Ohrid Jazz festival vol.1 16-24 Август 2011

• Креатор на темата Креатор на темата Рудници и
  • Време на започнување Време на започнување

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.215
Поени од реакции
18.327
Локација
с. Издеглавје
Aj и ова да го забележиме.
Logo%20proba%201.jpg

Од 16- ти до 24- ти август во Охрид за прв пат ќе се одржи " Ohrid Jazz festival" во организација на Валентин Христовски и Тони Китаноски. Локациите на кои ќе настапат познатите групи и солисти од светот на џез музиката се " Cuba Libre beach bar" и " club Jazz Inn".

На фестивалот, единствен од овој вид во Охрид, предвидено е да настапат познати џез бендови од соседните држави, од Македонија, како и еден од најпознатите џез музичари од САД, чие име организаторите сеуште не го откриваат.

Одржувањето на jazz festivalot ќе биде медиумски промовирано низ цела Европа, што воедно ќе значи и промоција на Охрид.

Идејата на организаторите е охридскиот Jazz festival да се одржува секоја година и да прерасне во еден од најдобрите jazz festivali во светот.
18.07.2011 14:07​

Прочитана е : 112 пати​

© 2011 Ohridnews.com
На интернет слабо информации,само ова.

Дојде време и за културен фестивал во Охрид, доста беа трубадури и вакви-такви фестој, имат излез и за нас :)

Браво, ми се свиѓа идејава... а и ова секако:

Одржувањето на jazz festivalot ќе биде медиумски промовирано низ цела Европа, што воедно ќе значи и промоција на Охрид.

добро би било ова само молам до организаторите да не бидат влезниците 1500 денари па да се ми распостелат само некој "кремчиња" кои нашле вип карти или се таму само затоа што сакаат да бидат видени, па после тоа одма во кафана на турбо фолк. Дајте малку и обичниве смртници да можат да почуствуваат нешто квалитетно.

Поштуем муабетов ептен!
Само тоаш ми се уписи на факс -.- И ќе мора да сум у ск -.-
Се надевам како знам и умеам ќе издвојам некој ден и некој денар и ќе го испоштуем евентов <3

Мене не ми е јасно како тоа ќе го промовираат низ Европа а уште никаде нема инфо /....јебеш

Во секој случај и Четкар да се види ќе биде привилегија бидејќи е еден од најетаблираните музичари, заедно со останатава клапа...па со лес нека им е.

Поштуем муабетов ептен!

Хахааааа гуштеррррр низаеден :LOL:

Поштуем муабетов ептен!
Се надевам како знам и умеам ќе издвојам некој ден и некој денар и ќе го испоштуем евентов <3
зато види... да си паднеше на матура ко мене ќе одеше септември на уписи и ќе имаше време :D

Поштуем муабетов ептен!
не дупи и ти уписи, 2 дена се 16ти 17ти август а ова до 24 ...плус јас идам ск се запушвам и се враќам истиот ден....

добро би било ова само молам до организаторите да не бидат влезниците 1500 денари па да се ми распостелат само некој "кремчиња" кои нашле вип карти или се таму само затоа што сакаат да бидат видени, па после тоа одма во кафана на турбо фолк. Дајте малку и обичниве смртници да можат да почуствуваат нешто квалитетно.
Od 200 do 400 denari ko za info :)
--- надополнето: Jul 23, 2011 5:57 PM ---
Мене не ми е јасно како тоа ќе го промовираат низ Европа а уште никаде нема инфо /....јебеш

Во секој случај и Четкар да се види ќе биде привилегија бидејќи е еден од најетаблираните музичари, заедно со останатава клапа...па со лес нека им е.

Хахааааа гуштеррррр низаеден :LOL:

Dont hate !!! Mora eden festival da se odrzi kako bi se promoviralo nastrana, za slednata godina....Pozdrav!

Od 200 do 400 denari ko za info :)

Dont hate !!! Mora eden festival da se odrzi kako bi se promoviralo nastrana, za slednata godina....Pozdrav!

Де Валентино нека се појќето карти 200 денари :) :) , не прајте будали многу , барем ко за прва година да се собериме сите шо сакаме Џез

... после од вгодина и по 3000 (ко за бенсон шо напраја мме ) кревајте ги.. и љупејте ги туристите :)

ej sto festival ke bide ova ke nastapuva li fazlija?

http://www.facebook.com/event.php?eid=268113723204117
VASIL HADZIMANOV BAND (Serbia) 22.00h 16.08.2011
KOSTAS THEODOROU QUARTET(Greece) 22.00h 17.08.2011
OSCAR SALLAS(USA)
TONI KITANOVSKI TRIO (Macedonia) 22.00h 24.08.2011

Karti/Tickets :
Vo prodazba/in sale - od sreda/from wednesday 10.08 2011
Kupi karti za sve / music shop ZZ Top / Club Jazz Inn / Cuba Libre beach
rezervacii-info tel. +389 75 988 980

Иначе колку што прочитав коментар од на фб -

Valentin Hristovski
Poradi otkazuvanje na sponzorite vo posleden moment, bevme primorani da ja skratime programata za ovoj prv festival , no neka bide edna dobra najava za slednata godina !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom