Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Член од
4 мај 2009
Мислења
2.173
Поени од реакции
1.372
Оби одигра многу добро, се гледа дека има голем талент, и многу трча и се враќа назад.
Требаше да се почне со 2 напаѓачи, али тоа е, се гледа дека треба уште нови играчи, одбратана со Лусио ќе биде мн постабилна...
На твитер прочитав дека Снајдер не отишол да го земе медалот, преку тасе више, ако сака да замине од Интер нека замине порано, нека се изјасни, а не предпоследен ден да замине и да неможе да се земе некој квалитетен играч.

Член од
17 мај 2010
Мислења
217
Поени од реакции
27
Епа сега на морати кога не му се даваа 10 Милиони за Боаш сега ќе рокаме со овој тренер а и човекот не е ништо крив кога играчите на терен беа како да се шетат нис пазар.Оби тоа детте мора да му се дава поголеам минутажа како и на алварез и кастинјос овие деца го имаат потенијалот.А станкович копук невиден незнам со занети што се мачат уште да играт фудбал нека идат тама некоја функција во клубот и нека се гонат веќе не се интересни со глупостите

S

schtrafzenigger

Гостин
Кастињос ме изненадува, мислев дека е напаѓач што дреме у шеснаестник и чека да му ја наместат на тацна за да даде гол ... ама сеа глеам дека доста е брз и има одличен дриблинг.. ќе го биде!
И Алварез ќе го биде, и Оби, Кутињо.. :D :)

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.747
Поени од реакции
6.478
А што треба да им напраи, да им се поклони за „фантастичната“ игра што ја прикажаа денеска.
Море ко не им залепи по некој шамар, па друг пат пак нека си играат курот со екипата.
Па Алварез и Оби изиграа одлично и најмалку што требаше да направи Гасперини е да ги поздрави како и секој одличен тренер,али и без разлика дали играчот играл слабо секогаш тренерот треба да му даде подршка а не да го прати на клупа без да го погледне!Затоа Мурињо е еден од најдобрите,неговиот играч и авто гол нека си даде овој професионално ке изреагира! Никој неможе да ме убеди дека таков тренер е добар тренер,се надевам Гасперини ке се поправи иначе во спротивно ке добие шут карта,на крај краева тој е доведен тука за една година а не да изиграва џек!

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
790
Реков и претходно, накратко ќе повторам и овде: Со Гасперини, Интер ги чека разочарувачка и напорна сезона. Така да фановите треба да се подготват на нервоза.

Денеска се виде како неговата „генијална“ 3-5-2 формација - no pasaran. Интер не направи ниту една шанса на целиот натпревар, и да не беше играчот „кој не е доволно добар за формацијата на Гасп“, ќе останевме и без постигнат гол.
Мора да се додаде дека ова е импресија после дуел со Милан, тим кој не е ниту блиску до европската фудбалска елита. Тим составен од Сидорф, Ван Бомел, Гатузо, Замброта...

Моето мислење од првиот ден откога Гасперини стана „можна“ опција за тренерското место на Интер беше дека тој не е ниту доволен авторитет, ниту доволен стратег, ниту доволно искусен да се носи со тимот на Интер.
Играчите делуваат незаинтересирано на теренот, тактиката која ја форсира е дефанзивно ориентирана при што во прв план доаѓа слабоста на Ранокија и Киву, замените кои ги направи повеќе наштетија отколку што го освежија тимот, а Интер после првите 15-тина минути за жал, не изгледаше како тим кој може да го освои Супер купот денес.
Ето беше безопасен и пресебичен, Деки беше незаинтересиран, Занети и Мота немаа никаква улога во екипата, Снајдер беше целосно отсечен од останатиот тим, Рики Алварез одигра подпросечно, одбраната беше лоша и дезорганизирана.

Интер денеска не личеше на ништо. Гасперини започна натпревар со еден единствен напаѓач и Снајдер како уште еден играч со офанзивна ориентација. Останатите 8 фудбалери беа дефанзивно ориентирани. Сето тоа во дуел со еден подпросечен Милан.

Ако Интер беше олку инфериорен денеска, замислете дуел против Реал или Барса? Против Манчестер или Челзи? Екипи кои се многу, многу подобри од Милан, кои имаат многу подобри играчи и многу поквалитетни тренери од Алегри. Интер ќе биде супер-инфериорен во дуел со било која од овие екипи, дури и со далеку послаби од нив.

Точно е дека Интер беше ослабен денеска. Но тоа не е никакво оправдување за супер-дефанзивната формација на Гасперини. Каде му се оние крлни фудбалери? Зошто Ето играше шпиц? Зошто Станковиќ и Мота заедно во екипата со идентични позиции и со идентични улоги? Зошто Ранокија на Робињо? Зошто Фараони (ВТФ) а не Пандев? Каде му беше течната игра ала Џенова? Каде му беше поседот на топка?
Не гледам што многу ќе се промени откога ќе се вратат Лусио и Камбијасо (Мајкон е нели непожелен и на трансфер листа). А истовремено не сум убеден дека со некои нови засилувања може да се смени од корен оваа патетика која ја прикажува Интер. Ќе треба време за нивно воигрување, за нивно аклиматизирање. Посебно кога гледам дека главна мета ни е Тевез, а знаеме каков непендек е Тевез кога се работи за аклиматизирање во екипата.
Интер не е Џенова, ниту Јувентус Б. Со Интер нема да ви се прости тоа што 90 минути неможеш да направиш една квалитетна прилика за гол, или тоа што играш незаинтересирано во Супер куп на Италија.

