Препораки за игри

Член од
16 ноември 2009
Мислења
299
Поени од реакции
86
Ти си можда првиот на кого му се допаднала Fable 3 :)
Хаха, не знам зошто толку лоши критики доби играта баш е добра.

Се разбира си има свои маани, но во поглед на атмосфера е прва класа, првпат кога влагаш во Brightwall баш се осеќаш како во некое идилично фантазиско селце. Индустриската зона беше извондрено изведена, целиот магија + индустриска револуција концепт ептен ми се допадна.

Хуморот во играта е приказна сама за себе, најзакон беа evil gnomes и нивните навреди. Од почеток до сам крај има неозбилна атмосфера играта, реткост кога се во прашање денешниве игри.

Не е ниту многу долга, со сите side quest-ови и главната приказна 11-12 саата ми требаа да ја свртам. Ако не си ја пробал испробај баш е солидна игра.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Пaк почињаш, ама со пират на кого му сметаат пирати, нема зашто да се расправам.
Ама не сум.

На неиграно виде дека нема поента. Браво. И какви игри ни требаат ако вакви со интересен концепт, атмосфера, не? Генерички ФПС ?, нешто што си го прошол 100 пати. (ех, кога ќе се појави пак некој ХЛ 2 / Бајошок 1...)
Лимбо (веројатно) е генеричка.
Тоа што ни треба е нешто што е многу поинакво од се` што има сега. Поинакво од HL, Bioshock, Limbo, Beyond Good and Evil.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Лимбо (веројатно) е генеричка.
Поентата ми е не треба да се пљука по вакви 2д платформи поедноставни а интересни и добро направени игри (Лимбо ја оценија 9/10), пошто не се доволно застапени денеска. Лимбо, Лост Ин Шадоу, Донки Конг Каунтри последнава...најновиве Рејмен и Кирби изгледат интересно...

Тоа што ни треба е нешто што е многу поинакво од се` што има сега. Поинакво од HL, Bioshock, Limbo, Beyond Good and Evil.
...а тоа е? VR? :)

Ни треба разновиден/поголем избор. Квалитетни/уникатни игри од различни жанрови.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Поентата ми е не треба да се пљука по вакви 2д платформи поедноставни а интересни и добро направени игри (Лимбо ја оценија 9/10), пошто не се доволно застапени денеска. Лимбо, Лост Ин Шадоу, Донки Конг Каунтри последнава...најновиве Рејмен и Кирби изгледат интересно...
2д платформери има еден куп. Имало многу, па едно време немало, па со пробивањето на флеш и инди сцената пак се накотија ко зајаци... или ко глувци. Тоа е затоа што од техничка старана не се тешки за изработка. Ама самиот концепт не е многу отворен, нема многу место за поента преку гејмплеј, па почнаа да играат на карта варијација во (споредна) содржина (слика, звук, скриптирана приказна, непријатели) и... има мал хаос на сцената со 2д платформери, скоро колку што има меѓу пукачките игри.

И во Лимбо никако не гледам што ја дели од останатите, од класичен платформинг. Има неколку, еве Braid што имаат манипулација со времето и тоа како да додава екстра димензија а со тоа и повеќе слобода. Или еве VVVVVV има менување на гравитација - сличен ефект.

Лимбо... само одиш надесно. Без да знаеш ни зошто одиш натаму.

...а тоа е? VR? :)

Ни треба разновиден/поголем избор. Квалитетни/уникатни игри од различни жанрови.
Ни требаат нови жанрови. Ни треба игри со просторно-игриви метафори, со интерактивно раскажување (целосно нескриптирано дејствие) и за еден и за повеќе играчи, друштверни игри кои вистински се дружтвени и кои имаат нарација со смила во која секој играч подеднакво може да учествува, игри кои екплоатираат гео-позиционирање итн.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Лимбо... само одиш надесно. Без да знаеш ни зошто одиш натаму.
Ех, у платформи бараш смисла, се работи за забава, ако тоа одење надесно е интересно, не е репетитивно после некое време, со нови работи, што е важно дали не знаеш зашто идеш натаму...:) Лимбо, колку што знам, има (некоја) приказна и зашто ги правиш сите тие работи а и мистериозност не штети...

The Gamer

Човекот шо гејма
Член од
18 февруари 2011
Мислења
109
Поени од реакции
27
Хаха, не знам зошто толку лоши критики доби играта баш е добра.

