Ако морам да одберам: татковината или парите, што би одбрал?

Кој е вашиот избор?

• Вкупно гласачи
    360
A

Antigona

Гостин
Ајде уште 20 дена и идеме у бољи живот.......умрев во Македонија, ко риба на суво..............ептен мизерно се осеќам во своја татковина

Ајде Господи нека поминат побрзо овие денови , не можам веке да издржам тука ,,,,ајде побрзо врати ме назад во странство како што сум си навикната од порано.

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Бензинот поскапе 5 денари, мењајте име ќе се спасиме од немаштијава !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Ајде уште 20 дена и идеме у бољи живот.......умрев во Македонија, ко риба на суво..............ептен мизерно се осеќам во своја татковина

Ајде Господи нека поминат побрзо овие денови , не можам веке да издржам тука ,,,,ајде побрзо врати ме назад во странство како што сум си навикната од порано.
Kај че ојш чупе ?

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Катар , ми дадоа работна виза за 3 години :)
Хммм убаво место за правење пари,ама треба малце козење на работа,освен ако си нашла работа ко директор на фирма :D
--- надополнето: Aug 10, 2011 8:27 PM ---
За некој си краЉ изгледа...

A

Antigona

Гостин
Хммм убаво место за правење пари,ама треба малце козење на работа,освен ако си нашла работа ко директор на фирма :D
Знаеш дека жените можат да бидат проклето покварени, посебно кога е во прашање некој шеик ;)

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Знаеш дека жените можат да бидат проклето покварени, посебно кога е во прашање некој шеик ;)
Да де,освен шеикот ако не ја пие нафтата од двор и нема видено шлајка цел живот...
А уствари и тие самите не знаат колку жени имаат,така да...:icon_lol:

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
По која основа те примија во Катар,програмер си, шпион или вундеркинд ?

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
за споредба - го повикав на форумов Xenomorph_ -
но, незнам од која причина човеков затаја- o_O
Упс не сум забележал дека си ме спомнал порано.:eek:
Значи вака на кратко да ти објаснам како е овде. За станот кајшто живееме јас и мојата сопруга не плаќаме ништо освен месечните сметки за вода струја итн. Значи за кирија не плаќаме ништо ( тоа е како бенефит во платата на мојата сопруга). Месечно за сите тековни трошоци потребни се околу 1000$ (тука спаѓа бензин, комуналии, јадење, пиење, интернет, телевизија, Xbox, итн. Така да да висока е цената, и којзнае колку би била повисока ако требаше да плаќаме и кирија, нејсе, муабетот ми е дека со мојата плата и нејзината месечно тргаме на страна по 1500$. И ќе заборавев да додадам дека месечно во просек се трошат од 1000-1500$ за излагања по ресторани, шопинг итн.
И пак ќе напоменам дека додека бевме во Македонија околу 1 година, никој не ме викна ниту на интервју... за жена ми да не ни зборувам бидејќи е странец.

Стјуардеса
Тогаш ти си една од ретките претпоставувам што добиле понуда од Qatar Airways?
Со среќа!

Kajgana Shop

На врв Bottom