
Тука се употребуваат наводници, т.е. „работат“ Пошо сите се женски (освен Анџело кој им е, кхм), си ставаат по едно вентилаторче у меѓуножјето и си кулираатРаботат од 8 до 3 и пол, ама од 12 и пол им е отворен шалтерот. За потврда, колку што памтам, се плаќа 300 денари.
Може ама не во државна квота.Здраво на сите,
сакам годинава да се запишам на ФЕИТ,иако имав други планови претходно,но за жал не ми испаднаа,па ме интересира дали има шанси да се запишам таму иако бараат екстерен предмет по државна матура да биде математика,а јас полагав Англиски?
Аха.. Добро како и да е мислам дека шансите ми се мали за државна квота,така да не се надевам многу на таа карта.Може ама не во државна квота.
мислам дека може и во државна АКО има слободно место , или грешка сум?Може ама не во државна квота.
Здраво на сите,
сакам годинава да се запишам на ФЕИТ,иако имав други планови претходно,но за жал не ми испаднаа,па ме интересира дали има шанси да се запишам таму иако бараат екстерен предмет по државна матура да биде математика,а јас полагав Англиски?
Да, добро си прочитал. Упис на секој факултет за некој што ги нема бараните екстерни е исклучиво во втор и трет уписен рок. Во твојот случај, бидејќи и онака немаш добар просек, заборави на ИКИ и ИНФО, енергетските смерови ти се достапни во секој момент, а КСИА, ТК и ЕРПС ако имаш среќа би можел да ги фатиш во државна квота во втор уписен рок.Аха.. Добро како и да е мислам дека шансите ми се мали за државна квота,така да не се надевам многу на таа карта.
Прочитав на друго место дека ако сум полагал англиски државна матура,да не бркам прв уписен рок него да чекам втор..има вистина во тоа и зашто или ?
Е сеа ме е*а хаххахахаДа, добро си прочитал. Упис на секој факултет за некој што ги нема бараните екстерни е исклучиво во втор и трет уписен рок. Во твојот случај, бидејќи и онака немаш добар просек, заборави на ИКИ и ИНФО, енергетските смерови ти се достапни во секој момент, а КСИА, ТК и ЕРПС ако имаш среќа би можел да ги фатиш во државна квота во втор уписен рок.
Аха.Фала многу,па ќе видам што ќе се деси,утре тек зимам диплома од школо и сите сведителства така да неам ни појма колку бодови имам.. Фала уште еднаш на ситеДругар, имаш листа на приоритети и можеш да ги подредеш смеровите кои тебе ти одговараат по важност. Каде што ќе има место за државна, таму ќе те стават. Обично на енергетските смерови има повеќе место. ИКИ и ИНФО се полнат уште на прв упис.
Ајде бе луѓе помагајте!Сега како матурант пред кои стои важна одлука во животот сакам да ве прашам за совет.Каде е подобро да се запишам на ФЕИТ или ФИНКИ.Исто така сакам да ми кажете што е подобро ИКИ или КСИА.Како звање добивам со ИКИ а какво со КЦИА.Што можам да работам со едното а што со другото и кои се потенцијални работни места кои би можел да ги добијам со завршено високо образование на претходно наведените насоки.
Однапред благодарам на сите кои сакаат да ми помогнат.
ИКИ ќе се примаат само 30 луѓе оваа година, а веројатно и на ИНФО ништо чудно најслабите средношколци да одат на тие смерови оваа година. Тие што нема да бидат примени на ФИНКИ.Да, добро си прочитал. Упис на секој факултет за некој што ги нема бараните екстерни е исклучиво во втор и трет уписен рок. Во твојот случај, бидејќи и онака немаш добар просек, заборави на ИКИ и ИНФО, енергетските смерови ти се достапни во секој момент, а КСИА, ТК и ЕРПС ако имаш среќа би можел да ги фатиш во државна квота во втор уписен рок.
Не знам. Можда. Јас иам другарка на КСИА што полагаше англиски ама е во приватна, а лани во вториот уписен рок имаше уште десетина места кои не се пополнија.мислам дека може и во државна АКО има слободно место , или грешка сум?
Ако завршиш на ФЕИТ без разлика дали си на ИКИ или КСИА добиваш звање дипл. електроинжињер на ФИНКИ не знам какво ќе ти биде звањето ама тешко дека ќе даваат иста диплома.Ајде бе луѓе помагајте!
кхм кхмАј некој нека каже збор-два за предметите од 3 семестар, кој предмет што се учи, каде има задачи, каде теорија, кој е лесен, кој корисен за понатака? Еве ги предеметите од сајтот, таму ги има објаснето ама на мандарински јазик, не разбрав ништо
Линеарни трансформации
Алгоритми и структури на податоци
Логички кола и дискретни автомати
Изборни:
Моделирање и симулација
Интернет Програмирање
Формални јазици
Објектно-ориентирани системи
Теорија на системи
Електро-оптика