MasteR_#0
Addict
- Член од
- 16 мај 2010
- Мислења
- 3.154
- Поени од реакции
- 879
Како и да е не вреди да вложува во нова матична на тој сокет.Dude, your motherboard SUCKS!!!
Како и да е не вреди да вложува во нова матична на тој сокет.Dude, your motherboard SUCKS!!!
Да, срање е.. но како што кажа Диме, не вреди да се инвестира во ЛГА775. А вака, ако си земе напојување ќе може да го користи и понатаму кога ке мења цела платформа ( процесор, плоча, рам ). Во зависност од буџетот може да си земе ССД, кулер , или кукиште.Dude, your motherboard SUCKS!!!
cel kompjuterМомци да ве прашам кој дел нареден да го апгрејдувам ... еве ми ја конфигурацијата
CPU: Intel Core 2 Quad Q8300 @ 2.50ghz
Motherboard: Intel DP43TF
Ram memory: 4GB DDR2 RAM
GPU: Sapphire ATI PCX HD 6770 1GB GDDR5 HDMI/DVI/DP
PSU: PSU 450W Real Power InWin
Monitor: BenQ G2222HDL 22' LED
1000evra kosta ova sto go nabrojaПрвин напојување, тоа што го предложи боро1 или пак ако планираш во иднина да ставаш појака графичка/ две графички во Crossfire/SLI, земи го моделот од 650W. Послем земи си Inferno SSD.
А после тоа едно квалитетно куќиште со добра вентилација, пред нова платформа.
cel kompjuter
--- надополнето: Aug 8, 2011 4:30 PM ---
1000evra kosta ova sto go nabroja
Моментално можам да ги играм сите игри на 1080p без никакви проблеми така неможе да се каже дека е лош компјутеров , а и да знам понекогаш да седнам да работам на sony vegas .cel kompjuter
--- надополнето: Aug 8, 2011 4:30 PM ---
Сега ќе земам напојување прво од 650-700W пошто планирам да ставам 2 графички .
Све во свое време. Сега напојување, другата година SSD, па понатаму куќиште/платформа нова итн. Ти изгледа погрешно ме сфати дека му реков се одеднаш да земе.
Иначе, што му фали на компјутерот, ако ги тргнеме на страна лошата матична и напојување? Освен ако не се занимава со некоја потешка работа (3D/рендерирање итн.) и ако не игра на 1080p, сосема доволен е за секојдневна работа и играње.
ДаAко склопам конфигурација од местава кај шо продаваат на делови, сите делови од исто место, зимаат ли пари за да ми го склопат ?
Иначе планирам да зеам нешо вакво од анхоч:
CPU: i5 2500k 3,3ghz
GPU: Radeon 6870 1gb
MB: Intel dh67cl s115
PSU: 500w Gembird PSU6
RAM: 2x 2gb Kindston 1333 mhz
Optic: Samsung 22x black sata sh22ab
HDD: 400 gb Hitachi sata 2
Case:ATX Midi Tower Case Hantol HC2007BK
Забелешки ?
се убаво тоа ама ептен дига цена :SДа
Наместо таа матична земи ја Gigabyte Z68XP-UD3, напојувањето сакс, земи CM Silent Pro 500W/Corsair TX650 650W од СЕТ, и хард диск 500GB WD Blue. Или ако имаш уште малце повеќе пари, земи Samsung Spinpoint F3 1TB од Вортекс.
Кажи за што ќе го користиш компјутерот, па ќе ти кажам што да скратиш.се убаво тоа ама ептен дига цена :S
таа претходната беше 35 и тоа ми е многу, вака 40 испаѓа...
шо да кратам ?
воа напојувањево ептен скапо, не планирам да клокам али па нејќам да ми праи ни пали-гаси преку лето...
гејмингКажи за што ќе го користиш компјутерот, па ќе ти кажам што да скратиш.
Ондак Phenom II X4 955, Gigabyte 990XA-UD3, друго останува непроменето Значи ќе идеш со AMD наместо Интел платформа, со ова ќе заштедиш едно 100 евра или повеќе. Исто така во иднина ќе можеш да ставиш Bulldozer процесор.гејминг
Еве ти друга алтернатива.се убаво тоа ама ептен дига цена :S
таа претходната беше 35 и тоа ми е многу, вака 40 испаѓа...
шо да кратам ?
воа напојувањево ептен скапо, не планирам да клокам али па нејќам да ми праи ни пали-гаси преку лето...
Таа е цената во анхоч а во мебиус ја даваат уште поевтино (9900) и доаѓа со Dirt 3.Еве ти друга алтернатива.
Наместо HD 6870 земи си HD 6850. Со едно од тие 2 напојувања ќе можеш да ја клокнеш асално, и ќе ја доведеш на исто рамниште како и HD 6870, а ќе заштедиш и 3.000 денари (освен ако Анхоч стварно ги удрило нешто у глава и ја продаваат HD 6870 за 10.330???). Тогаш не мораш да идеш со HD 6850. (убаво ќе беше да пишеш и на колкав монитор ќе играш)
Исто така, наместо таа плоча земи ја оваа: Gigabyte P67-DS3-B3. Таа што ја пиша Master има непотребни работи, како на пример интегрирана графичка, повеќе USB слотови, Raid подршка, а има само 1 релативно добра работа - SSD Caching. Ама мислам дека не вреди да доплаќаш 2.500 денари за тоа.
За хард диск, никако тој што го пиша. Обавезно иди со Western Digital Caviar Blue or Black, или Samsung Spinpoint F3.