Честитоооо
Може, сите Универзитети се рамноправни, ако имаш толкава желба да продолжиш со студиите надвор тогаш покажи солиден успех, просек на 8,5 и чекај т.е. проверувај за конкурси за стипендија на МОН, инаку кај нас такви стипендии се доста дискутабилни, велат дека ги местат и еден куп други работи, досега не сум имал искуство па незнам да ти кажам ништо подетално.Знае некој дали можат студентите на УГД да учествуваат во студентска размена на некој факултет во Германија?
треба да им ѕвониме секој ден на овој број 3-140-147 во министерството, така минтиот пат издејствувавме да ги пуштат првите две рати од кредитот.Ја зезнаа работаа околу Студентските кредити ептем,крај на Јули , уште немаат исплатено!
Стварно не се очекуваше олку неодговорно да се пристапи кон една од најранливите категории во опшетството.Дури ни потпишаните договори не ги почитуваат!
Работата е што исплатија само 2 рати а останатите некако ги заборавија ,а за разлика од студентските кредити , поголемиот вид стипендии ги исплатија.
Не им е ли срам да остават стотици студенти кои добиваат студентски кредит дискриминирани ?
Па дај нека ги доплатат кредитите и нека седат раат после тоа и нив ќе им се тргне од главата и малце-одмалце ќе го амортизираат незадоволството акупмулирано после огромното доцнење !
не можешЗдраво..Јас сум матурант и сакам да прашам шо е потребно односно кои услови треба да ги исполнуваш за стипендија и дали како бруцош можиш одма да земаш ако исполнуваш одредени услови .