Се разбира си има свои маани, но во поглед на атмосфера е прва класа, првпат кога влагаш во Brightwall баш се осеќаш како во некое идилично фантазиско селце. Индустриската зона беше извондрено изведена, целиот магија + индустриска револуција концепт ептен ми се допадна.

Хуморот во играта е приказна сама за себе, најзакон беа evil gnomes и нивните навреди. Од почеток до сам крај има неозбилна атмосфера играта, реткост кога се во прашање денешниве игри.

Не е ниту многу долга, со сите side quest-ови и главната приказна 11-12 саата ми требаа да ја свртам. Ако не си ја пробал испробај баш е солидна игра.
Likewise. истото и мене ми се допадна. На крајот станав Evil King и сите ме мрзеа и се плашеа од мене :)

Член од
17 април 2008
Мислења
393
Поени од реакции
41
Нема врска тоа што е црно-бело играта е топ ! :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Што е толку добра играва? Ја играм, не е нешто лоша, ама не е ЛЕЛЕ АМА Е ДОБРА ЕЈ ДА СИ ЕБЕШ......

Ја заменив со Amnesia - The Dark Descent. Е ова е Д ШИТ! :)

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Излезе TRAUMA. Oд сајтон може да се игра и беспари, целата мислам е, не демо. Локалната верзија се купува (таа е веројатно со повисока резолуција и останати џиџи миџи). Сега ќе видиме што е.

Пу. Заебава онлајн верзијава, лоадинг и после црн екран.

laceso

Zoomj †
Член од
17 мај 2011
Мислења
422
Поени од реакции
318
Во еден здив ја одиграв Limbo. Комплет си е добра и покрај гејмплеј и артот, ендингот и е најсилната страна.

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
623
Што е толку добра играва? Ја играм, не е нешто лоша, ама не е ЛЕЛЕ АМА Е ДОБРА ЕЈ ДА СИ ЕБЕШ......

Ја заменив со Amnesia - The Dark Descent. Е ова е Д ШИТ! :)
Ја инсталирав завчера, немам гз да ја уклучам да ја почнам, сеуште збирам храброст... Иначе читав на Wikipedia, има многу reviews што ја викаат и една од најстрашните игри што постоеле... :)

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Ја инсталирав завчера, немам гз да ја уклучам да ја почнам, сеуште збирам храброст... Иначе читав на Wikipedia, има многу reviews што ја викаат и една од најстрашните игри што постоеле... :)
True. Најзаебаната работа што ја прави толку страшна играта е тоа што ти си цело време со FUCKING LAMP! Немаш оружја да пукаш у нешто, и затоа е тешка. Мораш да бегаш цело време and shit.

Btw, пред некој ден открив една игра која сериозно може да и биде конкуренција на F.E.A.R. во поглед на хорор елементи. Nighmare House 2. Мод за Half-Life 2 e и го користи orange box енџинот. Pretty fucked-up game, i'll tell you that (y)

Woofer

I'm a very neat monster.
Член од
21 април 2010
Мислења
854
Поени од реакции
325
True. Најзаебаната работа што ја прави толку страшна играта е тоа што ти си цело време со FUCKING LAMP! Немаш оружја да пукаш у нешто, и затоа е тешка. Мораш да бегаш цело време and shit.

Btw, пред некој ден открив една игра која сериозно може да и биде конкуренција на F.E.A.R. во поглед на хорор елементи. Nighmare House 2. Мод за Half-Life 2 e и го користи orange box енџинот. Pretty fucked-up game, i'll tell you that (y)
Ја пуштив еднаш Nightmare House 2 да видам што е, воопшто не е страшна, барем на почетокот. Ти излага некое девојче демек ко Alma ама излага на секои 10 секунди :ROFLMAO:. Понатаму не продолжив ми стана досадно...

A

Auditore

Гостин
Дајте некои добри стратегии, во стил на Age of Empires, Rise of Nation.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Ја пуштив еднаш Nightmare House 2 да видам што е, воопшто не е страшна, барем на почетокот. Ти излага некое девојче демек ко Alma ама излага на секои 10 секунди :ROFLMAO:. Понатаму не продолжив ми стана досадно...
Типов не мисли исто ко тебе :D

Kajgana Shop

На врв Bottom