Не мислев у тој фазон приквел па на крајот римејк, него - прво рекоа Елиен приквел, после Р. Скот кажа го преработувале сценариото па искочило нешто сосема трето па на крајот Линделоф (така се викаше мислам, поврзан беше со Лост изгледа ме мрзи да го барам сега) сценаристов сега на Комик-Кон кажа дека ќе се случи бајги години пред кецот, посебна приказна, ама ќе биде поврзан со Елиен, преку ксеноморфите претпоставувам. Песимист бев, дали ќе може Ридли после толку време да извади уште еден одличен СФ (добро што му се врати на жанров), а од сликиве интересно ми изгледа, вистински сетови, без зелен екран, нема да биде CGI парада, потсетува на кецот по сликиве што е добра работа....па ќе видиме...тек за 1 година.Ова у фазон како новиот Thing(и него го најавуваа како приквел па испадна римејк).Осми патник требаше да заврши со двојката.А ако мораше да се прави нов дел,бар нека биде за потеклото на ксеноморфите.Дали имаат своја средина или се вештачка творба?Тоа баеги долго време ме копка.
Не се фалете со пиратерија , го нервирате на bibil.папапап колку време ги чекам филмовиве и во еден ден излегоа
Bridesmaids 2011 PPVRIP IFLIX
Super 8 2011 DVDSCR XViD AC3 – IMAGiNE
Thor 2011 PPVRIP IFLIX
Midnight In Paris 2011 IFLIX
p.s. треба да се солидни снимки.
Ако го има Робин тогаш тоа ќе е уште еден гејски Бетмен филм.Ќе го има Робин во новото продолжение или не? Дека се шушкаше ќе имало големо изненадување, непријателот се откри, оваа кравата исто, и не излезе Нолан да каже дека некоја од овие работи било изненадувањето...
Зависи каков Робин ќе биде. Може да е некој badass Робин, може да е некој потрчко на Бетмен. Зависи тоа, еве и за оваа кравава, све нешто ме удира на убер фејл, ама ај ќе видиме. Не можам да ја замислам како мава боксови и шамари , мораа да одат со друга актерка, барем јас така мислам, иако Ио ке ме банира од темата поради ова што го рековАко го има Робин тогаш тоа ќе е уште еден гејски Бетмен филм.
И мене ми падна The Last Starfighter одма на памет, исто и на E.T., а со оглед на ситуацијата филмов повеќе ме асоцира на The Blob. Има барем уште 7-8 слични филмови кои сум ги гледал а ќе ми текнат покасно. Како и да е, јас ја осетив атмосферата и затоа ме бендиса. Знаев точно како ќе се одвива приказната и како ќе заврши, тоа обично е лоша работа ама овојпат баш некако ми беше мерак. Сега му пишував на џимеј дека ова не е голем филм, можеби само по буџетот се смета како блокбастер. Тоа најмногу ме изненади.Иосоно, за Супер 8, да не ти го реплицирам големион пост у Предлог за ...па тука.
Мене не ми се допадна филмов нешто посебно, у тој саат време што го гледав пред да го баталам, иако сум носталгичен по тие SF филмови од порано, како на пр. The Last Starfighter . Очигледно е дека Абрамс сакал да напраи свое 80's SF филмче, ама таа атмосфера, според мене, не може да се долови денеска, како и оние допадливи ликови од порано, (кои беа така природно одглумени,) иако како што кажа, Абрамс бајги време од филмов, како што треба, посветува на развој на ликовите, и децана добро одглумеа, ама пак за нивните ликови баш ми беше гајле, што-како, нема поврзаност. Плус, компј. ефекти денеска, нема толкава креативност како порано.
Сега видов:The Last Starfighter, E.T. (кој Карпентер го ископира одма - Starman само наместо мал зелен ванземаљац го имаш Џеф Бриџис како глуми ретардиран под изговор дека е ванземаљац у човечка форма ), и The Goonies. НА овие 3 филма ми текна кога го гледав Super 8. И тоа што викаш помал филм, не е баш типичен блокбастер.