Со уни банка немам работа до сега. А овие од тутунска 2 месеци ги чекав да ми дадат картичка и затоа и не ги сакам а во стопанска имам најмногу работа и најубаво си поминувам.Стопанска банка можби за кредити е најдобра, но има скоро најмногу гужва, 2-3 саати ти треба да завршиш работа, башка ова пензионериве коа земаат пензија тие 2-3 дена нема шанса нешто да завршиш.
За персоналот немам зборови, комунистички оставштини. Мора под итно менување на постарите генерации, или дислоцирање од шатери, нега ги стават нешто во позадина да работат.
Во Алфа банка скоро никад нема гужва, ама ужасно споро работат, ко на успорена лента се, башка многу слабо има АТМ низ град од нив.
Комерцијална, ја користам ,ама ме нервира ова со двете врати, па копче за влез, па чекаш, па копче за уште еден влез, ко во федерални резерви да влегуваш.
НЛБ ми и злгеда најорганизирана, и онака нај корпорејт, ама праат они заебанции. На пример, ако сте тавиле пари урочени со НЛБ супер депозит во договорот ви пишува дека неможе да го раскинете, т.е може да го раскинете само во случај на тајно ислелување, болест или смрт на близок. Ако не смее према НБРМ, мора да можеш да го раскинеш договорот, со тоа што парите уречени до тој датум ќе ти ги сметаат со камата по видување.
Ако отидете на шалтер во НЛБ и прашате ќе ви кажат дека може така да направите, треба барање за раскин на договор кое кошта 200 ден. Излгеа ги стегнала некоја инспекција од НБРМ. Ама не е убаво така да лажат, имаш договор на кој едно ти пипува, идеш на шалтер и прашуваш друго ти кажуваат. Со ова најмногу ме разочараа НЛБ , која претходно ја сметав како нај топ банка кај нас.
Уни банка вака ми се ок.
За другите немам некое поголемо искуство.
2 meseci , aman be ..sho praele , a im se javuvashe ?Со уни банка немам работа до сега. А овие од тутунска 2 месеци ги чекав да ми дадат картичка и затоа и не ги сакам а во стопанска имам најмногу работа и најубаво си поминувам.
Ма на крај не си ја ни земав ме изнервираа не сега не после не утре а требаше на пат да одам на подолго време и на крај се снајдов ама кажав со тутунска не сакам да си имам работа.2 meseci , aman be ..sho praele , a im se javuvashe ?
Ja za 5 dena ja zemav
Е не се секирам јас за сметки и јас за нешто да имам врски во животот мама ми ги плаќаРеално најмногу зависи и по што работа се оди во банка.
Јас на пример само за плаќање на сметки. Пари си вадам од АТМ.
Е сега, некој што има фирма, што врши транскации, промет, кредити и сл. друга математика си има.
а си помислил дека тоа е за безбедност на лицата што моментално се во просториите на банката?Комерцијална, ја користам ,ама ме нервира ова со двете врати, па копче за влез, па чекаш, па копче за уште еден влез, ко во федерални резерви да влегуваш.
.
Во Охридска е истиот систем со тие копчињата.Барем во поголемите филијали.Абе остај тоа безбедност. Се обезбедивме цели.
тоа другиве банки што немаат таков механизам, загрозени ни се животите кога сме на шалтер,![]()
Стопанска Банка е катастрофа! Заспани шалтерски службеници, некомпетентни...кога подигам поголема сума кеш ми ја фотокопираат личната карта (а според закон за заштита на лични податоци не смеат да го прават тоа), инертен службеничко-административен механизам имаат и ужасно се невклопени во современите текови. НЛБ можеби е далеку од добра, но според мене е најмалку лоша банка за моите потреби.Во цела Европа е така со копчиња за стискање за да влезеш. И супер е така што ставиле Комерцијална банка. Другиве банки мислам дека немаат сеуште такво нешто, затоа и се понебезбедни.
Е сега јас сум на Стопанска банка, задоволен сум до сега, освен услугата и заспаните вработени. И стално има караници кога и да одам во таа банка.А највеќе се караат за тоа кој е на ред, и со вработените. Во сите случаи до сега што сум бил кога се карале муштерија-вработен, секогаш муштеријата бил во право. Е сега за другиве банки незнам како е.