Стипендии

Член од
2 јануари 2010
Мислења
63
Поени од реакции
20
има ли нешто ново околу студентските кредити , кога ке бидат исплатени останатите рати ? :/

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.359
Поени од реакции
701
Ја зезнаа работаа околу Студентските кредити ептем,крај на Јули , уште немаат исплатено!

Стварно не се очекуваше олку неодговорно да се пристапи кон една од најранливите категории во опшетството.Дури ни потпишаните договори не ги почитуваат!

Работата е што исплатија само 2 рати а останатите некако ги заборавија ,а за разлика од студентските кредити , поголемиот вид стипендии ги исплатија.

Не им е ли срам да остават стотици студенти кои добиваат студентски кредит дискриминирани ?
Па дај нека ги доплатат кредитите и нека седат раат после тоа и нив ќе им се тргне од главата и малце-одмалце ќе го амортизираат незадоволството акупмулирано после огромното доцнење !

Член од
8 октомври 2009
Мислења
312
Поени од реакции
153
Дали следува стипендија ако имаш просек, а двајцата родители ти се вработени? Зошто ми имаат кажувано дека во тој случај неможеш да земаш стипендија туку само кредити.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Да прашам прво дали и оваа година ќе се доделуваат 125 стипендии за информатика?
Друго, дали 100% зимам стипндија со просек 9.3 на технички факултет? Која категорија би било тоа?
Благодарам :)

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.875
Поени од реакции
10.400
Знае некој дали можат студентите на УГД да учествуваат во студентска размена на некој факултет во Германија?

К

Кнез Мишкин

Гостин
Знае некој дали можат студентите на УГД да учествуваат во студентска размена на некој факултет во Германија?
Може, сите Универзитети се рамноправни, ако имаш толкава желба да продолжиш со студиите надвор тогаш покажи солиден успех, просек на 8,5 и чекај т.е. проверувај за конкурси за стипендија на МОН, инаку кај нас такви стипендии се доста дискутабилни, велат дека ги местат и еден куп други работи, досега не сум имал искуство па незнам да ти кажам ништо подетално.
Инаку, Јас би ти посоветувал, заврши си основни студии тука па после цепај за Германија на постдипломски. :)

zebra

MUFC
Член од
30 октомври 2010
Мислења
13
Поени од реакции
2
Дали некој знае кога се поднесуваат барања за стипендија за студентите на ФЛУ (Факултет за ликовни уметности) за тие што оваа година завршиле 1 година? :D

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
За продолжување на ланските стипендии, треба да чекаме кога ќе искочат конкурсите или како иде?

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271
Колкав е износот на стипендијата Тип А, а колкав Тип Б?

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.842
Ја зезнаа работаа околу Студентските кредити ептем,крај на Јули , уште немаат исплатено!

Стварно не се очекуваше олку неодговорно да се пристапи кон една од најранливите категории во опшетството.Дури ни потпишаните договори не ги почитуваат!

Работата е што исплатија само 2 рати а останатите некако ги заборавија ,а за разлика од студентските кредити , поголемиот вид стипендии ги исплатија.

Не им е ли срам да остават стотици студенти кои добиваат студентски кредит дискриминирани ?
Па дај нека ги доплатат кредитите и нека седат раат после тоа и нив ќе им се тргне од главата и малце-одмалце ќе го амортизираат незадоволството акупмулирано после огромното доцнење !
треба да им ѕвониме секој ден на овој број 3-140-147 во министерството, така минтиот пат издејствувавме да ги пуштат првите две рати од кредитот.

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.047
Поени од реакции
554
Здраво..Јас сум матурант и сакам да прашам шо е потребно односно кои услови треба да ги исполнуваш за стипендија и дали како бруцош можиш одма да земаш ако исполнуваш одредени услови .

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.842
Здраво..Јас сум матурант и сакам да прашам шо е потребно односно кои услови треба да ги исполнуваш за стипендија и дали како бруцош можиш одма да земаш ако исполнуваш одредени услови .
не можеш :)

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Ајде ако сака некој нега го постави крајниот список на студенти што лани ја добиле стипендијата за информатичари. Да видам ориентационо кој е најмалиот просек...

Kajgana Shop

На врв Bottom