Ќе си земам за слобода да го изанализирам мечот против Сити,бидејќи некој во овој наш фан клуб ми рече дека немам доволно фудбалско познавање но тој најверојатно не е фан на Јунајтед.
Стартен состав кој го очекував оние кои имаат најдобар фитнес во моментов освен Керик кој требаше да биде оној кој ќе обезбеди сигурна игра во средината со повеќе помош за одбраната.Но не му одеше на Ферги се по планот.Играта беше контролирана, Фердинанд некако ме изненади со слабиот фитнес,но нормално е тоа за човек кој го мачат доста повреди а згора на се и годините му се се повеке премногу блиску беше до Де Геа.Во нападот го немаше никаде оној фудбалер кој фалеше(Керик),тој стоеше премногу повлечено тоа беше причината заради која не постигнавме гол првиот дел.Головите на Сити после прекин и одличен шут,можеби доколку Де Геа немаше толку трема ќе ги спречеше и двата гола,но добро е сеуште е дете и има простор за напредок до бр.1 во свет.
Втор дел,измени кои и јас да бев тренер токму тие би ги направил.Можеби Ферги дури тогаш помислил да жртвува трофеј заради воигрување и калење на млади фудбалери на ваков меч.
Тоа што фалеше го добивме на терен,млади гладни за успех и докажување,кои во тие моменти за победа би убиле човек,Клеверли отиде поофанзивно,Андерсон превзема лидерска позиција во средината се преку него.Нани и Јанг се будат,Руни и Велбек ја развлекуваат одбраната на Сити,бековите влечат по страна,стоперите повисоко поставени побрзи,со поеќе храброст самите да ја изнесуваат топката во противничката половина И ТОА БЕШЕ ФОРМУЛАТА ЗА УСПЕХОТ.
Смолинг одличен влез и намалува.ЦУНАМИТО наречено Јунајтед зема се поголем замав.Нани полека го руши крајбрежјето.Потоа привидно стишување,за на крај целиот брег да биде потопен во последен момент.Тоа беше играта на Јунајтед!!!
УФФФ колку сум горд на цел Јунајтед,само вака да продолжат,ако треба и срцето ќе го дадам на Ферги и дружината ако е потребно само религијата да продолжи вака!!
ГОРД СУМ НА ВАС МОМЦИ!!!!!!!!!
GLORY!!!!!!!MANCHESTER UNITED!!!