Јас протестирав при носењето на Гасперини за тренер на Интер, но кога гледам дека ниту Морати, ниту било кој од играчите не е заинтересиран за сопствениот тим, на мене ми останува само да уживам во сеирот која оваа година ќе го овозможуваат.
Јас другари однапред се оперирав од нервирање и од фрустрирање со овој тим на Интер. Тим кој е многу многу далеку од оној пред само 2 години, не толку на играчки колку на стратешко-организациски план.

Играчите се исти како генерацијата на Мурињо. Не треба да се биде Шерлок Холмс за да се заклучи дека проблемот е во тренерот и експериментите на Масимо Морати.

Jack Nolan

Сите сме луѓе, но ретко кој е човек!
Член од
31 јули 2011
Мислења
1.587
Поени од реакции
1.506
Кога играат Малага-Интер ?

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Не го гледав натрпеварот и не сакам да коментирам за евентуалната лоша игра која сме ја прикажале во второто полувреме...ме боли тоа што губиме од Милан 3 пати со ред и страшно ме враќаат на оние денови кога Рекоба играше нинџа во тимот и тренери ни беа Купер и Закерони.....за Гасперини не коментирам бидејќи како што напоменав не го гледав натпреварот и не знам што формација поставил ама како што читам според вас дека бил лош тренер од прв впечаток и дека немал авторитет над играчите...за Занети,Камбиасо и СТанкович се имав изјазнато уште во историската сезона кога ја освоивме триплете...Ако Снајдер и Мајкон сакаат да си заминат нека се гонат што побрзо бидејќи со такво однесување не заслужуваат да го носат дресот на Интер кои за некои играчи е светост за разлика од некои кои се играат курташак на теренот.....како што напомена бенеамата треба да се донеси психијатар во тимот после титулата од светското клубско првенство бидејќи повеќето играчи се мислат богови на теренот со тоа што мораат да играат без право на замена....или според мене најдобро ќе биди Морати да му одржи еден долг состанок за да му кажи и на играчите и на тренерот се што треба да му кажи бидејќи Интер нема време за чекање...Интер треба да освојува трофеи а не да губи од кој ќе стигни...Интер да се врати на местото каде што му доликува и за каде што е направен клубот....ова го пишувам бидејќи знам дека играчите и клубот се способни да го направат тоа нешто ама да даваат максимум на секој натпревар што престои(барем во Сериа А)....дај нека одат упичку матер Мајкон и Снајдер и со тие пари да се купат 2 класа средни играчи каде што можат да ја променат играта и да му се овозможат повеќе шанси на Пацини напред во секој натпревар......
П.С. дури ни апстрактните појави кои се производ на суровите околности неможат да опишат колку сум нервозен поради овој пораз од оние селаните.....!

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Пак анализираш на слепо...
Не анализирам на слепо..горе како што напоменив не го гледав натпреварот и не коментирам за играта...јас каќував за Снајдер за Мајкон и за можностите на Интер цела сезона..јас барем си го знам тимот што цел проклет живот навивам за него и сигурен сум во тоа што пишувам!:D

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Не анализирам на слепо..горе како што напоменив не го гледав натпреварот и не коментирам за играта...јас каќував за Снајдер за Мајкон и за можностите на Интер цела сезона..јас барем си го знам тимот што цел проклет живот навивам за него и сигурен сум во тоа што пишувам!:D
Ами ако си го знаеш тимот треба и да знаеш дека Морати по продажбата на Маикон и Снајдер ќе купи лимонада за да се посвежи играчите на тренинг. Во вакви моменти после изгледанава утакмица, и продажба на Мунтари е ризик, не се знае кога ќе ни затреба...

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Епа кога е подготвен да земи лимонади и портокали воопшто тогаш нека се слика во мај повторно кога онај неталентираниот Амбросини повторно ќе го крени трофејот и Милан повторно ќе биди пред нас во титули и ќе биди на една титула до две ѕвезди.....не знам воопшто што размилува Морати а и не сакам да знам....зарем не гледа тој лично дека Занети и Станкович не се за играње и треба на сред терен да умрат за сфати и тој и сите тренери што биле досега во Интер дека не се за да играат воопшто туку треба нови подвижни средни играчи...не знам повеќе и што пишувам ...for god sake!..
...кога повторно ќе го почуствуваме ова??..зарем не ве рани ваквата слика ??..кога повторно???..како и да е секогаш со Интер!

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Ne znam sto se nerwirate... kupot ne e cel na inler, chl e cel.

Zaneti e idow na sekoj vo moeto maalo, kako samo tr4a... kako konj!!!! srceto na inler!!!
KAKOF sut mavna snajper od polowina teren.... toj e anusot na inler...

a da, ke zaborafef, INTER QUATRO LIFE!!!!!!!!!!!!!!! !!11!!! Siamo NOI.

Kajgana Shop

На врв Bottom