Не си закаснил/а имаш време, инаку зависи од тоа што имаш земено на државна матура, факултетите воопшто не се сродни, различни области. Ако планираш голем дел од времето да го поминеш над книга во бубање, и секако ако имаш желба, запиши се на медицина(само колку да си знаеш, нивната студиска гонина завршува во средина на јули, и се да имаш положено на завршен испит мора да одиш ), а ако планираш паралелно да си го живееш и оној другиот студенстки живот, мислам за шетање, журки и забави, тогаш другите два ти влагаат у опција, далеку полесни. Сепак се зависи од твојата желба, не слушај друг, запиши се на тоа што ти го сакаш, а не тоа што мислиш дека е асктуелно, зашто тоа е релативно, најбитно е да го сакаш тоа што го учиш.
Јас знаеш зошто го вклучувам при изборот медицински, затоа што сеа завршиф средно медицински и не ја осетиф ни т од тешко а поминуваф одличен.. значи едноставно се надевам дека мене и нема да ми биде толку тешко дека сепак ќе имам за учење ама ако неможам да осетам студенски живот подобро да не се запишувам воопшто
Значи планирам Општа медицина и имам прашање
дали некој се сеќава на листите на примени од минатата година во Скопје и Штип, колку бода имаа последните примени .. со колку бода да се надевам во скопје а со колку во штип..
...Последните зависи каква генерација ќе се погоди обично во скопје е 92 а во штип 89 ама сепак ти велам може да отидат овие граници мн погоре доколку има мн заинтересирани а мое мислење е дека ќе има оваа година вистиснки бум на медицински