Progressive Rock

^^ супер се Wobbler, пробај ги Anglagard, исто заебан прог од Шведска :)

Не знам колку сте слушнале за бендов, ама мене ми ептен се добри. Пошто јас 1969 ја сметам за почеток на времето, а овие баш тогаш рокале....мене ми се меѓу омилените. Бендов се вика Quicksilver Messenger Service. Јас од прва според името, помислив дека е некој нов бенд и кога видов на албумите дека постојат од 1965 останав подзинат. Нивната музика има доста класични елеметни, а и плус John Cipolina (гитаристот на бендов) имал големо влијание во целокупната психоделичен прогресивен рок. Ај доста го тупам, еве нешто од нив. Ако сакате, слушнете ги.

Јас уживам во фрогресивен рок:

Mr1DS.jpg

бамп на италијански начин, да се надоврзам ја, Maxophone ти се да не речам малце подзаборавен бенд у италијанскио прог, али дефинитивно вредно да се чуе. Сеа глеам прог одамна не сум земал асално да слушам, последно нешто шо чув се The Flower Kings, пред нив Camel, кој не ги чул задолжителна лектира :) а коа сме кај италијански прог, иам и друг пат спомнато али да се повторам Premiata Forneria Marconi, Banco Del Mutuo Soccorso, Le Orme се бендовите. ја една песна од Premiata Forneria Marconi за сите прог сладокусци:

Пробај да чекаш прво некој друг да постира нешто, гледам понов си на форумов - да не ме разбериш грешно, ама спам е ова. :)
Инаку за албумов секоја чест, најдобра изведба! ;)

Пробај да чекаш прво некој друг да постира нешто, гледам понов си на форумов - да не ме разбериш грешно, ама спам е ова. :)
Инаку за албумов секоја чест, најдобра изведба! ;)
Ако чекам да постира некој друг темава ќе замине на втора или трета страна, а тоа ти е еквивалентно на форумската депонија.

Ако чекам да постира некој друг темава ќе замине на втора или трета страна, а тоа ти е еквивалентно на форумската депонија.

Па многу теми заминале на 3та, 4та страна. После во search ќе ги бараме... тоа е. xD

Дајте предлог да преслушам некој понов, добар албум.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom