Фан клуб: РК Пелистер

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
Добро бе, зошто тие идиотите од салата заклучват? :confused: Мора од кај паљото да се плеткаме на толку влезој од салата...
Атмосферата на тренинг е солидна, мене лично ме бендисва Џурковиќ како тренер... Имаат интересни вежби, одамна некој не практикувал вакви тренинзи (y).
Бутинот бил повреден, а Јачимовиќ како шо разбрав го ослободиле и ќе барале друг пикер. Ни требат уште 2 бека и пикер и тогаш ќе бидиме комплетна екипа. Кажваја дека ќе има неколку на проба ама уште никој не видовме, мада има уште време за уште некое засилување.

Друга мака е салата... МОРА!!! да се ургира да биди под локална власт и да се дај на РК Пелистер па после да се реновира нешто во неа оти во очајна состојба е (n)

Треба да одат барем едно 6-7 дена Молика, висински подготовки + екипата ќе се запознај подобро...

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
СРЕДА ЗАМИНВАТ НА ТУРНЕА ВО ЦРНА ГОРА !!!
Ќе изиграт 3-4 утакмици и идат
Иначе има во игра пикер од Украина кој треба да пристигни Понеделник на проба!!!
А Босна не ми се верва да се откажат колку и да има криза пак ке играт со какви такви играчи мислам ке играт
ДАЈ БОЖЕ ДА СЕ ОТКАЖАТ
Можеби пак ќе се отвори можност за нас

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Уште се е под знак ?????
За брзо треба да се знај, но моментално нема ништо

Член од
2 август 2011
Мислења
1.261
Поени од реакции
1.662
Што бидна со Недановски дали е уште во ПЕЛИСТЕР?

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Понеделник треба да има 2 нови играчи на тренингот!!!

П.С. Либанецот вели уште не сум спремен како шо треба ми треба уште малку време
Сега е ТОП- кој знај како мисли да се спреми:D
Ќе растура тој!!!!!

Ќани ке е тренер-играч во Рк Битола!!!

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Ги ископаа имињата на Украинците во Спорт...:D
Доста добра историја ископале за играчите....(y)
Има некој шпион овај Ристо Ѓамовски шо добро ги знај работите во Пелистер...:D
Се работи за пикерот Андреј Балински....играл во екипата на Будивелник од Украина..висок 188,тежок 94 кг....
Левиот бек се вика Дмитри Василевиќ Пољак....(ама име):pos:...
Висок 188,тежок 95 кг...(овај појќе на среден личи отколку на лев бек)???
Играл во Мешков пред 3 сезони,па лани ја поминал сезоната во екипата на Машека од Могилев,четвртопласираниот тим од Белорусија..
И бил еден од клучните играчи.....
Ај да видиме од шо материјал се дечките...
--- надополнето: Aug 6, 2011 9:59 AM ---
Ете го пикеро....
http://www.eurohandball.com/ec/cwc/men/2010-11/player/513393/Andriy Balynskyi
--- надополнето: Aug 6, 2011 10:04 AM ---
http://www.gkmasheka.mogilev.by/team/basic-structure/item/polyak-dmitriy?category_id=1
Пољак е висок 195 не 188 ко шо напишаа во Спорт...

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
Докиќ нашиот несуден среден бек потпиша за Црвена Звезда.

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
САМО КАКО СЕ ЗАЕБАЛЕ БАРДАКОТ И НИКОЛА МИТРЕВСКИ
Нека ја греат сега клупата на Металург
Си зедоја друг голман од Копер Станиќ мислам се викаше, А Бардакот нема да фати место пред Мојсо Батиновиќ Миркуловски
И тука му понудија пари не беа без ич - приближно на платата шо ќе ја земат таму разликата можи беше 200-300 евра, ма наместо сега да градат кариера тие ќе си ја заебат;)

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.047
Поени од реакции
554
Ајде ќе си заминат од таму кога тогаш покрај оние играчи тешко да се пробијат искусни се веќе не се деца па да ја греат клупата ...

Член од
21 февруари 2007
Мислења
1.146
Поени од реакции
1.898
Изгледа нишо од него а...
Како шо гледав Иван изгледа нема да игра десно крило туку ќе биде алтернатива на позиција среден бек. Ама ептен многу е тром знае да дај топка знае да шутни ама ко подвижен тенк е цел паркет крцка кога трча. Овај Украинецот како шо гледам 195 хммм импресивна висина таман за лев бек уше да има одраз некој добар и шут тоа ќе биди сосема др приказна а за позиција среден бек ако не најдеме нешто во овај период мислам дека можеме да искомбинираме со овие шо ги имаме Везенковски, Нахас е добар евентуално и Иван. Караиванов, Пољак и Пинки засега добро исгледа бековската линија не дека не ни фали уше еден класичен бек ама и вака е добро.
Од натписот во Спорт и од статистиката на Eurohandball за пикерот Балински како шо гледав не е некој со голем потенцијал за напад единствено само во одбрана ако е вистина тоа шо го пиши во весникот. засега ептен сме инфериорни на таа позиција. На пр. Ракчевич мн лесно ја разбива одбраната и прави доста голем простор за бековите а и знае да прими топка и да постигни гол. Димовски исто така стари волци се.
Ајде било како прва сезона ни е да им парираме на овие клошарите и имаме доста добра шанса да го освоиме барем второто место кое догодина ќе не носи во СЕХА. А ако успееме да влезиме и ова година како шо се кажува дека имаме минимална шанса очајно ќе ни треба уше еден лев бек.

Kajgana Shop

На врв Bottom